Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο αίτημα από τον δήμο Κορυδαλλού για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής
  • [02] Ενημέρωση Πολ Τόμσεν στο ΔΝΤ για την Ελλάδα
  • [03] 'Ανοιξε το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [04] Με συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί αρχίζει η νέα φάση διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
  • [05] Στο σφυρί βγαίνει κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον
  • [06] Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας της μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ
  • [07] Διεθνής διάκριση για το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

  • [01] Νέο αίτημα από τον δήμο Κορυδαλλού για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής

    Αίτημα εκ νέου προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, αναμένεται να υποβάλει εκ νέου σήμερα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Από Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των διαδηλώσεων στην περιοχή, σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα που συνορεύουν με τις φυλακές καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

    Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στον δήμο, ενώ κλειστά είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που είναι δίπλα στις φυλακές. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

    Στις 10:30, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

    Η διεξαγωγή της δίκης έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 11:00.

    [02] Ενημέρωση Πολ Τόμσεν στο ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ενημέρωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, διατυπώνοντας παράπονα ότι οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών δεν έχουν καμία πρόσβαση στους Έλληνες υπουργούς, ούτε καν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

    Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε ότι σημειώθηκε πρόοδος μόνο στα διαδικαστικά, και όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης», φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν και χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την ανάληψη του ελέγχου της διαπραγμάτευσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τόμσεν φέρεται να είπε ότι δεν έχει ιδέα για την πραγματική κατάσταση της ρευστότητας και αυτό δεν του επιτρέπει να τοποθετηθεί στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. ?Το χειρότερο απ? όλα είναι ότι οι εμπειρογνώμονες του Brussels Group δεν έχουν πρόσβαση στους υπουργούς. Δεν μπορούν να δουν τους αρμόδιους υπουργούς. Οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτά που τους λένε οι αξιωματούχοι από την Αθήνα αντικατοπτρίζουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι υπουργοί ή είναι θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ίσως να μην έχουν πολιτικό αντίκρισμα? φέρεται να είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με πηγή εκτός Ταμείου «σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα και τη διαδικασία αν και τις τελευταίες ημέρες βελτιώθηκε».

    Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν έχει υπάρξει κατ? αρχήν συμφωνία στην αναθεώρηση και στα κόκκινα δάνεια. Οι δύο πλευρές έχουν διαφωνήσει στα εξής θέματα: Εργατικά και συντάξεις, στη δημοσιονομική πολιτική για το 2015 και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

    Ο κ. Τόμσεν απέρριψε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ζήτησε κούρεμα του χρέους από τους Ευρωπαίους. Δεν τους πίεσα, είπε, για αναδιάρθρωση του χρέους και τόνισε ότι δεν έχει γίνει μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους. Χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την πληρωμή από την Ελλάδα της δόσης, την περασμένη Τρίτη, και υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Θύμισε ότι η Αθήνα χρωστά στο Ταμείο για το μήνα Ιούνιο 1,23 δισεκ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πληρώσει. Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει το Brussels Group και θα υπάρξει πρόοδος.-

    [03] 'Ανοιξε το TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις

    Aνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.

    Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν εππιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες.

    Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1. Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια.

    Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

    [04] Με συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί αρχίζει η νέα φάση διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

    Με συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, παρουσία του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντα, αρχίζει σήμερα νέα φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν διαδικαστικές λεπτομέρειες για τη δομή των διαπραγματεύσεων και τη συχνότητα των μεταξύ τους συναντήσεων. Επίσης, αναμένεται μια πρώτη συμφωνία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής. Στη σημερινή συνάντηση, δεν αναμένεται να γίνει διαπραγμάτευση για ουσιαστικές πτυχές του Κυπριακού.

    [05] Στο σφυρί βγαίνει κιθάρα του Τζορτζ Χάρισον

    Μία κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο Τζορτζ Χάρισον στα πρώτα βήματα των Beatles, η οποία στο παρελθόν εκτίθετο σε μουσείο της Βρετανίας, θα δημοπρατηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τιμή εκτίμησης από 400.000 ως 600.000 δολάρια.

    Η ηλεκτρική αυτή κιθάρα είναι το πιο περιζήτητο αντικείμενο της διήμερης δημοπρασίας ανάμεσα σε εκατοντάδες προσωπικά αντικείμενα των μεγαλύτερων αστέρων του ροκ, τα οποία ο οίκος δημοπρασίας Julien's Auctions ελπίζει να αποφέρουν εκατομμύρια. Την κιθάρα πουλάει ένας συλλέκτης στη Βρετανία, ο οποίος την είχε δανείσει στο μουσείο των Beatles στο Λίβερπουλ.

    [06] Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας της μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ

    Ο Αμερικανός κιθαρίστας της μπλουζ και τραγουδοποιός Μπι Μπι Κινγκ πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με την USA TODAY.

    [07] Διεθνής διάκριση για το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

    Διανύει μόλις τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) να το χαρακτηρίσει τιμώμενο μουσείο για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Ο λόγος για το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (ΒΜΦ) που υποδέχεται τη διάκρισή του με πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ημέρα εορτασμού του διεθνούς θεσμού και συνεχίζονται ως τις 24 του μήνα. Όλο αυτό το διάστημα θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10:00 ως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιλογή μας ως τιμώμενο μουσείο για δύο λόγους: Επειδή είμαστε ακόμα πολύ νέοι στον χώρο και η αναγνωρισιμότητα αυτή ήρθε αρκετά νωρίς. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας, που είναι "Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία". Το γεγονός ότι μας συνέδεσαν με τον όρο βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί θεωρώ ότι είμαστε ένα μοντέρνο μουσείο, που αναζητούμε πάντα τρόπους για να επιβιώσουμε, και δεν εννοώ μόνο οικονομικά. Σκοπός μας είναι να ζούμε σύγχρονα, να προσπαθούμε να καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις του κοινού και να ανταποκρινόμαστε σ' αυτές. Να υπάρχει γενικά μια έντονη δραστηριότητα ώστε να προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον χαρακτήρα μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΒΜΦ, Μαρία Φλώρου.

    Όσο για την επισκεψιμότητα, τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του περισσότερα από 40.000 άτομα επισκέφτηκαν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 May 2015 - 6:30:23 UTC