Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Φίλης: Δεν επιδιώκουμε τις εκλογές, αλλά και δεν τις φοβόμαστε
  • [02] «Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ»
  • [03] Για ονομασία της πΓΔΜ, και Κυπριακό, συζήτησαν Ν. Κοτζιάς και Μπαν Κι μουν
  • [04] Συνάντηση του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Μ. Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ
  • [05] Κυβέρνηση: Οι πιέσεις θα εντείνονται όσο θα πλησιάζουμε σε συμφωνία
  • [06] Τυνήσιοι ψαράδες έσωσαν 80 μετανάστες

  • [01] Ν. Φίλης: Δεν επιδιώκουμε τις εκλογές, αλλά και δεν τις φοβόμαστε

    "Δεν επιδιώκουμε εκλογές και δημοψήφισμα, αλλά έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, στο πρόβλημα που αφορά την οικονομία. Αν όμως η συμφωνία χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση, δεν θα φοβηθούμε. Επί συμφωνίας όμως - και όχι γενικώς επί συζητήσεων" ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

    Από την άλλη, ωστόσο, ο Νίκος Φίλης, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε πως "οι εκλογές ήταν το απόλυτο κακό επί πέντε χρόνια - και σήμερα λένε πως άμα πάμε σε εκλογές θα διαλυθεί η οικονομία. Εμείς δεν φοβούμαστε τις εκλογές. Αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτισθεί στη γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει. Εμείς δεν κυβερνάμε ερήμην του λαού, αλλά με ειλικρίνεια και με εμπιστοσύνη του λαού".

    [02] «Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ»

    Την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ, σε αμοιβαία επωφελή βάση, αλλά και με την αντίληψη της προαγωγής της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της εθνικής επετείου του Ισραήλ, που διοργάνωσε η ισραηλινή πρεσβεία.

    Στην εκδήλωση γιορτάστηκε η συμπλήρωση των 67 χρόνων από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και 25 χρόνων πλήρων διπλωματικών σχέσεων με την Ελλάδα.

    Προσβλέπουμε στη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών εντός του 2015, το οποίο θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και ως επιστέγασμα της συνεργασίας μας, είπε ο κ. Δραγασάκης.

    Η πρέσβης του Ισραήλ Ιριτ Μπεν Αμπα μίλησε για την κοινή κληρονομιά που μας άφησαν οι δύο λαοί και τη συμβολή τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, για να καταλήξει ότι αποστολή μας είναι να φέρουμε τους δύο λαούς πιο κοντά και κυρίως τους νέους. Κλείνοντας ευχήθηκε στην Ελλάδα και στο Ισραήλ, ειρήνη, ευημερία και φιλία καθώς αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις και και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον.

    [03] Για ονομασία της πΓΔΜ, και Κυπριακό, συζήτησαν Ν. Κοτζιάς και Μπαν Κι μουν

    «Η διαφορά για το "όνομα" ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά και «η κατάσταση όσον αφορά τις συνομιλίες για μια συνολική διευθέτηση στην Κύπρο» ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν.

    Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΗΕ προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας και ο υπουργός Εξωτερικών «συζήτησαν επίσης τους διάφορους τρόπους για την εξασφάλιση της προστασίας των μεταναστών και των προσφύγων, οι οποίοι κάνουν το ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο» και «αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή».

    [04] Συνάντηση του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Μ. Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ

    Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

    Στη συνάντηση αναφέρθηκε ο κ. Νίμιτς με την κάτωθι ανακοίνωση:

    «Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών του, ο πρέσβης Μάθιου Νίμιτς, ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα για τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συναντήθηκε με τον εξοχότατο κ Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να συζητήσουν τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ στις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του "ονόματος"».

    [05] Κυβέρνηση: Οι πιέσεις θα εντείνονται όσο θα πλησιάζουμε σε συμφωνία

    Το χθεσινό εποικοδομητικό και θετικό κλίμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την 'Αγγελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, όπου εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, γίνεται προσπάθεια να αντιστραφεί στο άτυπο Eurogroup της Λετονίας, επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας, ταυτόχρονα πως οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας.

    Οι διαδικασίες προς επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνονται με το Brussels Group να συνεχίζει τις εργασίες του, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο, άλλωστε, τόνισε και ο Πιερ Μοσκοβισί που είπε ότι «έχει επιτευχθεί πρόοδος» για να σημειώσει ότι «οι προσπάθειες πρέπει να επιταχυνθούν αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο».

    Διαβάστε επίσης: Βαρουφάκης: Θα υπάρξει σύντομα συμφωνία

    [06] Τυνήσιοι ψαράδες έσωσαν 80 μετανάστες

    Τυνησιακά ψαροκάικα διέσωσαν σήμερα περίπου 80 μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, και βρίσκονταν σε κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε η Ερυθρά Ημισέληνος.

    "Η ροή (των μεταναστών) δεν φαίνεται να ανακόπτεται (...) το απόγευμα αναμένουμε περίπου 80" είπε ο Μόνγκι Σλιμ, ο υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος της Ερυθράς Ημισελήνου στο Ζαρζίς της νοτιοανατολικής Τυνησίας.

    Στις 13 Απριλίου στα ανοιχτά της Τυνησίας είχαν εντοπιστεί και διασωθεί 178 μετανάστες ενώ άλλοι 169 περισυνελέγησαν από τη θάλασσα τον Μάρτιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 April 2015 - 18:30:23 UTC