Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία την Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου
  • [02] Ευρωπαϊκά κονδύλια 135 εκ. ευρώ για τους απόρους
  • [03] Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group
  • [04] Γερμανία: Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι στους δρόμους για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • [05] Θετικά βλέπει το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας

  • [01] Απεργία την Κυριακή στον κλάδο του εμπορίου

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, για την Κυριακή προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

    Παράλληλα στις 11.00 το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις αρχές της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

    Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, «να στείλουν, για μια ακόμα φορά, ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην επαναφορά της Κυριακής - Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».

    [02] Ευρωπαϊκά κονδύλια 135 εκ. ευρώ για τους απόρους

    Την ενεργοποίηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χτες.Πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 135 εκ. ευρώ (45 εκατ. για το 2014, τα οποία έμειναν αδιάθετα, 45 εκατ. για το 2015 και 45 εκατ. για το 2016).

    Τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους τρόφιμα και βασική υλική συνδρομή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού καθαρισμού και είδη προσωπικής υγιεινής.

    Η απόφαση, την οποία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ρυθμίζει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση των κονδυλίων, καθώς και τα συστήματα διαχείρισης και ελέγχου του προγράμματος.

    [03] Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

    Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους των θεσμών, σε επίπεδο Brussels Group. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ελληνικές διπλωματικές πηγές, οι σημερινές συνεδριάσεις αφορούν θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

    Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ως αύριο Σάββατο, 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

    Εν τω μεταξύ όπως εκτιμούν εξειδικευμένα στα ευρωπαϊκά θέματα έντυπα και ιστοσελίδες το κλίμα στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους στις Βρυξέλλες, έχει βελτιωθεί αισθητά . Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι οι δανειστές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επίτευξη συμφωνίας.

    [04] Γερμανία: Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι στους δρόμους για την Εργατική Πρωτομαγιά

    Τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε 470 διαφορετικά σημεία στη Γερμανία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

    Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν υπέρ της καθιέρωσης του κατώτατου μισθού που τέθηκε σε ισχύ φέτος σύμφωνα με τη συνδικαλιστική συνομοσπονδία DGB.

    Στη Βαϊμάρη περίπου 50 στελέχη ακροδεξιών σχηματισμών προκάλεσαν αναστάτωση στη συγκέντρωση των συνδικάτων καθώς άρπαξαν το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου της πόλης ενώ έσπρωξαν αρκετούς ειρηνικούς διαδηλωτές.

    Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 29 προσαγωγές.

    [05] Θετικά βλέπει το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας

    Την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

    Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα επισήμανε ο Γκάουκ σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung

    «Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για (την καταβολή) επανορθώσεων» επισήμανε ο Γκάουκ.

    «Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου? και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 May 2015 - 18:30:23 UTC