Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικαιροποίηση του προγράμματος προσαρμογής αναμένει η Κύπρος
  • [02] Συλλήψεις διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη, έπειτα από νέες κινητοποιήσεις
  • [03] Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Καζαντζάκη σε εικαστική έκθεση στην Κρήτη
  • [04] Οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε από το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
  • [05] Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ με φόντο την κορυφή

  • [01] Επικαιροποίηση του προγράμματος προσαρμογής αναμένει η Κύπρος

    Την επικαιροποίηση του προγράμματος προσαρμογής αναμένει την Παρασκευή η Λευκωσία. Οι τριμηνιαίες αξιολογήσεις ήταν προβληματικές για περίοδο έξι μηνών, λόγω της καθυστέρησης στην τήρηση της μνημονιακής υποχρέωσης για το νόμο περί εκποιήσεων. Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι διαμορφώνονται πλέον οι προοπτικές για επιτυχή ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος προσαρμογής και ότι η Κύπρος μπαίνει στην τελευταία φάση εφαρμογής του. «Εκ των πραγμάτων», επισήμανε, «το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 10 μήνες. Ήδη από τώρα φαίνεται πως διαμορφώνονται οι προοπτικές που θα επιτρέψουν την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και αναφέρουμε συγκεκριμένα την αποκατάσταση της πιστοληπτικής ικανότητας».

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο υπουργός αναφέρθηκε σε παραδείγματα χωρών όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που, όπως σημείωσε, λειτούργησαν έτσι και πριν καν ολοκληρωθεί το δικό τους πρόγραμμα, είχαν ήδη αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές και κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες τους. «Η κυπριακή κυβέρνηση θέλει και εργάζεται πολύ συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση για να μην υπάρξει παράταση και καμία ανάγκη νέου προγράμματος» υπογράμμισε.

    [02] Συλλήψεις διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη, έπειτα από νέες κινητοποιήσεις

    Η αστυνομία της Βαλτιμόρης προχώρησε αργά χθες βράδυ μπροστά από το δημαρχείο σε σειρά συλλήψεων διαδηλωτών, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ενός νεαρού μαύρου, ο οποίος τραυματίστηκε μέσα σε βαν της αστυνομίας, γεγονός που έχει προκαλέσει βίαιες ταραχές στην πόλη αυτή των ανατολικών ΗΠΑ.

    Οι διαδηλωτές είχαν σχηματίσει κλοιό έχοντας απέναντί τους τις δυνάμεις της τάξης παρά την ανακοίνωση της άσκησης δίωξης σε βάρος έξι αστυνομικών που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για φόνο ή ανθρωποκτονία εκ αμελείας τέσσερις μεταξύ αυτών. Οι συλλήψεις έγιναν τη νύχτα, ενώ επικρατούσε ηρεμία στους δρόμους της πόλης η κυκλοφορία ήταν πολύ αραιή καθώς πλησίαζε 10.00 η ώρα το βράδυ, που θα άρχιζε να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τέταρτη συνεχή νύχτα.

    Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε άλλες αμερικανικές πόλεις αυτή την εβδομάδα. Χθες, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Φρέντι Γκρέι».

    [03] Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Καζαντζάκη σε εικαστική έκθεση στην Κρήτη

    Το χειρόγραφο της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη θα συνυπάρξει για πρώτη φορά με έργα των Αλέξη Ακριθάκη, Ουίλιαμ Κέντριτζ, Μαρίνας Αμπράμοβιτς, Στάθη Λογοθέτη, Λουίζ Μπουρζουά και άλλων εικαστικών - συνολικά 26 - στην έκθεση «Flying over the Abyss» από σήμερα, στο Ρέθυμνο.

    Είναι η έκθεση που σηματοδοτεί την εαρινή έξοδο του πολιτιστικού Οργανισμού «ΝΕΟΝ» και ξεκινά από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και την Φορτέτσα του Ρεθύμνου ( διάρκεια 2/5 έως 27/9).

    Τα έργα αποτελούν δανεισμούς από τη Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή την έκταση. Μετά το Ρέθυμνο ( 2/5-27/9), η έκθεση θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη (Νοέμβριος 2015 - Φεβρουάριος 2016) στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης - τμήμα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και σε οθωμανικά μνημεία της πόλης.

    [04] Οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε από το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

    Με διεθνή ονόματα, αλλά και με τις νέες, εγχώριες δυνάμεις να δίνουν ξανά τον τόνο, όπως και με δράσεις σε απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου γιορτάζει τα 60 χρόνια του. Και προτείνει ένα καλειδοσκόπιο από αντιλήψεις, συγκινήσεις και όψεις του κόσμου.

    Η φετινή διοργάνωση ξεκινά την 1η Ιουνίου με την ολοκληρωμένη εκδοχή της «Πάπισσας Ιωάννας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Ρίχνει αυλαία ενενήντα ημέρες μετά, με τον «Ορέστη» του Σίμου Κακάλα, στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (29 Αυγούστου). Το πλουραλιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εξαπλώνεται στο Ηρώδειο, στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στα Θέατρα Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» και Τέχνης «Κάρολος Κουν» και σε άλλα σημεία μέσα στην πόλη. Όσο για την καρδιά των θεατρικών παραστάσεων, αυτή χτυπά και φέτος στην Πειραιώς 260.

    Παράλληλα, η σύνδεση του Φεστιβάλ με τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας υπαγόρευσε την ένταξη παραστάσεων που πραγματεύονται θέματα όπως οι άστεγοι, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Με αφορμή την έναρξη -2 Μαΐου- της προπώλησης των εισιτηρίων, εντοπίσαμε κάποια από τα χάι λάιτς ή αλλιώς τις παραγωγές που δεν πρέπει να χάσετε.

    ΞΕΝΕΣ ΜΕΤΑΚΛΗΣΕΙΣ

    - Συλβί Γκιλέμ: Αποχαιρετιστήρια παράσταση της Συλβί Γκιλέμ, μετά την απόφασή της να «κρεμάσει» τις πουέντ της. Πόσο απλό είναι για ένα «σκηνικό τέρας» να αποχωριστεί τη σκηνή στο απόγειό του; Το ότι μια χορεύτρια σαν τη Συλβί Γκιλέμ -που φωτίζει τη χορευτική σκηνή εδώ και 39 χρόνια- ετοιμάζεται για την τελευταία της υπόκλιση συνιστά, δίχως άλλο, είδηση. Μοναδική και απρόβλεπτη, όπως πάντα, έρχεται με την αποχαιρετιστήρια παράστασή της «Life in Progress» να υποκλιθεί μπρος στο ελληνικό κοινό, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορογραφίες των Ματς Εκ, Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, 'Ακραμ Καν και Ράσελ Μάλιφαντ. (3 & 4 ΙΟΥΝΙΟΥ / ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ). Η παράσταση πραγματοποιείται με χορηγία της Περιφέρειας Αττικής.

    [05] Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ με φόντο την κορυφή

    Στο ΟΑΚΑ στρέφονται τα βλέμματα σήμερα στις 19:00, όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε αναμέτρηση με την οποία «πέφτει η αυλαία» της 24ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο διακυβεύεται στο ντέρμπι «αιωνίων», με τον Ολυμπιακό να παίρνει θέση στο τζάμπολ έχοντας ένα βαθμό περισσότερο (45β.) έναντι των «πρασίνων» (44β.) σε 23 αγωνιστικές.

    Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρειάζονται νίκη με +7, για να πάρουν το «πάνω χέρι» στην ισοβαθμία, καθώς στο ΣΕΦ είχαν ηττηθεί με 81-75, για την 11η αγωνιστική. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του θα έχουν στο πίσω μέρος του... μυαλού τους πως αν δεν μπορέσουν να αποτρέψουν την 21η ήττα στην έδρα του Παναθηναϊκού σε επίπεδο Α1 από το 1986 έως σήμερα... τουλάχιστον να επιδιώξουν να υπερασπιστούν τη διαφορά πόντων, από τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου για να έχουν το πλεονέκτημα και στις τρεις φάσεις των πλέι οφ. Γκόντας, Αναστόπουλος και Ψαριανός θα διευθύνουν το ντέρμπι «αιωνίων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 May 2015 - 8:30:26 UTC