Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη
  • [02] «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [03] Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αποτιμά τις εξελίξεις μετά το Eurogroup
  • [04] Για την Παρασκευή 15 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής
  • [05] Bloomberg:Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να περιορίσει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα
  • [06] Στα 600,3 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ
  • [07] Πολλοί μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους "εξαφανίζονται" γιατί ο θάνατός τους δεν καταγράφεται σε αρχεία
  • [08] Νεκροί και καταστροφές από το νέο σεισμό των 7,4 βαθμών στο Νεπάλ

  • [01] Άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη

    Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων. Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

    Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

    Ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του.

    Εξάλλου, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.

    [02] «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Προεδρικό Μέγαρο

    Την αμέριστη στήριξη στο έργο τους και την υποστήριξή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ.κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Κοτσιλίνη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο κ. Γιαννόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού, της Έφης, που όπως είπε, απεικονίζει ένα καραβάκι στη μέση της θάλασσας, και πρόσθεσε, ότι το παιδί προσπαθεί να φτιάξει το σύννεφο γαλάζιο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε σημείωσε «από αυτή τη ζωγραφιά κρατώ περισσότερο το καραβάκι με το πανί φουσκωμένο».

    [03] Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αποτιμά τις εξελίξεις μετά το Eurogroup

    Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει στις 14:00 στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει την τακτική και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις

    Στην ελληνική κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup καθώς καταγράφεται η πρόοδος που έχει επέλθει στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, συγκριτικά με την προηγούμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, όπως επισημαίνουν πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

    Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξούν ότι στο επόμενο Eurogroup, ενδεχομένως και σε έκτακτη συνεδρίασή του, θα καταγραφεί μεγαλύτερη πρόοδος με απώτερο στόχο την τελική συμφωνία.

    Προς το παρόν, και σε ότι αφορά την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένουν διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες. Το όριο δανεισμού του ελληνικού δημοσίου μέσω εντόκων δεν θα αυξηθεί με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί το βασικό αίτημα της ελληνικής πλευράς.Δεν αναμένεται όμως, ούτε και αρνητική απόφαση της ΕΚΤ που θα αφορά μεγαλύτερο "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα που δέχεται ως εγγυήσεις η Φραγκφούρτη για να χρηματοδοτεί τις τράπεζες. Εκτιμάται δε ότι θα αυξηθεί εκ νέου η χρηματοδότηση μέσω του ELA.

    [04] Για την Παρασκευή 15 Μαΐου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

    Εκ νέου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί.Πριν τη διακοπή, διατυπώθηκαν από την πλευρά των κατηγορούμενων βουλευτών Δημήτρη Κουκούτση, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Μιχαλολιάκου και Αντώνη Γρέγου, αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

    Επί των αιτημάτων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σε άλλη συνεδρίαση η εισαγγελέας έδρας.

    Στο δικαστήριο τέθηκε και πάλι από τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης θέμα για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία. Μάλιστα, οι διορισμένοι από το δικαστήριο συνήγοροι έθεσαν θέμα για ένσταση ακυρότητας που θα αναγκαστούν, όπως είπαν, να υποβάλουν αν στερηθούν τον εύλογο χρόνο που δικαιούνται βάσει της δικονομίας.

    Όσον αφορά το ζήτημα της μεταφοράς της αίθουσας, η πρόεδρος επανέλαβε ότι αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα «είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι, να απευθύνουμε αιτήματα».

    [05] Bloomberg:Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να περιορίσει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα

    «Η Ελλάδα έδωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τη δικαιολογία για να διατηρήσει τη συνέχιση της ρευστότητας στο τραπεζικό της σύστημα, πείθοντας τους πιστωτές της ότι σκοπεύει να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές για να αποφύγει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

    mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-fareast-language: Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η πίεση και στις δύο πλευρές (της Ελλάδας και των πιστωτών της) έχει ενταθεί, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επανεκτιμήσει τα όρια της έκτακτης ρευστότητας, η οποία διατηρεί σε λειτουργία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    «Αν και κάποιοι κεντρικοί τραπεζίτες πιέζουν για αυστηρότερους όρους, είναι τώρα απίθανο ότι η ΕΚΤ θα αποφασίσει τον περιορισμό της χρηματοδότησης αυτή την εβδομάδα», σημειώνει το Bloomberg, αναφέροντας ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους."Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:

    [06] Στα 600,3 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ

    Στα 600,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικά τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, (έως εχθές) από την εφαρμογή της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τα στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα με δελτίο Τύπου από το Γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μετά από ερώτηση που τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

    Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Από την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (20/4/2015) έως χθες τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Τοπική Αυτοδιοίκηση: 64,5 εκατ. ευρώ, Λοιποί Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης: 535,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σύνολο: 600,3 εκατ. ευρώ».

    [07] Πολλοί μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους "εξαφανίζονται" γιατί ο θάνατός τους δεν καταγράφεται σε αρχεία

    Σχεδόν όλοι οι μετανάστες, που έχασαν τη ζωή τους αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνος πίσω τους, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από ολλανδικό πανεπιστήμιο.

    Οι αρχές των χωρών της νότιας Ευρώπης βρήκαν τα πτώματα μόλις 3.188 επίδοξων μεταναστών, κατά το διάστημα 1990-2013, ενώ περίπου 1.800 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν ήδη πνιγεί στη Μεσόγειο από τις αρχές του χρόνου.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι θάνατοι επίδοξων μεταναστών έχουν αυξηθεί με σταθερό ρυθμό από το 1990 ως το 2000 και παραμένουν έκτοτε σε υψηλά επίπεδα.

    Ανεπίσημα στοιχεία που κάνουν λόγο για ακόμη περισσότερους θανάτους έπειτα από την Αραβική Άνοιξη του 2011 φαίνεται ότι έχουν προκύψει από την έκταση που έδωσαν στο φαινόμενο τα μέσα ενημέρωσης, εκτιμά ένας εκ των συγγραφέων, ο Τόμας Σπίζκερμπερ.

    Μόλις το 40% των πτωμάτων μεταναστών που έχουν βρεθεί από το 1990 έχουν αναγνωριστεί και τα πτώματα που αναγνωρίζονται σπανιότερα είναι εκείνων που προέρχονται από το Αφγανιστάν και τις χώρες τις υποσαχάριας Αφρικής.

    Η έρευνα, την οποία πραγματοποίησε το Free University του Άμστερνταμ, είναι η πρώτη στην οποία οι επιστήμονες μελέτησαν τους καταγεγραμμένους θανάτους σε χώρες της νότιας Ευρώπης προκειμένου να διακριβώσουν πόσοι μετανάστες καταγράφηκε ότι έχασαν τη ζωή τους καθ΄οδόν.

    [08] Νεκροί και καταστροφές από το νέο σεισμό των 7,4 βαθμών στο Νεπάλ

    Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί πολλές καταστροφές και κατολισθήσεις στο ήδη βαριά πληγωμένο Νεπάλ προκάλεσε η νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών που έπληξε τη χώρα.

    Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 19 χιλιομέτρων 68 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νάμσε Μπαζάρ, κοντά στο Έβερεστ, και σε μια βάση κατασκήνωσης ορειβατών, στη μεθόριο με το Θιβέτ.

    Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί στην Ινδία και την Ντάκα στο Μπανγκλαντές ενώ είχε διάρκεια περίπου δύο λεπτών.

    Σύμφωνα με αναφορές του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης από το νέο σεισμό έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια σε αρκετές περιοχές του Νεπάλ

    «Κάθε έννοια ηρεμίας που είχε κάπως αποκατασταθεί, μόλις κατέρρευσε με τον σημερινό τρομακτικό και μακράς διάρκειας σεισμό», έγραψε στο Twitter ένας κάτοικος του Κατμαντού αποκαλύπτοντας το μέγεθος των προβλημάτων και του τρόμου που αναβίωσε στο Νεπάλ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 2015 - 10:30:31 UTC