Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Δρίτσας: Συνεχώς αυξανόμενες οι ροές προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από την Συρία
  • [02] Digea: Λεπτομερής τεχνικός έλεγχος για τα ακριβή αίτια της διακοπής του σήματος
  • [03] Παράταση στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ
  • [04] Συνελήφθησαν 93 ύποπτοι που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ
  • [05] Β. Φάιμαν: Δεν έχει νόημα να σηκώνουν το βάρος στο προσφυγικό μόνον η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα
  • [06] Ιρανοί κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο
  • [07] Η εθνοφρουρά και η αστυνομία στους δρόμους της Βαλτιμόρης
  • [08] Τη μελλοντική στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ, παρουσίασε ο Δημ. Αβραμόπουλος

  • [01] Θ. Δρίτσας: Συνεχώς αυξανόμενες οι ροές προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από την Συρία

    Συνεχώς αυξανόμενες θα είναι οι ροές προσφύγων και μεταναστών, κυρίως από την Συρία, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    Οι εκτιμήσεις από παντού, προσέθεσε, είναι ότι για τον μεγάλο αριθμό των προσφύγων από τη Συρία, που είναι ίσως και πάνω από δύο εκατομμύρια, εξαντλείται η προσδοκία επιστροφής στην πατρίδα τους, λόγω των εξελίξεων σε αυτή, και θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη με την Ελλάδα να είναι το πρώτο βήμα για πολλούς από αυτούς. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, είπε ο κ. Δρίτσας, δεν είναι συγκυριακό και έτσι το αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015, όπως ισχυρίζεται η κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, πως η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πολλά θετικά σημεία. Η χώρα, είπε, πήγε καλά προετοιμασμένη στη σύνοδο και σε αυτό βοήθησαν οι ηγεσίες του Λιμενικού Σώματος, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο τριπλασιασμός του ποσού ενίσχυσης για τα προγράμματα «ΤΡΙΤΩΝ» και «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», είναι σημαντική απόφαση, όπως και η απόφαση με την οποία άνοιξε ένα μικρό παράθυρο στον τομέα της αναλογικής υποδοχής των προσφύγων-μεταναστών και που προβλέπει μεταφορά κάποιων από αυτούς σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε.

    [02] Digea: Λεπτομερής τεχνικός έλεγχος για τα ακριβή αίτια της διακοπής του σήματος

    Λεπτομερή τεχνικό έλεγχο προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του προβλήματος που υπήρξε στη πολυπλεξία του σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με αποτέλεσμα την διακοπή εκπομπής τους, πραγματοποιεί η Digea.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία ζητάει συγνώμη από τους τηλεθεατές, παράλληλα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ανατίθεται σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα η εξέταση του περιστατικού, η διερεύνηση τυχόν ευθυνών και η επανεξέταση, του σχεδιασμού του όλου συστήματος πολυπλεξίας και μετάδοσης του σήματος εάν αυτό προκύψει ως απαίτηση από την έρευνα.

    [03] Παράταση στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ

    Η ΓΣΕΒΕΕ στην επιστολή της επισημαίνει ότι η παράταση είναι απολύτως αναγκαία, λόγω του υπερβολικά μεγάλου όγκου ασφαλισμένων που προσέρχονται για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ και του υπερβολικού φόρτου εργασίας που έχει συσσωρευτεί στις υπηρεσίες των ασφαλιστικών οργανισμών.

    Με την παράταση, τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ, θα εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι ασφαλισμένοι, αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν έγκαιρα στον όγκο των αιτημάτων.

    [04] Συνελήφθησαν 93 ύποπτοι που σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ

    Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλλάβει 93 υπόπτους που πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές ή μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν μια επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

    Από τους 93 υπόπτους, οι 77 είναι Σαουδάραβες, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

    Πέρσι το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον των αρχών της χώρας αυτή, εναντίον Δυτικών υπηκόων που κατοικούν εκεί και εναντίον μελών της σιιτικής μειονότητας, αντί να ταξιδέψουν μέχρι τη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

    Η Σαουδική Αραβία, που μετέχει στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, το τελευταίο διάστημα πολλαπλασίασε τις ανακοινώσεις της περί της παρουσίας υποστηρικτών της οργάνωσης αυτής στο έδαφός της.

    [05] Β. Φάιμαν: Δεν έχει νόημα να σηκώνουν το βάρος στο προσφυγικό μόνον η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα

    «Σύμφωνα με τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ θα πρέπει η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα να υποδέχονται μόνες τους πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, αλλά αυτό δεν λειτουργεί και δεν θα λειτουργήσει επίσης στο μέλλον και, εξάλλου, δεν έχει νόημα να είναι αρμόδιες μόνον οι χώρες στις οποίες καταφθάνουν οι άνθρωποι» επεσήμανε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Πρόσθεσε δε πως μεσοπρόθεσμα αποκτά σημασία το ζήτημα της δίκαιης κατανομής στην Ευρώπη των αιτούντων άσυλο και, ως εκ τούτου, υποστηρίζει μια ρύθμιση με ποσόστωση ως τη «μοναδική σωστή απάντηση», για τον λόγο ότι οι άνθρωποι στην πλειονότητά τους κατευθύνονται σε δέκα συγκεκριμένες χώρες και κανένας σε δέκα άλλες χώρες.Όπως παρατήρησε, κατόπιν, στη συζήτηση με Ευρωπαίους πρωθυπουργούς διαπίστωσε για πρώτη φορά κινητικότητα.

    [06] Ιρανοί κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο

    Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο έχουν καταλάβει το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων "MAERSK TIGRIS" με σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

    Λίγο νωρίτερα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars είχε μεταδώσει ότι το Ιράν κατέλαβε ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο και συνέλαβε τα 34 μέλη του πληρώματός του επειδή είχε εισέλθει στα ιρανικά χωρικά ύδατα.

    Το Πρακτορείο δεν ανέφερε πηγές.

    Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Arabiya μετέδωσε επίσης ότι μια ιρανική «δύναμη» κατέλαβε σήμερα στον Κόλπο ένα αμερικανικό φορτηγό πλοίο και το οδηγεί στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς.

    [07] Η εθνοφρουρά και η αστυνομία στους δρόμους της Βαλτιμόρης

    Χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς και αστυνομικοί από άλλες περιοχές έχουν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που συνδέονται με το θάνατο ενός μαύρου που τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία.

    Στην πόλη έχει ανακοινωθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, που θα ισχύσει από απόψε και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, ενώ τα σχολεία και πολλές επιχειρήσεις παρέμειναν σήμερα κλειστά. Οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης άρχισαν σήμερα να καθαρίζουν τα συντρίμμια από τις ταραχές και τις φωτιές που ξέσπασαν μετά την κηδεία του 25χρονου Φρέντι Γκρέι.

    Δεκαπέντε κτίρια και 144 οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 200 συλλήψεις, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως κατά τις χθεσινές ταραχές τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.

    Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ αφότου το Φέργκιουσον στο Μιζούρι συγκλονίσθηκε στα τέλη του 2014 από πυροβολισμούς και εμπρησμούς.

    [08] Τη μελλοντική στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ, παρουσίασε ο Δημ. Αβραμόπουλος

    Το πρόγραμμα που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μελλοντική στρατηγική εσωτερικής ασφάλειας στην ΕΕ, παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο Έλληνας επίτροπος παρουσίασε τις τρείς βασικές προτεραιότητες, που, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, θέτει η Κομισιόν, για την διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας στην Ευρώπη.

    Την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με ατζέντα που δεν περιέχει μόνο κατασταλτικά μέτρα, αλλά θα επικεντρωθεί και στην πρόληψη.

    Την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, με προσπάθεια για την διακοπή της χρηματοδότησης των εγκληματιών με την συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών στην Ευρώπηκαι...

    Την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, μέσω της αξιολόγησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 16:30:33 UTC