Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας κάλεσε να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία
  • [02] Προβάδισμα των Συντηρητικών στη Βρετανία έδειξε το exit poll
  • [03] Στο αεροδρόμιο της Αθήνας σήμερα η Εθνική Λυρική Σκηνή

  • [01] Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας κάλεσε να υπάρξει πρόοδος στην ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Στάινμαγερ κάλεσε να υπάρξει διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατόν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Βολγκογκράντ της Ρωσίας χθες Πέμπτη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ειρηνευτική συμφωνία η οποία συμφωνήθηκε στο Μινσκ θα μπορέσει να εισέλθει στην «επόμενη φάση».

    Η επίσκεψη του Στάινμαγερ στη ρωσική πόλη, γνωστή στο παρελθόν με το όνομα Στάλινγκραντ, όπου οι σοβιετικές δυνάμεις απώθησαν τα ναζιστικά στρατεύματα σε μια από τις πιο αιματηρές μάχες στην ιστορία, έγινε λίγα 24ωρα πριν από την 70ή επέτειο από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

    Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία, δύο χώρες που έχουν συνάψει εμπορικούς και ενεργειακούς δεσμούς η αξία των οποίων είναι τεράστια, βρίσκονται στο ναδίρ τους λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβάλει δυτικές χώρες στη Μόσχα εξαιτίας της υποστήριξής της στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    [02] Προβάδισμα των Συντηρητικών στη Βρετανία έδειξε το exit poll

    Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες και να παραμείνει στην εξουσία για άλλα πέντε χρόνια, ωστόσο δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στο Ουεστμίνστερ, σύμφωνα με το έξιτ πολ που μεταδόθηκε από μεγάλα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

    Η δημοσκόπηση εξόδου, σε δείγμα 22.000 εκλογέων, που διενεργήθηκε από τα μεγάλα δίκτυα από κοινού δίνει στους Τόρις 316 από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων και στο Εργατικό Κόμμα, την αξιωματική αντιπολίτευση, 239. Εάν το αποτέλεσμα επαληθευτεί, θα πρόκειται για μια από τις χειρότερες επιδόσεις των Εργατικών στην ιστορία τους. Το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) οδεύει να κερδίσει τις 58 από τις 59 έδρες της Σκοτίας.

    Ο Μάικλ Γκόουβ, στέλεχος των Συντηρητικών, είπε στο BBC ότι «οι Συντηρητικοί κέρδισαν καθαρά αυτές τις εκλογές».

    Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα σημαίνει ότι πιθανόν θα διεξαχθεί στη Βρετανία ένα ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή, ή μη, της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς και ότι οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν κατά έως και 12 δισεκατομμύρια λίρες ως το 2018-'19 για να μηδενιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα (5% του ΑΕΠ) στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Η συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας σημείωσε αλματώδη άνοδο μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης εξόδου.

    [03] Στο αεροδρόμιο της Αθήνας σήμερα η Εθνική Λυρική Σκηνή

    Μια έκπληξη περιμένει σήμερα τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου, καλλιτέχνιδες της Εθνικής Λυρικης Σκηνής, συνοδεία από πιάνο, θα ερμηνεύσουν ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο.

    Η εμφάνιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για το αεροδρόμιο, πολύτιμο διαχρονικό υποστηρικτή της ΕΛΣ. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon», μια συνεργασία του ΔΑΑ με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture που συνεχίζεται και φέτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 May 2015 - 4:30:23 UTC