Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασίζουν οι δήμαρχοι για τα ταμειακά διαθέσιμα
  • [02] ASEAN: Η Κίνα μπορεί να «διαταράξει την ειρήνη» στη νότια Σινική Θάλασσα
  • [03] Επανεξελέγη με 97,7% ο Πρόεδρος του Καζακστάν
  • [04] Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει να αλλάξει η πολιτική για τους ομήρους στο εξωτερικό

  • [01] Αποφασίζουν οι δήμαρχοι για τα ταμειακά διαθέσιμα

    Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συγκαλείται στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό σχετικά με την ΠΝΠ για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας και να αποφασιστεί η μελλοντική στάση.

    «Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες μονομερείς ενέργειες, και ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται τον διάλογο και μπορεί να στηρίξει την χώρα, όποτε και όσο χρειαστεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, το Σάββατο, και πρόσθεσε πως «δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι τα ζητήματα που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη, γρήγορα τις επόμενες δύο ημέρες, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση να μην δεσμεύονται μαζί με τα υπόλοιπα ποσά. Επίσης πολύ σύντομα θα υπάρξει η διαδικασία της προαιρετικότητας όσον αφορά τα χρήματα που θα δίδονται μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος».

    [02] ASEAN: Η Κίνα μπορεί να «διαταράξει την ειρήνη» στη νότια Σινική Θάλασσα

    Επιχειρήσεις επιχωμάτωσης που πραγματοποιεί η Κίνα σε αρχιπέλαγος το οποίο διεκδικούν αρκετές χώρες στη νότια Σινική Θάλασσα μπορεί να «διαταράξουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα» εκτιμούν οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας που συνεδριάζουν σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ.

    Η προειδοποίηση αυτή περιλαμβάνεται σε σχέδιο κοινής ανακοίνωσης των δέκα κρατών μελών της 'Ενωσης Χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) που διεξάγουν την ετήσια σύνοδο κορυφής τους στη Μαλαισία. «Συμμεριζόμαστε τις σοβαρές ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί από ορισμένους ηγέτες για τις επιχειρήσεις επιχωμάτωσης που πραγματοποιούνται στη νότια Σινική Θάλασσα, οι οποίες έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και μπορεί να διαταράξουν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα» επισημαίνουν.

    [03] Επανεξελέγη με 97,7% ο Πρόεδρος του Καζακστάν

    Ο Πρόεδρος του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ απέσπασε ποσοστό 97,7% των ψήφων στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες εξασφαλίζοντας νέα πενταετή θητεία στην ηγεσία της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρα της κεντρικής Ασίας, ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή. Ο 74χρονος Ναζαρμπάγιεφ διοικεί τη χώρα από το 1989, όταν ανέλαβε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν.

    [04] Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει να αλλάξει η πολιτική για τους ομήρους στο εξωτερικό

    Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει άρδην η πολιτική των ΗΠΑ η οποία απαγορεύει στις οικογένειες προσώπων που κρατούνται όμηροι στο εξωτερικών να καταβάλουν λύτρα στους απαγωγείς, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο χθες.

    «Βάσει των εισηγήσεων οι οποίες υποβλήθηκαν στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει αναθεώρησης της πολιτικής των ΗΠΑ για τους ομήρους, δεν θα υπάρχει απολύτως καμιά πιθανότητα... ένα μέλος της οικογένειας ενός Αμερικανού ο οποίος κρατείται όμηρος στο εξωτερικό να φυλακιστεί, ή να αντιμετωπίσει δίωξη, διότι προσπάθησε να επιτύχει την απελευθέρωση του αγαπημένου του προσώπου» σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «This Week» του ABC.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην εν εξελίξει αναθεώρηση της πολιτικής της Ουάσινγκτον όσον αφορά τις ομηρίες, αλλά δεν διευκρίνισαν πότε αναμένουν να ληφθεί απόφαση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 April 2015 - 6:30:26 UTC