Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Οι δανειστές πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα
  • [02] Κ. Καραγκούνης: «Μεγάλο το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του»
  • [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζήτημα εθνικής ευθύνης η στήριξη μιας συμφωνίας
  • [04] Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου
  • [05] Πλήρη και αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητά από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [06] Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι
  • [07] Ρωσικός πύραυλος παρουσίασε βλάβη και συνετρίβη στην Σιβηρία λίγο μετά την εκτόξευσή του

  • [01] Π. Καμμένος: Οι δανειστές πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Ελλάδα

    Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από εκλογές, ούτε από δημοψήφισμα, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή και η στήριξη του λαού έχει ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Ο κ. Καμμένος, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δανειστές ότι πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην χώρα μας καθώς η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη συνέπεια στις δικές της υποχρεώσεις, ενώ επαναλαμβάνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση λύσης, χωρίς όμως να καταπατώνται οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί.

    «Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να πληρώνει τους δανειστές, όμως να μην εισπράττει αυτά που υποχρεούνται να δώσουν στη χώρα» τονίζει στην συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι «η προτεραιότητα της χώρας δεν είναι να πληρώνει τους δανειστές, αλλά αυτά τα οποία χρειάζονται για να λειτουργεί το κράτος. Τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία την άμυνα. Αυτό θα πράξουμε από εδώ και πέρα».

    Για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνει ότι «εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε λύση - μέσα στο πλαίσιο των εντολών όμως και των κόκκινων γραμμών που υπάρχουν - να μην παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και να μη δεχτούμε αλλοίωση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας», ενώ εξηγεί πως «κάναμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μην συγκρουστούμε με τους δανειστές και έγιναν και αρκετές υποχωρήσεις, όχι όμως σε αυτά που θεωρούμε κόκκινες γραμμές».

    Ο κ. Καμμένος αναφέρεται και σε «συγκρούσεις με συμφέροντα» λέγοντας ότι «έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να τσακίσουμε την διαπλοκή» ενώ κλείνοντας δηλώνει περήφανος, ως υπουργός, «για τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα Άμυνας και στα εθνικά θέματα».

    [02] Κ. Καραγκούνης: «Μεγάλο το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του»

    Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την χθεσινή του ομιλία στον Economist, κατηγορώντας τον ότι «ψεύδεται» τόσο για την παρουσίαση της κατάστασης της οικονομίας που παρέλαβε, όσο και για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη, η ΝΔ υποστηρίζει: «Μεγάλο το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του. Μιλάει για παγίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος άραγε τον παγίδευσε, όταν ο ίδιος έσυρε τη χώρα σε εκλογές, και όταν ο ίδιος αποδείχτηκε ανέτοιμος να κυβερνήσει;». Ακολούθως η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι ενώ μιλάει για πλεόνασμα έχει κάνει στάση πληρωμών και ότι ενώ μιλά για κόκκινες γραμμές σε μισθούς και συντάξεις, διακινδυνεύει κάθε μήνα να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Απαντά όμως στον πρωθυπουργό για τα περί "άδειων ταμείων": «Τολμάει να λέει ότι βρήκε άδεια ταμεία, όταν μέχρι σήμερα από αυτά τα ταμεία πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Και ας μην κάνει προβλέψεις για ανάπτυξη, διότι τα πρώτα σημάδια ύφεσης τα ζει με επώδυνο τρόπο η αγορά». Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Αμφιβάλλουμε αν και ο ίδιος, πια, πιστεύει τα ψέματά του».

    [03] Κυρ. Μητσοτάκης: Ζήτημα εθνικής ευθύνης η στήριξη μιας συμφωνίας

    Την άποψη πως αν η κυβέρνηση φέρει «προς ψήφιση μια συμφωνία που να πληροί έστω στοιχειώδεις προϋποθέσεις» η Νέα Δημοκρατία θα τη στηρίξει, εξέφρασε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας όμως, ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει μέτρα που «διογκώνουν το κράτος». «Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από τη μη συμφωνία» επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης πλέον» η ψήφιση μιας συμφωνίας με τους εταίρους.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, στην ίδια συνέντευξη, εμφανίζεται προβληματισμένος για τα εσωκομματικά, υποστηρίζοντας πως: «Η ΝΔ δεν έχει κάνει την αυτοκριτική της στον βαθμό που εγώ θα ήθελα (?) Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει συθέμελα για να μπορέσει να συνδεθεί με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που της γύρισαν την πλάτη. Αυτή τη δυναμική δεν βλέπω στον βαθμό που θα ήθελα».

    Τέλος, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέει: «Οι χαώδεις διαφορές του καθενός από εμάς με την κυβέρνηση, κάνουν τις όποιες διαφορές έχουμε ανάμεσα μας να μοιάζουν αμελητέες. Αν το διακύβευμα είναι η παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ εύκολα πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ακόμα και εκλογικά, με κοινή πολιτική ατζέντα που θα έχει ισχυρό εθνικό πρόσημο».

    [04] Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου

    Πυρκαγιά, που σβήστηκε άμεσα και πριν πάρει διαστάσεις, ξέσπασε σήμερα το πρωί στο roof garden ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου. Από την φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, δεν κινδύνευαν ένοικοι που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον χώρο και έπαιρναν το πρωινό τους και απομακρύνθηκαν άμεσα από αυτόν. Η πυρκαγιά, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ξενοδοχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσπευσε με τέσσερα οχήματα και δέκα άνδρες, σβήστηκε πριν αυτή επεκταθεί. Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο του roof garden του ξενοδοχείου.

    [05] Πλήρη και αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητά από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και να παρουσιάσει μια «πλήρη και αξιόπιστη» λίστα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόφσκις, περιγράφοντας την Ελλάδα ως «μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης».

    «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων πλήρη και αξιόπιστη. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, μπορούν να αποδεσμευθούν οι τελευταίες δανειακές δόσεις» δηλώνει ο κ. Ντρομπρόφσκις στην γερμανική εφημερίδα Bild και τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά η Ελλάδα «πρέπει να κάνει περισσότερα στον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών και στους τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας».

    «Η Ελλάδα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται» συνεχίζει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προειδοποιεί ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους πολίτες ακόμη πιο δύσκολη και οι υπεύθυνοι πρέπει να βιαστούν.

    [06] Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι

    Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, καταδικάστηκε σήμερα σε θάνατο από δικαστήριο του Καϊρου για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011, για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας.

    Εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [07] Ρωσικός πύραυλος παρουσίασε βλάβη και συνετρίβη στην Σιβηρία λίγο μετά την εκτόξευσή του

    Ένας πύραυλος Proton-M, ο οποίος μετέφερε έναν μεξικάνικο δορυφόρο, παρουσίασε βλάβη και συνετρίβη στην Σιβηρία λίγο μετά την εκτόξευσή του σήμερα, έγινε γνωστό από Ρώσους αξιωματούχους. Ο πύραυλος που μετέφερε τον δορυφόρο τηλεπικοινωνιών MexSat-1 παρουσίασε κάποιο πρόβλημα περίπου 500 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους των αρμόδιων ρωσικών υπηρεσιών. Τα αίτια της συντριβής του πυραύλου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην τεθεί σε τροχιά ο δορυφόρος, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε εξάλλου επικαλούμενο έναν αξιωματούχο ότι ανεστάλησαν όλες οι εκτοξεύσεις πυραύλων μεταφοράς δορυφόρων αυτού του είδους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2015 - 10:30:32 UTC