Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμάζουν νέα συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας
  • [02] Αυλαία αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [03] Διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι σε συγκέντρωση στα Σκόπια
  • [04] Ρωσία και Κίνα ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο
  • [05] Η Κέιτ Μπλάνσετ διαψεύδει ότι στο παρελθόν είχε ερωτικές σχέσεις με γυναίκες
  • [06] H «απολογία» του σκηνοθέτη της ταινίας «AMY» για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ

  • [01] Ετοιμάζουν νέα συμφωνία με νέα αντιλαϊκά μέτρα, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας

    «Η κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες βρήκε τον χρόνο και το χρήμα για να υπογράψει συμφωνία με την αμερικάνικη Lockheed, για να βρει 500 εκατ. δολάρια για συντήρηση υπέργηρων αεροσκαφών για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην 35η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ.

    «Οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκουν χρόνο για χορούς και τραγούδια, βρίσκουν χρόνο να πουν ότι θα επεκτείνουν τη βάση της Σούδας, ότι χρειάζεται να φτιαχτεί νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου, βρίσκουν χρόνο για να πουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι διαθέσιμες για τις αμερικάνικες και ΝΑΤΟϊκές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν βρίσκουν όμως χρόνο για να λύσουν τα προβλήματα του λαού, για να καταργήσουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, αντίθετα ετοιμάζουν νέα συμφωνία, επαίσχυντη, με νέα αντιλαϊκά μέτρα, εκβιάζοντας μάλιστα τον λαό με ψεύτικα, αποπροσανατολιστικά διλήμματα για να τον κάνουν συνένοχο στην πολιτική τους» ανέφερε επίσης ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

    «Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, σήμερα, όπως και οι άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εστίες αντίστασης που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στη χώρα μας, δείχνουν τον δρόμο και με την ιστορία και το περιεχόμενό τους, που πρέπει να ακολουθήσει κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [02] Αυλαία αύριο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

    Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις με 105 χιλιάδες υποψηφίους να διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ).

    Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκινούν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, ως είθισται και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

    Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

    Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

    [03] Διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι σε συγκέντρωση στα Σκόπια

    Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη βαλκανική αυτή χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001 όταν κινδύνευσε με εμφύλιο.

    Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρουέφσκι.

    Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις της ΠΓΔΜ με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

    Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρουέφσκι, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ.

    [04] Ρωσία και Κίνα ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο

    Στην «ενεργό φάση» τους περνούν οι κοινές ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας και Κίνας «Θαλάσσια συνεργασία-2015», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Η αρχική φάση των γυμνασίων, τα οποία για πρώτη φορά θα διεξαχθούν στη Μεσόγειο έως τις 21 Μαΐου, εξελίχθηκε στη Μ. Θάλασσα, όπου ρωσικά και κινεζικά πλοία πραγματοποίησαν ασκήσεις ελιγμών και προετοιμασίας αντιαεροπορικής άμυνας.

    Στο μέρος των ασκήσεων στη Μεσόγειο συμμετέχουν εννέα πλοία.

    Κατά το διάστημα διεξαγωγής της άσκησης στο καταδρομικό «Μόσχα» θα είναι εγκατεστημένο το αποσπασμένο επιτελικό κέντρο διοίκησης του ενιαίου σινορωσικού ναυτικού σχηματισμού

    Η άσκηση, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, θα παρακολουθείται κεντρικά και σε απευθείας σύνδεση με το ενιαίο επιτελείο της άσκησης, που εδρεύει στον ρωσικό οικισμό Ντιβναμόρσκ.

    [05] Η Κέιτ Μπλάνσετ διαψεύδει ότι στο παρελθόν είχε ερωτικές σχέσεις με γυναίκες

    Η Κέιτ Μπλάνσετ διέψευσε από τις Κάννες όπου βρίσκεται για την πρεμιέρα της τελευταίας της ταινίας με θέμα την ερωτική ιστορία δύο γυναικών, ότι στο παρελθόν είχε ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

    Η 46χρονη αυστραλή ηθοποιός, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Carol», διέψευσε ότι η ίδια είχε ερωτικές σχέσεις με γυναίκες.

    «Αν είχα ερωτικές σχέσεις με γυναίκες; Η απάντηση είναι όχι», είπε η Μπλάνσετ.Η ηθοποιός δήλωσε ότι οι εικασίες για το ερωτικό της παρελθόν ξεκίνησαν έπειτα από μία συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Variety.

    Η ταινία «Carol» διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 50, σκηνοθέτης της είναι ο Αμερικανός Τοντ Χέινς και θεωρείται υποψήφια τόσο για Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες όσο και αργότερα για Όσκαρ.

    Η Μπλάνσετ υποδύεται μία γυναίκα της υψηλής κοινωνίας, η οποία συνάπτει ερωτική σχέση με μία πωλήτρια, την οποία υποδύεται η Ρούνι Μάρα.

    [06] H «απολογία» του σκηνοθέτη της ταινίας «AMY» για τη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ

    Ο Ασίφ Καπάντια, ο σκηνοθέτης της ταινίας «AMY» με θέμα τη ζωή της τραγουδίστριας Έιμι Γουάινχαουζ, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, δήλωσε ότι δεν είχε κακή πρόθεση έπειτα από τη σκληρή κριτική που άσκησε εναντίον της ταινίας ο πατέρας της πρόωρα χαμένης τραγουδίστριας.

    Ο Μιτς Γουάινχαουζ έχει πει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από την ταινία και φέρεται να εξετάζει προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

    «Δεν είχα πρόθεση να δυσαρεστήσω κανέναν, απλά να παρουσιάσω τι συνέβαινε στη ζωή της. Υπήρχε μεγάλη αναστάτωση, πολλά πράγματα συνέβαιναν στη ζωή της και γι αυτό τα πράγματα κατέληξαν όπως κατέληξαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

    Η διάσημη τραγουδίστρια, με τα έξι βραβεία Γκράμι, ήταν μόλις 27 ετών όταν την βρήκαν νεκρή στο διαμέρισμά της στο Κάμντεν του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2011 έχοντας στο πλάι της δύο μπουκάλια βότκα. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 May 2015 - 16:30:25 UTC