Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να επενδύσουν στην Ελλάδα καλεί τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες ο Π.Κουρουμπλής
  • [02] Βαρουφάκης:«Θα ξαναπάω στα Εξάρχεια, είμαι Εξαρχιώτης»
  • [03] Σε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προσδοκά το Βερολίνο
  • [04] Εξακολουθώ να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Βαρουφάκης στη γερμανική Die Zeit
  • [05] Για κίνδυνο επιστροφής σε υφεσιακή πορεία, προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή
  • [06] Η Μέρκελ δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την απώλεια της Ελλάδας, γράφει η αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ»
  • [07] Αβραμόπουλος :Δεν θέλουμε μια Ευρώπη-φρούριο
  • [08] Επιστολές με ύποπτη σκόνη εστάλησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στην κυβέρνηση και στη Βουλή της Σλοβενίας
  • [09] Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [10] Πρωτοποριακή μέθοδο ασφάλειας για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσει η Yahoo
  • [11] Χωρίς καταχρήσεις θα μπορούσαμε να ζήσουμε... 130 χρόνια

  • [01] Να επενδύσουν στην Ελλάδα καλεί τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες ο Π.Κουρουμπλής

    Μήνυμα στις πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων να κατανοήσουν ότι οφείλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο συνέδριο Shaping the Future of Healthcare in Greece.Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να στηρίξουν την ελληνική οικονομία «γι αυτό κάθε εταιρεία θα πρέπει να παράγει στην Ελλάδα τα δύο σκευάσματά της με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στη χώρα».

    «Ήμασταν όλοι μάρτυρες του πάρτι στην υγεία, με τις σχεδόν μηδενικές αποδόσεις των εταιρειών στο κράτος από την κερδοφορία, τις σπατάλες και την υπερσυνταγογράφηση», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι είναι στις προτεραιότητές του να στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου τόσο για τις ελληνικές εταιρείες όσο και για τις ξένες.

    Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι πρόθεσή του είναι να υπάρξει ένα σταθερό πλαίσιο στο χώρο του φαρμάκου και τόνισε ότι οι αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική με νέο μοντέλο rebate που θα καθορίζεται από την κατανάλωση των φαρμάκων, θα είναι πιο δίκαιη.Η νέα πρόταση για τη φαρμακευτική πολιτική θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση στα μέσα Μαΐου.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Π. Αποστολίδης, ζήτησε να εξασφαλιστεί ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παρόχων του συστήματος και να εδραιωθεί ένας κοινός διάλογος, ο οποίος δεν θα κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους.

    [02] Βαρουφάκης:«Θα ξαναπάω στα Εξάρχεια, είμαι Εξαρχιώτης»

    «Ήταν παιδιά 18-28 ετών. Είναι παιδιά θυμωμένα, νοιώθουν την περιοχή δική τους, δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

    «Εγώ, πάντως, θα ξαναπάω. Εγώ έρχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχιώτης», προσέθεσε.

    Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, στη συζήτηση οι περισσότεροι από την ομάδα των αντιεξουσιαστών έβγαλαν τις κουκούλες, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά».

    Όπως είπε ο υπουργός, έφυγε χωρίς τη συνοδεία ασφάλειας από την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε «συγκινητική» τη στάση της συζύγου του, Δανάης Στράτου, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

    Την επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών καταδίκασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας.

    [03] Σε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων προσδοκά το Βερολίνο

    Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει να επιταχυνθούν οι συνομιλίες ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους της για μια συμφωνία, μετά την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τρίπρα να αναδιοργανώσει την ομάδα που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις.

    «Έχουμε νέες δομές για τη δουλειά με την Αθήνα. Αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια επιτάχυνση των συνομιλιών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Ο Μάρτιν Γέγκερ πρόσθεσε εξάλλου ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς πότε αναμένεται μια συμφωνία.

    [04] Εξακολουθώ να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Βαρουφάκης στη γερμανική Die Zeit

    Συνέντευξη στη στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όπου δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για τις συνομιλίες τους εταίρους της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

    Ο κ Βαρουφάκλης τόνισε δε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία απ' ότι πιστεύουν πολλά μέσα ενημέρωσης.

    «Δίνω τον τόνο. Εξακολουθώ να είμαι υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με το Eurogroup», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης

    Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως η Αθήνα εξακολουθεί να πρέπει να πείσει τους εταίρους της ότι εννοεί σοβαρά τις μεταρρυθμίσεις.

    [05] Για κίνδυνο επιστροφής σε υφεσιακή πορεία, προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή

    Για επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην τριμηνιαία έκθεση του Ιανουάριος-Μάρτιος 2015 η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

    Αναφέρονται μια σειρά από λόγους, όπως ο εκλογικός κύκλος και η παρατεταμένη αδυναμία συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών, η εκκρεμότητα γύρω από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως είναι οι αμφιταλαντεύσεις σε ζητήματα έννομης τάξης και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας ή ρήξης.

    Όλα αυτά ενέτειναν την αβεβαιότητα, που με τη σειρά της προκάλεσε επενδυτική υστέρηση στην αγορά σε συνδυασμό με αντιφατικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 την επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά.

    [06] Η Μέρκελ δεν μπορεί να διακινδυνεύσει την απώλεια της Ελλάδας, γράφει η αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ»

    «Λαμβάνοντας υπόψη τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη διένεξη με τη Ρωσία, η Γερμανίδα καγκελάριος, δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να χάσει την Αθήνα ως εταίρο».

    Αυτό σημειώνει εκτενής ανάλυση της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», αναφερόμενη στην «προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μεταθέσει τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, αντί των υπουργών Οικονομικών».

    Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί σε μεγαλύτερη ανταπόκριση απέναντί της, καθώς οι πρωθυπουργοί πρέπει να συνυπολογίζουν τις γεωπολιτικές πτυχές σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι υπουργοί Οικονομικών.

    Η ανάλυση με τίτλο «Ο στρατηγικός προβοκάτορας της Ελλάδας», παραπέμπει και στις διάφορες κριτικές που διατυπώνονται για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν αυτές ισχύουν ή όχι, καθώς σχεδόν πάντα γίνονται είτε χωρίς καμία απόδειξη είτε «off the record». Παρ΄όλα αυτά όμως αναπαράγονται στα ΜΜΕ, σημειώνει η εφημερίδα.

    [07] Αβραμόπουλος :Δεν θέλουμε μια Ευρώπη-φρούριο

    Δεν θέλουμε μία Ευρώπη-φρούριο, θέλουμε μια Ευρώπη που να προστατεύει τα σύνορα της και ταυτόχρονα να διευρύνει τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Αυτό ανέφερε ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μεταναστευτικό και τις πρόσφατες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

    Ο Έλληνας επίτροπος χαρακτήρισε τη συζήτηση ιστορική και ανακοίνωσε ότι στις 13 Μαΐου, η Κομισιόν θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο Μετανάστευσης, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί μία πλήρης προσέγγιση της ΕΕ στα θέματα της μετανάστευσης.

    [08] Επιστολές με ύποπτη σκόνη εστάλησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στην κυβέρνηση και στη Βουλή της Σλοβενίας

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας στη Λιουμπλιάνα, καθώς φάκελοι που περιέχουν ύποπτη λευκή σκόνη εστάλησαν, σήμερα, στο γραφείο του προέδρου της Σλοβενίας, στην έδρα της κυβέρνησης, στη Σλοβενική Βουλή και σε υπουργεία.

    Τα κτίρια στα οποία στεγάζονται η κυβέρνηση, η Βουλή, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, το δημαρχείο της Λιουμπλιάνας δεν έχουν εκκενωθεί, αλλά οι επιστολές με την ύποπτη λευκή ουσία έχουν σταλεί για ανάλυση, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της σλοβενικής πρωτεύουσας.

    Δείγματα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας καιΠαρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής για ανάλυση και τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της Λιουμπλιάνας.

    [09] Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει τον Κήπο του με ελεύθερη είσοδο στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Βρετανού αρχιμουσικού Σερ Σάιμον Ρατλ και σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο.

    Πρόκειται για ένα γεγονός μείζονος πολιτιστικής σημασίας και διεθνούς ακτινοβολίας, που διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και ειδικότερα σε χώρους μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας ή σε συναυλιακά κέντρα που έχουν συνδεθεί με εξαιρετικά πολιτιστικά επιτεύγματα.

    Το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» έτυχε ενθουσιώδους ανταπόκρισης από το κοινό, το οποίο έσπευσε να εξασφαλίσει τις θέσεις του ήδη από την πρώτη ημέρα προπώλησης των εισιτηρίων, με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Μεγάρου έλαβε την απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας στον Κήπο.

    Η εμφάνιση της Ορχήστρας πραγματοποιείται χάρη στη χορηγία Έλληνα του εξωτερικού, ο οποίος επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη.

    [10] Πρωτοποριακή μέθοδο ασφάλειας για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας αναπτύσσει η Yahoo

    Η Yahoo προσπαθεί να αναπτύξει μία νέα μέθοδο ασφάλειας για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, χρησιμοποιώντας αντί για κωδικό πρόσβασης ή δακτυλικό αποτύπωμα το αυτί του χρήστη ως μέσο ταυτοποίησης του νόμιμου κατόχου του κινητού, αναφέρει σε άρθρο του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

    Η εταιρεία προσδοκά επίσης να χρησιμοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης κρατά τη συσκευή στο χέρι του ως μια εναλλακτική μέθοδο βιομετρικής ταυτοποίησης. Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στα κινητά τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ωστόσο το κόστος ενσωμάτωσής τους στις συσκευές είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για το λόγο αυτόν η Yahoo επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής του τηλεφώνου ως ένα σαρωτή εικόνας, το κόστος του οποίου είναι πολύ μικρότερο.

    Το σύστημα αυτό, με την ονομασία Bodyprint, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Yahoo, ενώ οι αρχικές δοκιμές έγιναν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 12 συμμετεχόντων.

    Ενώ η ανάλυση εισόδου μιας οθόνης αφής είναι σχετικά χαμηλή, «η επιφάνεια είναι αρκετά μεγάλη, επιτρέποντας στον αισθητήρα αφής να σαρώσει μέρη του σώματος των χρηστών, όπως τα αυτιά, τα δάκτυλα ή οι παλάμες, πιέζοντάς τα πάνω στην οθόνη», αναφέρει η ομάδα.

    Βάσει των μέχρι τώρα πειραμάτων που έχουν γίνει στα εργαστήρια της εταιρείας, το σύστημα της Yahoo έχει καταφέρει να αναγνωρίσει με ακρίβεια 99,98% τα ανάλογα μέρη του σώματος, ενώ το ποσοστό αυτό όσον αφορά συγκεκριμένα τα αυτιά ήταν 99,8%.

    [11] Χωρίς καταχρήσεις θα μπορούσαμε να ζήσουμε... 130 χρόνια

    Το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να ζήσει 120-130 χρόνια, όμως πεθαίνει πολύ νωρίτερα λόγω καταχρήσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και η έκθεση στον ήλιο.

    Όσο κι αν λανσάρεται η ομορφιά του ηλιοκαμένου δέρματος, η φωτογήρανση που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και ο κίνδυνος του καρκίνου του δέρματος, ιδίως μιας επιθετικής του μορφής, του μελανώματος, αποτελούν μια οδυνηρή πραγματικότητα.

    Οι καρκίνοι του δέρματος εμφανίζονται σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων και αυξάνονται παρά τη χρήση αντηλιακών, η φωτογήρανση όμως αναπτύσσεται σε διαφορετικό βαθμό σε όλους τους ανθρώπους και σε όλη την επιφάνεια τους δέρματος που εκτίθεται στον ήλιο.

    Αυτά επισήμανε ο καθηγητής Δερματολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτριος Ιωαννίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την 4η Μαΐου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 April 2015 - 14:30:31 UTC