Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές του Π. Καμμένου με Αμερικανούς αξιωματούχους
  • [02] Σύγκρουση σχολικού με λεωφορείο - Tραυματίστηκε ελαφρά η συνοδός
  • [03] Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στο Λαϊκό Νοσοκομείο
  • [04] Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία
  • [05] Ο Μπ. Ομπάμα επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ
  • [06] Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν δέκα νέους υποψήφιους τζιχαντιστές
  • [07] Πρόταση για «ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

  • [01] Επαφές του Π. Καμμένου με Αμερικανούς αξιωματούχους

    Συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους θα έχει στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, που ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί στο Πεντάγωνο, με την υφυπουργό 'Αμυνας Christine Wormuth, λόγω έκτακτου κωλύματος του υπουργού 'Αμυνας των ΗΠΑ 'Αστον Κάρτερ.

    Επίσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

    -Θα παρακαθίσει σε γεύμα στο Κογκρέσο με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων,

    -Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Mac Thornberry,

    -Θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή Jack Reed επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας,

    -Θα συναντηθεί με τον βουλευτή Frank Pallone επικεφαλής των Δημοκρατικών της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων,

    -Θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που του παραθέτει η δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council»,

    -Θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτώρια Νούλαντ.

    -Θα συναντηθεί με στελέχη του Ινστιτούτου Hudson και θα επισκεφθεί εγκαταστάσεις βιομηχανιών με τις οποίες συνεργάζεται η Ελλάδα.

    Ήδη είχε επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους Αμερικανοεβραικών οργανώσεων.

    [02] Σύγκρουση σχολικού με λεωφορείο - Tραυματίστηκε ελαφρά η συνοδός

    Μία συνοδός παιδιών τραυματίστηκε ελαφρά, σε σύγκρουση σχολικού με λεωφορείο, που σημειώθηκε το πρωί, στην οδό Ρήγα Φεραίου, στην Πετρoύπολη.

    Κανένας από τους μικρούς μαθητές που επέβαιναν στο σχολικό δεν έπαθε το παραμικρό, ενώ η συνοδός διακομίστηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

    [03] Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στο Λαϊκό Νοσοκομείο

    Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» έχει μεταφερθεί το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, ύστερα από αίτημα των ασθενών που θέλησαν να το προσκυνήσουν.

    Στις 07:15 η λειψανοθήκη αναχώρησε απο τον ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο, και έφθασε στις 07:30 στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου και παρέμεινε για μία ώρα. Το ιερό σκήνωμα προσκύνησαν σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

    [04] Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία

    Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Eξετάσεις με τα μαθήματα (Γενικής Παιδείας) της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας.

    Σημειώνεται πως περίπου 105.000 μαθητές διεκδικούν μία από τις 68.000 και πλέον θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

    [05] Ο Μπ. Ομπάμα επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «επιβεβαίωσε την έντονη υποστήριξη των ΗΠΑ» προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσής του χτες (Τετάρτη πρωί ώρα Ελλάδος) από τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας για την κατάσταση στο Ιράκ και τη στρατηγική για να αντιμετωπιστούν οι ένοπλοι τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν 25 σύμβουλοι καθώς και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρρυ, μεταξύ άλλων.

    Ο Λευκός Οίκος ανέφερε επίσης πως ο Πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτησε την απόφαση την ίδια μέρα από το Συμβούλιο Υπουργών του Ιράκ να επισπεύσουν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των τοπικών φυλών σε συνεργασία με τις αρχές στην περιοχή Ανμπαρ και να αποκτήσουν περισσότερους στρατιώτες.

    [06] Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν δέκα νέους υποψήφιους τζιχαντιστές

    Δέκα νέοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ μόλις πριν από την αναχώρησή τους για ένα ταξίδι που θα τους οδηγούσε στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της, ανακοίνωσε σήμερα η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά.

    Η ομοσπονδιακή αστυνομία προχώρησε σε «σειρά συλλήψεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου» και συνέλαβε δέκα νέους από το Μόντρεαλ «ύποπτους για πρόθεση αναχώρησης από τη χώρα με σκοπό την ένταξή τους στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων». Όλες οι συλλήψεις «έγιναν στο αεροδρόμιο Πιέρ-'Ελιοτ Τριντό» στο Μόντρεαλ, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αυτό το στάδιο καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε βάρος των νέων αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία και αφαίρεσε τα διαβατήρια των δέκα νέων.

    [07] Πρόταση για «ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων

    Ο πρόεδρος της Διεθνoύς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) Σεπ Μπλάτερ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να πείσει την Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (PFA) να αποσύρει την πρόταση αποκλεισμού του Ισραήλ από την διεθνή ομοσπονδία, πρότεινε χθες τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα ειρήνης μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων.

    Ο Μπλάτερ εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη Τύπου στην Ιερουσαλήμ, μετά την συνάντηση του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και δήλωσε πως βρισκόταν σε μια «αποστολή ειρήνης». Πρόκειται να συναντήσει την Τετάρτη τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής της PFA Τζιμπρίλ Ρατζούμπ. Η Παλαιστινιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορεί το Ισραήλ για παρεμπόδιση των δραστηριοτήτων της και για περιορισμούς στην κυκλοφορία των αθλητών της μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ επικαλείται θέματα ασφαλείας για τους περιορισμούς που επιβάλει.

    Παρόλο που ο Μπλάτερ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αυτό που συζητήθηκε με τον Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Οφέρ Έινι αφορούσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχουν θέσει οι Παλαιστίνιοι στο συνέδριο της FIFA στις 29 Μαΐου. Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε πως θα αποκαλύψει το σχέδιο του για ένα «ποδοσφαιρικό αγώνα ειρήνης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 20 May 2015 - 6:30:25 UTC