Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παν. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Με στοχευμένες προσλήψεις θα επιλυθούν τα προβλήματα των νοσοκομείων
  • [02] «Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», δηλώνει ο Αλ Πατσίνο στον Guardian

  • [01] Παν. Κουρουμπλής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: Με στοχευμένες προσλήψεις θα επιλυθούν τα προβλήματα των νοσοκομείων

    Η σημερινή κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας, εξαντλώντας όχι τα περιθώρια του πλεονάσματος, αλλά του υστερήματος της οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Παράλληλα, επισήμανε ότι μέσα στον Μάιο, αφού ολοκληρωθούν οι επαφές και οι επισκέψεις του στα νοσοκομεία όλης της χώρα, θα έχει μια εικόνα των πραγματικών προβλημάτων και θα προχωρήσει στην επίλυσή τους με στοχευμένες προσλήψεις, ενώ για τοθέμα των δεδουλευμένων για τις εφημερίες είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να πληρώνονταισε πραγματικό χρόνο.

    «Παραλάβαμε μία κατάσταση τραγική. Πέντε χρόνια το σύστημα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Θα σας πω μόνο δύο παραδείγματα, για να γίνει κατανοητό τι προϋπολογισμούς διαχειριζόμαστε εμείς, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ΕΟΠΥΥ έπρεπε με βάση τους νόμους του μνημονίου να είχε πάρει 1,1 δισ. από τον προϋπολογισμό του ΄15, και του δόθηκαν 525 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό. Τα νοσοκομεία το ΄14δαπάνησαν 1,620 εκατ., η πρόβλεψη για το ΄15 είναι 1,380 εκατ., στον προϋπολογισμό εγγράψαμε 800 εκατομμύρια. Υπάρχουν κύμβαλα αλαλάζοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ψήφισαν αυτούς τους προϋπολογισμούς και κλαυθμυρίζουν υποκριτικά για το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτοί που συνετέλεσαν στην πλήρη κατεδάφισή του. Ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το στηρίξει με κάθε τρόπο, εξαντλώντας όχι τα περιθώρια του πλεονάσματος, αλλά του υστερήματος της οικονομίας»ανέφερε ο υπουργός, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας.

    Στην ερώτηση αν θα αλλάξει το σύστημα πληρωμής των εφημεριών των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε:«Τρία χρόνια έχουν να πληρωθούν οι εφημερίες στα νοσοκομεία, για το '12, το ΄13 και το ΄14.Αυτό γινόταν για να παρουσιαστεί πλεόνασμα. Με βάση την προσπάθεια που έκανε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών, λύσαμε τα νομικά προβλήματα, βρήκαμε τα χρήματα, τροποποιήσαμε τους προϋπολογισμούς και σήμερα είμαστε έτοιμοι, στις 27 Απριλίου, να πληρωθούν όλες αυτές οι εφημερίες και μέσα στον Μάιο θα γίνουν οι προσπάθειεςγια να μπορέσουμε να πληρώσουμε εφημερίες σε πραγματικόχρόνο. Θέλουμε όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων μέσα σε λίγο χρόνονα τα έχουμεπληρώσει. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους που να ανταποκρίνονται στον πραγματικό χρόνο. Πρέπει οι άνθρωποι που δουλεύουν να πληρώνονται, δεν μπορούν να πληρώνονται μετά από ένα και από δύο χρόνια. Δεν μπορείς να απαιτείς από έναν άνθρωπο που δουλεύει να τον πληρώνεις όποτε εσύ θέλεις. Κι όταν το απαιτείς αυτό απ΄ τον ιδιώτηπολύ περισσότερο πρέπει να είναι συνεπές το κράτος».

    [02] «Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», δηλώνει ο Αλ Πατσίνο στον Guardian

    «Το χρήμα δεν ήταν ποτέ ο στόχος», υποστηρίζει ο Αλ Πατσίνο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Γκάρντιαν με αφορμή το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στο Λιντς στις 16 Μαΐου, όπου 900 «τυχεροί» θα έχουν την ευκαιρία να τον ακούσουν να μιλάει για τη ζωή του, τις εμπειρίες του από την κινηματογραφική καριέρα του και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο 74χρονος ηθοποιός υποστηρίζει ότι στόχος του δεν ήταν τα χρήματα και ότι όταν ήταν νέος ?και άνεργος? αναγκάστηκε να κοιμηθεί στον δρόμο. «Όμως δεν ήμουν ποτέ υλιστής. Παρ? όλα αυτά έγινα, ασφαλώς, επειδή ο τρόπος ζωής μου με έχει κάνει σπάταλο!» δηλώνει χαριτολογώντας. Η διασημότητα είχε και την αρνητική πλευρά της, όμως ο Πατσίνο «έμαθε να ζει χωρίς ανωνυμία», όπως είπε στη συνέντευξή του στην Φρανσίν Κόεν, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει πάει για ψώνια σε παντοπωλείο, ούτε έχει χρησιμοποιήσει το μετρό.

    Ο Πατσίνο αφηγήθηκε τη δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία του, την απουσία του πατέρα που εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο ίδιος ήταν μόλις 2 ετών και το πώς αυτό τον ώθησε να είναι υπεύθυνος γονιός για τα τρία παιδιά του. «Τα παιδιά άλλαξαν την προοπτική μου. Πριν αποκτήσω τα τρία που έχω (την 25χρονη Τζούλι και τα 14χρονα δίδυμα Αντόν και Ολίβια) έκανα ό,τι μου κατέβαινε (?) Η ηθοποιία ήταν τα πάντα. Σήμερα, χάρη σ? αυτά, δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι», είπε. Ο χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε επίσης ότι η δυσκολότερη περίοδος της ζωής του ήταν όταν πέθαναν η μητέρα του και ο παππούς του, ο άνθρωπος που του δίδαξε τη χαρά της δουλειάς. Κατέρρευσε και, όπως λέει, «έχασε τη δεκαετία του ?70» αλλά κατόπιν σταμάτησε το ποτό και επικεντρώθηκε στον κινηματογράφο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 April 2015 - 8:30:23 UTC