Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Σαμαρά στο Στρασβούργο με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την περιφερειάρχη Αττικής, το μεσημέρι
  • [03] Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα, 11:00 - 16:00
  • [04] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών
  • [05] ΟΗΕ: Οκτώ εκατoμμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον σεισμό στο Νεπάλ
  • [06] Ισπανία: Κάθειρξη πέντε ετών ζητεί η εισαγγελία για δύο πρώην ταμίες του κόμματος Ραχόι

  • [01] Επαφές Σαμαρά στο Στρασβούργο με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

    Επαφές με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΛΚ, όπου θα είναι ομιλητής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη, με τον Μάρτιν Σουλτς πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Τζιάνι Πιτέλα επικεφαλής της Ομάδσς Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ και με τον Γκι Φερχόφσταντ επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο ΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες διμερείς επαφές.

    Στόχος του κ. Σαμαρά είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη. Στη ΝΔ εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία. Σε αυτή τη λογική ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Μάλιστα τονίζουν πως έχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1, 9 δισ. ευρώ καθώς, όπως τονίζουν , στην κυβέρνηση δεν έχουν καμία σοβαρή στρατηγική για το πως θα κινηθούν .

    [02] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την περιφερειάρχη Αττικής, το μεσημέρι

    Συνάντηση με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δούρου λόγω απουσίας της στο εξωτερικό δεν είχε παραστεί στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο.

    [03] Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα, 11:00 - 16:00

    Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί εως και τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση.

    [04] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών

    Στάση εργασίας (12.00-15:00), και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), καθώς όπως υποστηρίζουν, διανύουν τον 2ο μήνα χωρίς καταβολή της μισθοδοσίας τους.

    Αναφέρουν επίσης, ότι έχουν δημιουργηθεί «συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» στις μονάδες ψυχικής υγείας του ΕΚΕΨΥΕ, καθώς, «για το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την εγκεκριμένη τακτική χρηματοδότηση για το τρέχον έτος, ενώ από την επιχορήγηση του 2014 δεν καταβλήθηκε ποσό που ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ». Επιπλέον, δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο, αν και η θητεία του προηγούμενου έληξε τον Ιανουάριο του 2015.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς συνθήκες για επαρκή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας, διορισμό ΔΣ και ανασυγκρότηση του φορέα.

    [05] ΟΗΕ: Οκτώ εκατoμμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον σεισμό στο Νεπάλ

    Ο σεισμός του Νεπάλ έχει πλήξει 8 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής, τροφίμων, πόσιμου νερού, στέγης, σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Οι διασώστες και το προσωπικό των οργανώσεων αρωγής αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν στο μέγεθος της καταστροφής.

    Η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φθάνει στο Νεπάλ. Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού για τη μεταφορά των προμηθειών, της καταστροφής του οδικού δικτύου, της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής.

    [06] Ισπανία: Κάθειρξη πέντε ετών ζητεί η εισαγγελία για δύο πρώην ταμίες του κόμματος Ραχόι

    Να επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε κάθε έναν από τους δύο πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP), εάν κριθούν ένοχοι για τις κατηγορίες που σχετίζονται με τα λεγόμενα μαύρα ταμεία του κόμματος πρότεινε χθες Δευτέρα η εισαγγελία.Η υπόθεση σε βάρος των Λουίς Μπάρθενας και Άλβαρο δε Λαπουέρτα, τους ταμίες του PP από το 1990 ως το 2009, προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

    «Διαχειρίζονταν τα ταμεία και μετρητά που δίνονταν στο κόμμα από δωρητές από τους οποίους δεν έπρεπε να δέχονται κεφάλαια βάσει της ισχύουσας τότε νομοθεσίας περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων», τόνισε η εισαγγελία χθες Δευτέρα.

    Η εισαγγελία πρότεινε την επιβολή πέντε ετών κάθειρξης και μιας σειράς προστίμων τόσο στον Μπάρθενας, όσο και στον Λαπουέρτα, εάν κριθούν ένοχοι στις κατηγορίες περί κατάχρησης, πλαστογραφίας και μια σειρά φορολογικών αδικημάτων που προκύπτουν.

    Πάντως οι δύο πρώην ταμίες και άλλοι τέσσερις ύποπτοι για την υπόθεση αυτή δεν αναμένεται να δικαστούν εντός του 2015, χρονιά βουλευτικών εκλογών, δήλωσε μια δικαστική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς νωρίτερα αυτόν τον μήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 April 2015 - 6:30:23 UTC