Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το φορολογικό στο επίκεντρο νέας συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου
  • [02] Φοιτητικές εκλογές με φόντο τις αλλαγές στην Παιδεία
  • [03] Η Β. Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας
  • [04] Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στη Φιλαδέλφεια
  • [05] Έκθεση στο MoMA για τη Γιόκο Όνο και την επιρροή της στην τέχνη της Ν. Υόρκης

  • [01] Το φορολογικό στο επίκεντρο νέας συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου

    Θέματα φορολογικού ενδιαφέροντας που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση θα συζητηθούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην νέα συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».

    [02] Φοιτητικές εκλογές με φόντο τις αλλαγές στην Παιδεία

    Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση» πραγματοποιούνται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας. Κατά την προεκλογική περίοδο επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών.

    [03] Η Β. Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας

    Η Βόρειος Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνάς της με την κατηγορία της προδοσίας αφού αποκοιμήθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας που αναφέρουν ότι η είδηση δόθηκε από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ σε βουλευτές κατά την συνάντησή τους την Τετάρτη.

    Ο υπουργός Άμυνας Χιον Γιονγ Τσολ καθαιρέθηκε και θανατώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με τα μέσα, επειδή έδειξε έλλειψη σεβασμού στον Κιμ με το να αφεθεί να τον πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκδήλωσης.

    [04] Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στη Φιλαδέλφεια

    Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον εκτροχιασμό ενός τρένου της δημόσιας εταιρίας σιδηροδρόμων Amtrak κοντά στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του NBC, περίπου πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλά βαγόνια έχουν πέσει στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών.

    Τα αίτια του δυστυχήματος που συνέβη τη νύχτα (ώρα ΗΠΑ) δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

    [05] Έκθεση στο MoMA για τη Γιόκο Όνο και την επιρροή της στην τέχνη της Ν. Υόρκης

    Η καλλιτεχνική καριέρα της Γιόκο Όνο καλύπτει πάνω από πέντε δεκαετίες, και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζει τα επιτεύγματά της με μια έκθεση των πρώιμων έργων της που δείχνει πώς οι ιδέες της επηρέασαν την εξέλιξη της τέχνης στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1960.

    Η έκθεση «Γιόκο Όνο: One Woman Show, 1960-1971» που θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει περίπου 125 πρώιμα κομμάτια τέχνης, ταινίες, εγκαταστάσεις και μαγνητοφωνήσεις.

    «Είναι θαυμάσιο να γνωρίζεις ότι ό,τι κάνεις αναγνωρίζεται από τους άλλους, ότι κάθε πράγμα που κάνεις είναι κατανοητό από τους άλλους και ότι μια μέρα θα ανθίσει» είπε η 82χρονη Γιόκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μια πρώτη ματιά στην έκθεση πριν τα εγκαίνια. Η έκθεση καλύπτει τα καλλιτεχνικά χρόνια της συγγραφέως, ακτιβίστριας για την ειρήνη και χήρας του Τζων Λέννον, από τα 27 της, όταν οργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο διαμέρισμά της στη Νεα Υόρκη και τις εκθέσεις έργων της στο Τόκιο, το Λονδίνο και τη Νεα Υόρκη μέχρι το 1971, όταν έδειξε έργα της στο ίδιο μουσείο πρώτη φορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 May 2015 - 4:30:25 UTC