Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σειρά των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα
  • [02] Στην Παλαιόχωρα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σκάφος νότια της Κρήτης
  • [03] Φωτιά σε οινοποιία στο Αίγιο
  • [04] Με φόντο τις αλλαγές στην εκπαίδευση, πραγματοποιούνται αύριο οι φοιτητικές εκλογές
  • [05] Στην κατηγορία των «μέτρια καινοτόμων» χωρών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα
  • [06] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είναι παράνομο και πρέπει να διαγραφεί σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους
  • [07] Γ. Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν
  • [08] Π. Σκουρλέτης: Αισιόδοξο μήνυμα η αύξηση των θέσεων απασχόλησης
  • [09] ΤΧΣ: Παραιτήθηκε η Αν. Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου
  • [10] Πάνω από 50 νεκροί σε Νεπάλ και Ινδία από νέο σεισμό

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σειρά των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα

    «Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup κατέγραψε τη σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις» σημείωσε στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά, μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθεί στο ακέραιο σε όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη. Έχει κάνει όσα περισσότερα βήματα είναι δυνατόν να γίνουν προς την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων, δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στις διαδικασίες, στους νόμους και στο πλαίσιο λειτουργίας της ευρωζώνης» και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η σειρά και των εταίρων να κάνουν τα απαραίτητα βήματα προκειμένου και αυτοί να αποδείξουν έμπρακτα το σεβασμό τους στη δημοκρατική ετυμηγορία των λαών, εντός του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου».

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης τονίζοντας ότι πρέπει «να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να προστατέψουμε τη λαϊκή οικογένεια που πέντε χρόνια τώρα λεηλατήθηκε από την ατελέσφορη λιτότητα του μνημονίου».

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά, διασφαλίζοντας πάντα την ομαλή λειτουργία της χώρας».

    Διαβάστε επίσης:

    Μαξίμου: Αισιοξοξία για συμφωνία μέχρι τέλη Μαΐου

    [02] Στην Παλαιόχωρα οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε σκάφος νότια της Κρήτης

    Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας οδηγήθηκε αργά το απόγευμα συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σκάφος με μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι κοντά στις ακτές της Παλαιόχωρας Χανίων.

    Στο πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβαίνουν 200 μετανάστες μεταξύ των οποίων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κανδάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης, είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ωστόσο ο ακριβής αριθμός των μεταναστών θα γίνει γνωστός μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση τους και ο έλεγχος του πλοίου στο οποίο επέβαιναν.

    Για την υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

    Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται ιατρικό κλιμάκιο και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καντάνου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στους μετανάστες θα προσφερθεί τροφή και νερό.

    [03] Φωτιά σε οινοποιία στο Αίγιο

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, σε εγκαταστάσεις οινοποιίας στο Αίγιο, κοντά στη δυτική είσοδο της πόλης.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα από το Αίγιο, ενώ στέλνονται ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας.

    [04] Με φόντο τις αλλαγές στην εκπαίδευση, πραγματοποιούνται αύριο οι φοιτητικές εκλογές

    Με φόντο το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τα "Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση" και τις γενικότερες αλλαγές, που αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, πραγματοποιούνται αύριο, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια της χώρας.

    Παρόλα αυτά, κατά την προεκλογική περίοδο επικράτησε ήρεμο κλίμα στα πανεπιστήμια, με τις φοιτητικές παρατάξεις να προτάσσουν τη σημασία της αναβάθμισης των φοιτητικών εκλογών και του ρόλου των φοιτητικών συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Οι κάλπες, αύριο, θα είναι ανοικτές από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών.

    [05] Στην κατηγορία των «μέτρια καινοτόμων» χωρών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα

    Στην κατηγορία των «μέτρια καινοτόμων» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσεται η Ελλάδα, η οποία και το 2014 βρέθηκε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι εθνικές επιδόσεις σε θέματα καινοτομίας κατατάσσουν τη χώρα μας στην 21η θέση μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Innovation Union Scoreboard 2015 που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Συγκεκριμένα, ο συνολικός δείκτης της καινοτομίας στην Ελλάδα μειώθηκε, με όλους τους επιμέρους δείκτες -πλην ενός- να βρίσκονται κάτω από το μέσο κοινοτικό όρο. Αντίθετα, πιο καινοτόμα χώρα της ΕΕ αναδείχτηκε η Σουηδία, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Φινλανδία και η Γερμανία.

    Συνολικά το γενικό επίπεδο καινοτομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε σταθερό το 2014, ωστόσο η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά τις ανάλογες δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα.

    [06] Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είναι παράνομο και πρέπει να διαγραφεί σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους

    Υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο και πρέπει να ακυρωθεί, καθώς συνδέεται με συμφωνίες διαφθοράς, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στη ρωσική οικονομική εφημερίδα «Κομερσάντ» με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Ρωσία για τον εορτασμό της επετείου των 70 χρόνων από την αντιφασιστική Νίκη.

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Επιτροπής Αληθείας για το Χρέος, εκτιμώντας ότι τα προκαταρκτικά συμπεράσματα θα είναι έτοιμα περί τον Ιούνιο, ενώ η πλήρης έκθεση θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Το παράνομο μέρος του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής, συνδέεται επίσης με «διαδικασίες και συμφωνίες που έχουν συναφθεί κατά παράβαση του ελληνικού Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας, στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

    [07] Γ. Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν

    Την πεποίθηση ότι έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του κενού, μεταξύ των διαφορετικών προσεγγίσεων στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους δανειστές και ότι θα υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, η οποία θα επιτρέψει στην οικονομία να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, πριν το τέλος του έτους, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ECR Hellas. Στο συνέδριο, για τη συνεργατική διαχείριση στην εφοδιαστική αλυσίδα, με τίτλο: "Προσεγγίζοντας τη νέα πραγματικότητα", ο υπουργός είπε ότι ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολύ κρίσιμα θέματα στη διαπραγμάτευση, "αλλά ελπίζουμε και δουλεύουμε σταθερά στην ιδέα μιας συμφωνίας".

    Ο ίδιος αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική:

    -Η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους εταίρους για την οικονομική πολιτική, ένα νέο πλαίσιο, που θα αντιστρέφει την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το νέο αυτό πλαίσιο αφενός δεν περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα λιτότητας και αφετέρου αξιοποιεί τις προοπτικές προς μιας αναπτυξιακή κατεύθυνση, αξιοποιεί μια δυναμική που ενυπάρχει στην ελληνική οικονομία.

    -Επίλυση συσσωρευμένων προβλημάτων, που αφορούν στη σταθερότητα του θεσμικού πλαισίου, είτε αυτό αφορά τη φορολογία, είτε την περιβαλλοντική προστασία και την προστασία του καταναλωτή, καθώς ακόμη και το πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Απαιτείται μόνιμος χαρακτήρας των πλαισίων αυτών και σαφείς κανόνες που θα δημιουργούν την αναγκαία ισορροπία, ανάμεσα στα ώριμα αιτήματα μιας σύγχρρνης κοινωνίας και στα ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας.

    -Εύρεση νέας ισορροπίας, ανάμεσα στην οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας. "Θέλουμε οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη",τόνισε ο κ. Σταθάκης.

    [08] Π. Σκουρλέτης: Αισιόδοξο μήνυμα η αύξηση των θέσεων απασχόλησης

    Δυο «καλά νέα», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώνταςστην Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος,τα οποία όπως είπε, «προκαλούν αισιοδοξία ακόμη και μέσα σ' αυτό το δύσκολο τετράμηνο, όπου υπάρχει αυτή η χρηματοδοτική ασφυξία ως επιλογή των δανειστών, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες εκβιασμού μας ζητάνε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα».

    «Το πρώτο καλό νέο» συνέχισε, «είναι τα στοιχεία που αφορούν την απασχόληση, όπου για πρώτη φορά έχουμε ένα τόσο θετικό ισοζύγιο".

    «Παρ' όλο που είχαν ακουστεί φωνές ότι και μόνο η εξαγγελία του "751" και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε δεκάδες απολύσεις, φαίνεται τελικά ότι υπάρχει ωριμότητα - και παρά τις ασφυκτικές καταστάσεις για τις επιχειρήσεις, την αγορά και τους εργαζόμενους, υπάρχουν και κάποιοι που αντιδρούν ψύχραιμα και σωστά" ανέφερε ο κ. Σουρλέτης.

    Το δεύτερο καλό νέο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, είναι «η πολύ θετική ανταπόκριση αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων, που κι αυτή δεν έχει προηγούμενο, στις ρυθμίσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό δείχνει ότι όταν γίνονται ενέργειες που πιάνουν τον «σφυγμό» των μεγάλων προβλημάτων μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, μπορούν να προχωρούν».

    [09] ΤΧΣ: Παραιτήθηκε η Αν. Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου

    Την παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ανακοίνωσε σήμερα το ΤΧΣ.

    Όπως επισημαίνει το ΤΧΣ στην ανακοίνωσή του «η κα Σακελλαρίου διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου από το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες»

    «Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του Ταμείου (ν. 3864/2010), η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός εξήντα ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το υπουργείο Οικονομικών», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

    [10] Πάνω από 50 νεκροί σε Νεπάλ και Ινδία από νέο σεισμό

    Ένας νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 7,3 βαθμών, ακολουθούμενος από πολλούς μετασεισμούς σημειώθηκε σήμερα στο Νεπάλ σκοτώνοντας περίπου 40 ανθρώπους στη χώρα αυτή και άλλους 17 στην Ινδία, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την πολύ ισχυρή δόνηση που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 8.000 ανθρώπων.

    Πανικόβλητοι από τις νέες δονήσεις οι κάτοικοι του Κατμαντού και των μεγάλων πόλεων του Νεπάλ βγήκαν και πάλι στους δρόμους, φοβούμενοι ότι θα καταρρεύσουν όσα κτίρια απέμειναν όρθια μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών της 25ης Απριλίου.

    Στις εικόνες που προβλήθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση διακρίνονται ιστορικά κτίρια να σείονται στον ρυθμό του Εγκέλαδου. Στις αγροτικές περιοχές σημειώθηκαν και νέες κατολισθήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 18:30:30 UTC