Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Έξοδος από τα μνημόνια και ρήξη με την ΕΕ, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς
  • [02] Συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
  • [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα
  • [04] Νεπάλ: Αυξάνεται σε 6.204 ο αριθμός των νεκρών
  • [05] Ο Θανάσης Παπαγεωργίου νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου
  • [06] Αποκαλύφθηκε περαιτέρω η Ανατολική Στοά στο Γυμνάσιο της Αρχαίας Ολυμπίας

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Έξοδος από τα μνημόνια και ρήξη με την ΕΕ, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς

    Η έξοδος από τα μνημόνια και η ρήξη με την ΕΕ είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τον γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Η Εργατική Πρωτομαγιά μάς δείχνει τον δρόμο έξω από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, δήλωσε πριν από λίγο προσερχόμενος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Κουτσούμπας.

    Πρόσθεσε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά μάς δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης του εργατικού αγώνα για τις αμοιβές των εργαζομένων και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

    [02] Συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

    Κλειστό είναι αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας, καθώς ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στην Πλατεία Συντάγματος εργατικές ενώσεις και σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του οποίου η συγκέντρωση ξεκινά σε λίγη ώρα.

    Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Διαβάστε επίσης: Δ. Κουτσούμπας: Έξοδος από τα μνημόνια και ρήξη με την ΕΕ, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς

    [03] Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα

    Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Πέμπτη σε συνάντηση με βουλευτές του Ολλανδικού κοινοβουλίου ότι οι χώρες της ευρωζώνης είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

    Σε ερώτηση που του έγινε αν υπάρχει «plan b» να οδηγηθεί η Ελλάδα σε χρεοκοπία ή να οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης, απάντησε: «Στην ερώτηση αν η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για αυτά τα ενδεχόμενα, η απάντηση είναι ναι».

    [04] Νεπάλ: Αυξάνεται σε 6.204 ο αριθμός των νεκρών

    Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ την περασμένη εβδομάδα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.204 ανθρώπων και τον τραυματισμό 13.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζους, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών, τον φονικότερο που σημειώνεται στη χώρα τα τελευταία 80 και πλέον χρόνια.

    Η διεθνής κοινότητα κινητοποιήθηκε γρήγορα, με εκατοντάδες ξένους διασώστες να μετέχουν στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια, την περίθαλψη τραυματιών, την εγκατάσταση αυτοσχέδιων καταυλισμών και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων υγιεινής.

    Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια κάτω από τα οποία είχαν θαφτεί από το Σάββατο 25 Απριλίου στην πρωτεύουσα Κατμαντού.

    [05] Ο Θανάσης Παπαγεωργίου νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου

    Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου ως εξής:

    Πρόεδρος: Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης, ηθοποιός).Αντιπρόεδρος: Κυριάκος Κατζουράκης (εικαστικός, σκηνοθέτης, ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

    Μέλη: Αμαλία Μουτούση (ηθοποιός), Ιωσήφ Βιβιλάκης (θεατρολόγος, καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

    Η Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων εκπροσωπείται από τη Μέλπω Ζαρόκωστα και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από τους Ρήγα Αξελό και Ταξιάρχη Χάνο.

    [06] Αποκαλύφθηκε περαιτέρω η Ανατολική Στοά στο Γυμνάσιο της Αρχαίας Ολυμπίας

    Σε περαιτέρω αποκάλυψη της Ανατολικής Στοάς του Γυμνασίου στην Αρχαία Ολυμπία - του μοναδικού τμήματος από το εμβληματικό κτίριο που σώζεται, αν και αποσπασματικά- έχουν προχωρήσει οι ανασκαφές στην περιοχή, που διενεργούνται στο πλαίσιο του έργου για την αποκάλυψη και ανάδειξη του μνημείου. Συγκεκριμένα, άλλα 30 μέτρα της Ανατολικής Στοάς είδαν το φως κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ερευνών, οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο την αποκάλυψη επιπλέον τμήματός της. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκε η μελέτη για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, η οποία πήρε ομόφωνα το «πράσινο φως» από τα μέλη του.

    Από τον Μάρτιο του 2013 είναι σε εξέλιξη το έργο αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου, καθώς και της χωροθέτησης της νέας εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, που έπρεπε να μετατοπιστεί ανατολικότερα λόγω των ανασκαφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 May 2015 - 8:30:29 UTC