Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα, προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής
  • [02] Αλ. Τσίπρας προς επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες: Εμείς σας ευχαριστούμε
  • [03] Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Καλή ιδέα η ίδρυση ελληνικής επενδυτικής τράπεζας
  • [04] Γ. Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ζήτημα ημερών, ή μερικών εβδομάδων
  • [05] Βρετανία: Μικρό προβάδισμα των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών δείχνει νέα δημοσκόπηση
  • [06] Το 2016 αναμένεται να είναι η χρονιά των headset εικονικής πραγματικότητας

  • [01] Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα, προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

    Μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα στα φάρμακα από 25% σε 15% έως τον Ιούλιο προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή online του Μega ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

    «Από τη διαπραγμάτευση που θα κάνουμε με την φαρμακοβιομηχανία, την οποία δεν έκανε ποτέ η προηγούμενη κυβέρνηση επί της ουσίας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων με χαμηλά εισοδήματα από 25% στο 15%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως θα λειτουργήσουν διακόσια κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας τον Ιούλιο. Πρόσθεσε ότι «Εμείς έχουμε αποφασίσει να προσλάβουμε 4.500 ανθρώπους. Αυτό δείχνει βούληση να στηρίξουμε το σύστημα» αλλά σημείωσε πως υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες από το ΑΣΕΠ. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι «του χρόνου τέτοιον καιρό που θα έχουν γίνει 4.500 προσλήψεις» και θα έχει στηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη.

    [02] Αλ. Τσίπρας προς επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες: Εμείς σας ευχαριστούμε

    Στιγμές συγκίνησης και ικανοποίησης για τη δικαίωση του αγώνα τους διαδραματίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που επιστρέφουν στη εργασία τους με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, κάτι που αφορά 420 καθαρίστριες.

    Όπως επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δόθηκε η δυνατότητα στις γυναίκες αυτές να επιστρέψουν στην εργασία τους, που στερήθηκαν από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας των καθαριστριών, τόνισε στις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες ότιmso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#0F1419;mso-ansi-language:EL; «εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσάς και όχι εσείς εμάς, γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα και ο δικός σας αυτό έκανε».

    Πηγές της κυβέρνησης υπογράμμιζαν ότι ο αγώνας των καθαριστριών κατάφερε να γίνει σύμβολο, εντός και εκτός συνόρων, της κοινωνικής αδικίας.

    [03] Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων: Καλή ιδέα η ίδρυση ελληνικής επενδυτικής τράπεζας

    Την πρωτοβουλία της Ελλάδας να ιδρύσει τη δική της επενδυτική τράπεζα χαιρέτισε καταρχήν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, δήλωσε ωστόσο «κάπως έκπληκτος», καθώς όπως είπε, γνωρίζει την ελληνική πρόταση μόνο από τον Τύπο, αλλά και «μπερδεμένος», διότι δεν έχει ενημέρωση σχετικά με το εάν θα προχωρήσει ή όχι το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη (Institution for Growth) που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    «Η ιδέα είναι αναμφισβήτητα καλή», δήλωσε ο κ. Χόιερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο και σημείωσε ότι εθνικές επενδυτικές τράπεζες υπάρχουν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και αλλού και το σχέδιο δεν αποτελεί «ελληνική ιδιαιτερότητα».

    Ο κ. Χόιερ προειδοποίησε ακόμη να μην υποβαθμίζονται οι συνέπειες από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

    [04] Γ. Βαρουφάκης: Η συμφωνία είναι ζήτημα ημερών, ή μερικών εβδομάδων

    Συμφωνία «σε μέρες ή εβδομάδες» "βλέπει" ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανέφερε μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στο Βέλγιο για το European Business Summit, όπου σήμερα το απόγευμα θα συμμετέχει σε πάνελ συζήτησης μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

    Επιπλέον, ο Έλληνας υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να καταβάλει την Τρίτη τη δόση των 750 περίπου εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, ένας λόγος που έχει καθυστερήσει η συμφωνία είναι η επικέντρωση στα διαδικαστικά για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης, ενώ, όπως είπε, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη συζήτηση για τη μετά Ιούνιο εποχή και για τη γενικότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    O Έλληνας υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία για τη μετά Ιούνιο εποχή πρέπει να περιέχει απαραιτήτως τρία στοιχεία: ένα νέο επενδυτικό πακέτο, ρυθμίσεις για τη διαχείριση του χρέους και για την καταπολέμηση της φτώχιας.

    Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο Γ. Βαρουφάκης σημείωσε πως είναι «μύθος» ότι η Ελλάδα δεν παρέδωσε λίστα μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε πως τρεις είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης: να καταλήξει σε μια λογική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, να κινητοποιήσει τη δημόσια περιουσία μέσα από ιδιωτικοποίησεις με τον τρόπο που τις αντιλαμβάνεται η ίδια, μακριά από τη λογική του ξεπουλήματος, και να προχωρήσει σε μια σοβαρή αναδιάρθρωση του ΦΠΑ.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, είπε πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να εκμοντερνιστεί, ενώ στις συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να εφαρμοστεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα στα στάνταρντς του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας.

    [05] Βρετανία: Μικρό προβάδισμα των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών δείχνει νέα δημοσκόπηση

    Μικρό προβάδισμα των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών δείχνει δημοσκόπηση της ICM, η πιο πρόσφατη από μια σειρά δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται σήμερα, η οποία δείχνει ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει έδαφος την ώρα που οι Βρετανοί ψηφίζουν στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση που γίνεται στην χώρα τους εδώ και μια γενιά.

    Η υποστήριξη για τους Εργατικούς του Εντ Μίλιμπαντ ανήλθε στο 35% ενώ για τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον έπεσε στο 34%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian.

    Η ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων έδειχνε ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων στο 35% σε δημοσκόπησή της που δημοσιεύτηκε χθες.

    Σύμφωνα με την ICM, η υποστήριξη για το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) βρίσκεται στο 11%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι ήσσονες εταίροι του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, στο 9%

    [06] Το 2016 αναμένεται να είναι η χρονιά των headset εικονικής πραγματικότητας

    Στα μέσα του 2016 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus VR το headset (συσκευή που τοποθετείται στο κεφάλι) Rift. Μέχρι τώρα, η εταιρεία είχε διαθέσει τη συσκευή μόνο σε δημιουργούς βιντεοπαιχνιδιών, ενώ δεν είχε παρουσιάσει τον τελικό σχεδιασμό αυτής.

    Το 2014, το Facebook αγόρασε την Oculus VR προς 2 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ), παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είχε καν προχωρήσει στη διάθεση κάποιου καταναλωτικού προϊόντος.

    Η ανακοίνωση ότι η Oculus VR σκοπεύει να διαθέσει τη συσκευή της στα μέσα του ερχόμενου έτους σημαίνει ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία HTC θα προλάβει να κυκλοφορήσει πρώτη στην αγορά το δικό της headset, το Vive, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις αρχές του 2016.

    Επιπλέον, η κυκλοφορία του Rift πιθανόν συμπέσει με τη διάθεση του Morpheus της Sony για το Playstation, το οποίο, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, θα κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2016. Σε αντίθεση με το Morpheus, τα Rift και Vive έχουν σχεδιαστεί για χρήση με υπολογιστές και όχι με παιχνιδομηχανές.

    Οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας θα παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να βλέπουν εικόνες ακριβώς μπροστά στα μάτια τους, ενώ θα μπορούν να αλλάζουν την οπτική τους γωνία κουνώντας απλά το κεφάλι τους. Στόχος είναι να έχουν οι χρήστες μεγαλύτερη αίσθηση του βάθους, που θα τούς κάνει να πιστεύουν ότι βρίσκονται μέσα στο χώρο που παρουσιάζεται μπροστά στα μάτια τους, είτε αυτό είναι σε ένα video game, ένα ντοκιμαντέρ ή μια ταινία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 May 2015 - 14:30:27 UTC