Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 4,5 βαθμών, στην Κρήτη
  • [02] Ετ. Μπαλιμπάρ: Να υποστηρίξουμε αυτό που γίνεται στην Ελλάδα
  • [03] Η νέα δουλειά του Παναγιώτη Τέτση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
  • [04] Μέτρα εξοικονόμησης νερού στην Καλιφόρνια εξαιτίας της ξηρασίας

  • [01] Σεισμός 4,5 βαθμών, στην Κρήτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ης κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- σημειώθηκε στις 06:49 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης και έγινε αισθητή στην περιοχή της Μεσαράς και στα νότια παράλια του νησιού.

    Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 380 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 66,9 χιλιόμετρα, νότια του Ηρακλείου και 45 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος φθάνει στα 18 χιλιόμετρα. Το μέγεθος της δόνησης, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 4,4 ενώ στη συνέχεια και μετά την επεξεργασία των στοιχείων, η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού έδωσε τη δόνηση στα 4,5 Ρίχτερ.

    Σημειώνεται ότι στις 07:17 ακολούθησε ένας ακόμη σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,7 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

    [02] Ετ. Μπαλιμπάρ: Να υποστηρίξουμε αυτό που γίνεται στην Ελλάδα

    «H πολιτική σας είναι για μας, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, μια πηγή θεμελιώδους ελπίδας» τόνισε, απευθυνόμενος στους 'Ελληνες ακροατές του, μιλώντας χθες το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ -ένας από τους γνωστότερους φιλοσόφους (αλλά και πολιτικός αγωνιστής) της Γαλλίας, μαθητής του Λουί Αλτουσέρ, συγγραφέας πολλών βιβλίων και καθηγητής Πανεπιστημίων της Γαλλίας και των ΗΠΑ- που κατήγγειλε τους θεσμούς ότι θέλουν να οδηγήσουν σε αποτυχία την «ελληνική απόπειρα δημοκρατίας» και σε συνθηκολόγηση τον ΣΥΡΙΖΑ, και να το κάνουν γρήγορα, για να μη γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ιδίως για τους Ισπανούς.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια τεράστια ελπίδα και ένα παράδειγμα για την Ευρώπη» υπογράμμισε. Η επιτυχία του, υποστήριξε, οφείλεται στο ότι υπερασπίζεται το έθνος, χωρίς να υιοθετεί αντιευρωπαϊκές ή ξενοφοβικές θέσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για την Ευρώπη να ξαναδημιουργήσει την πολιτική μέσα από την κρίση.

    «Ας μην "μασήσουμε" τις κριτικές μας και τις συζητήσεις μας, να υποστηρίξουμε όμως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε ο Μπαλιμπάρ, που χαρακτήρισε «δύσκολη, σε καμιά περίπτωση όμως απελπιστική» την κατάσταση της χώρας.

    [03] Η νέα δουλειά του Παναγιώτη Τέτση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

    Η νέα ανέκδοτη δουλειά του Παναγιώτη Τέτση με ευφάνταστα έργα, μνημειακών διαστάσεων, ελαιογραφίες και σινικής μελάνης, που αποκαλύπτουν τη δύναμη των προσωπικών του μορφοπλαστικών κατακτήσεων παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.

    Η έκθεση «Π. Τέτσης: Η αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014» θα εγκαινιαστεί απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα διαρκέσει ως τις 13 Σεπτεμβρίου.

    Την έκθεση συνοδεύει πολυσέλιδος ομότιτλος κατάλογος, με όλα τα εκτιθέμενα έργα, και κείμενα των Κικής Δημουλά, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, Τάκη Μαυρωτά και Ν. Π. Παΐσιου.

    [04] Μέτρα εξοικονόμησης νερού στην Καλιφόρνια εξαιτίας της ξηρασίας

    Οι εταιρίες νερού της Καλιφόρνιας ενέκριναν χθες τα πρώτα μέτρα της πολιτείας για υποχρεωτικές περικοπές στη χρήση νερού για οικιακούς καταναλωτές καθώς η καταστροφική ξηρασία που πλήττει την περιοχή εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο της. Τα έκτακτα μέτρα, που υποχρεώνουν ορισμένες κοινότητες να περικόψουν τη χρήση νερού έως και 36%, εγκρίθηκαν ομόφωνα αργά χθες από το Πολιτειακό Συμβούλιο Ελέγχου Υδάτινων Πόρων, αφού ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν στάθηκε στη μέση ενός κίτρινου λιβαδιού και έδωσε εντολή για περικοπές σε όλη την πολιτεία.

    Οι οικιακοί καταναλωτές θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο, αν και συντελούν μόνο στο 20% της κατανάλωσης νερού στην πολιτεία, ενώ ο τεράστιος αγροτικός τομέας, που σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Πολιτικής της Καλιφόρνιας συντελεί στο 80% της κατανάλωσης που συνδέεται με τον άνθρωπο, έχει εξαιρεθεί. Το Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να περικόψει τη χρήση νερού κατά 8%, το Λος Άντζελες κατά 16%, το Σαν Χοσέ κατά 20% και το Σακραμέντο κατά 28%. Οι πόλεις Μπέικερσφιλντ και Μοντέστο, στον σιτοβολώνα της πολιτείας Σαν Χοακίν Βάλεϊ, καθώς και το Μπέβερλι Χιλς στη νότια Καλιφόρνια θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση νερού έως και 36%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 May 2015 - 6:30:22 UTC