Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω Ημιμαραθωνίου
  • [02] Τραγικός απολογισμός: Περισσότεροι από 7.000 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ
  • [03] Μάχη «στήθος με στήθος» Συντηρητικών και Εργατικών στη Βρετανία
  • [04] Πυροβόλησαν αστυνομικό στο κεφάλι, στη Νέα Υόρκη

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω Ημιμαραθωνίου

    Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας πραγματοποιούνται σήμερα στην Αθήνα, από τις 8:00 έως τις 12:30 λόγω της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου.

    Τα μέτρα ισχύουν σε:

    - Λεωφόρος Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Όλγας και Συγγρού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Βασ. Όλγας και της Πανεπιστημίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04.00 έως 14.00.

    - Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Σόλωνος, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πλατεία Ομονοίας.

    - Πλατεία Συντάγματος.

    - Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Αλεξάνδρας και της πλατείας Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφ. Αλεξάνδρας και της Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.45 έως 10.30.

    - Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

    -Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πετμεζά και τη Λεωφ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Συγγρού.

    - Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ησιόδου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Αθηνάς, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλατείας Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.

    - Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.

    - Μονή Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Βασ. Σοφίας.

    - Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της.

    - Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.

    - Τσόχα, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Βασ. Σοφίας.

    - Λεωφόρος Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.

    - Αρδηττού, στο τμήμα της μεταξύ Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Όλγας και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Αλεξάνδρου και Φειδιππίδου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην της οδού Παπαδιαμαντοπούλου. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 08.15 έως 13.00.

    - Λεωφόρος Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λεωφόρος Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

    - Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής, θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

    - Λεωφόρος Αλεξάνδρας - Ιπποκράτους.

    - Λεωφόρος Αλεξάνδρας - Χαρ. Τρικούπη.

    - Πατησίων - Κοδριγκτώνος.

    - Πατησίων - Στουρνάρα.

    - Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής).

    - Βασ. Σοφίας - Ριζάρη (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).

    - Βασ. Σοφίας - Παπαδιαμαντοπούλου.

    - Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ).

    - Βασ. Σοφίας - Μαρασλή (μόνο για τα οχήματα του ΕΚΑΒ).

    - Βασ. Κων/νου - Ριζάρη.

    - Βασ. Κων/νου - Βασ. Γεωργίου.

    - Βασ. Κων/νου - Βασ. Σοφίας.

    [02] Τραγικός απολογισμός: Περισσότεροι από 7.000 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ

    Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο 7.000 και πλέον ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Συγκεκριμένα 7.040 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14.000 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα των Ιμαλαΐων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του Κατμαντού και πολλά χωριά κοντά στο επίκεντρο, 70 χλμ. από την πρωτεύουσα. Ωστόσο «ο απολογισμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί» δήλωσε αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή αυτή στην Κίνα και την Ινδία.

    Ομάδα νεπαλέζων αστυνομικών περισυνέλεξε χθες τις σορούς σχεδόν 50 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ξένων πεζοπόρων, από περιοχή που είχε πληγεί από χιονοστιβάδα. Δεν έχει γίνει αναγνώριση των νεκρών, ανακοίνωσε σήμερα ο Πραβίν Ποχαρέλ, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας στη βόρεια περιοχή της Ράσουα και επικεφαλής της ομάδας.Τουλάχιστον 200 ακόμη άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην περιοχή, ανάμεσά τους χωρικοί και πεζοπόροι του βουνού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    Έχει ήδη περάσει μια εβδομάδα, και οι αρχές του Νεπάλ δεν τρέφουν πλέον ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν επιζώντες μέσα στα ερείπια στο Κατμαντού. Οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες στον εντοπισμό επιζώντων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν λάβει ακόμη είδη πρώτης ανάγκης.

    [03] Μάχη «στήθος με στήθος» Συντηρητικών και Εργατικών στη Βρετανία

    Μάχη «στήθος με στήθος» θα δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στη Βρετανία, σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εκδόσεις εφημερίδων, αναδεικνύοντας τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου σε μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας The Sunday Times, το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον απέκτησε προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος. Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 33%. Το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) βρίσκεται στο 13% , οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες - εταίροι του Ντέιβιντ Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό - στο 8% , ενώ στο 5% βρίσκεται το κόμμα των Πρασίνων.

    Σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Survation για λογαριασμό της εφημερίδας Mail, το Εργατικό Κόμμα προηγείται με τρεις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Συντηρητικού Κόμματος. Συγκεκριμένα οι Εργατικοί συγκεντρώνουν 34%, οι Συντηρητικοί 31% και το UKIP 17%. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 8%, το κόμμα των Πρασίνων με 4% και το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα με 5%.

    Με μία ποσοστιαία μονάδα προηγείται το Συντηρητικό Κόμμα (35%) έναντι των Εργατικών (34%) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για την εφημερίδα Observer, με τα δύο κόμματα να έχουν καταγράψει άνοδο μίας μονάδας σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP παραμένει σταθερό με ποσοστό 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κατέγραψαν πτώση μίας μονάδας στο 8%.

    Τέλος, ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων με ποσοστό 33% δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των εφημερίδων Sunday Mirror και Independent. Τα δύο κόμματα χάνουν δύο μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας. Το UKIP σημειώνει άνοδο δύο μονάδων και βρίσκεται στο 13%, ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το κόμμα των Πρασίνων βρίσκονται στο 8% και 7% αντίστοιχα.

    [04] Πυροβόλησαν αστυνομικό στο κεφάλι, στη Νέα Υόρκη

    Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι χθες το βράδυ στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, και ένας ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο 25χρονος αστυνομικός Μπράιαν Μουρ τραυματίστηκε «στο κεφάλι» ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι πολύ βαριά τραυματισμένος», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

    Ο νεαρός αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί ως προς την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του.

    Ο δράστης συνελήφθη 90 λεπτά αργότερα. Πρόκειται για τον Δημήτριο Μπλάγουελ, έναν 35χρονο μαύρο, γνωστό στην αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, είπε ο Μπράτον.

    Ο Μουρ είναι ο πέμπτος αστυνομικός που πυροβολείται στη Νέα Υόρκη μέσα σε πέντε μήνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 May 2015 - 6:30:23 UTC