Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Βούληση για αμοιβαία επωφελή λύση»
  • [02] Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Η κατάσταση στη Μεσόγειο αποτελεί «μια τραγωδία»
  • [03] Βραζιλία: Πάνω από 2 δισ. δολάρια στοίχισε στην Petrobras το σκάνδαλο διαφθοράς
  • [04] Εκδηλώσεις στη Σκύρο για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Άγγλου ποιητή Ρ. Μπρουκ

  • [01] «Βούληση για αμοιβαία επωφελή λύση»

    Το μεταναστευτικό θα κυριαρχήσει στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ενώ αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ελληνικής οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς .

    Η συνάντηση αυτή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποιείται με αμοιβαία βούληση και όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά, να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση, και να δοθεί γρήγορα η λύση.

    [02] Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Η κατάσταση στη Μεσόγειο αποτελεί «μια τραγωδία»

    Η κατάσταση με τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο, όπου μια σειρά ναυαγίων έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.600 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς, είναι «μια τραγωδία» δήλωσε χθες στην Ουάσινγκτον ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες. «Πρέπει να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική δυναμικότητα για να σώζονται ζωές στη θάλασσα, διότι η σημερινή κατάσταση αποτελεί μια τεράστια τραγωδία» δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο μιας συνόδου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στην αμερικανική πρωτεύουσα.

    Ο Γκουτέρες υπενθύμισε ότι «οι Ιταλοί είχαν θέσει σε εφαρμογή μια πολύ αποτελεσματική επιχείρηση, τη Mare Nostrum, για να σώζονται ζωές», ωστόσο εξέφρασε τη λύπη του διότι αυτή τερματίστηκε το περασμένο φθινόπωρο. «Σήμερα γνωρίζουμε ότι το γεγονός πως δεν διαθέτουμε μια αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν τον διάπλου της Μεσογείου» πρόσθεσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    [03] Βραζιλία: Πάνω από 2 δισ. δολάρια στοίχισε στην Petrobras το σκάνδαλο διαφθοράς

    Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Βραζιλίας στοίχισε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Petrobras, τη γιγαντιαία δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της λατινοαμερικάνικης χώρας, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει ένα μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης.

    Το σκάνδαλο προκαλεί τριγμούς εκ θεμελίων στην κυβέρνηση υπό την κεντροαριστερή Πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία επανεξελέγη με δυσκολία τον περασμένο Νοέμβριο για δεύτερη θητεία. Προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις πολιτών που απαιτούν να αρχίσει διαδικασία για την αποπομπή της προέδρου Ρουσέφ, κάτι το οποίο αξιώνουν επίσης συντηρητικοί πολιτικοί και έχει αρχίσει να συζητείται πλέον ανοικτά από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο πρώην ταμίας του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών (PT) προφυλακίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο.

    [04] Εκδηλώσεις στη Σκύρο για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Άγγλου ποιητή Ρ. Μπρουκ

    Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο, στις 23 Απριλίου 2015, η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με το Δήμο Σκύρου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου Άγγλου ρομαντικού ποιητή με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων στο νησί.

    Σήμερα, 23 Απριλίου, ημέρα θανάτου του ποιητή, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Εφημέριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Αθήνα Μάλκομ Μπράντσο στον τάφο του Ρούπερτ Μπρούκ που βρίσκεται στον Όρμο Τρείς Μπούκες. Κατά την τελετή θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση ποίησης του Ρούπερτ Μπρουκ και θα κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του.

    Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια οπτικοακουστικής έκθεσης με τίτλο «Ρούπερτ Μπρουκ στη Σκύρο: ένας Άγγλος ποιητής σε μια γωνία του Αιγαίου» η οποία θα φιλοξενηθεί στον χώρο θεάτρου του Δημοτικού Σχολείου της Σκύρου και θα παραμείνει ανοιχτή έως 1 Σεπτεμβρίου 2015.

    Όταν το φθινόπωρο του 1914, ο Ρούπερτ Τσώνερ Μπρουκ, έγραφε το διάσημο σονέτο του με τίτλο «Ο Στρατιώτης», είχε ήδη καταταγεί ως εθελοντής στο βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο Μεγάλος Πόλεμος είχε ήδη ξεσπάσει, και ένα κύμα πατριωτισμού διαπερνούσε κάθε εμπλεκόμενη ευρωπαϊκή κοινωνία, από τη Βρετανία έως την Ρωσία. Για τον ποιητή, ίσως υπήρχε και ένας επιπρόσθετος λόγος: Κάποιες διηγήσεις τον θέλουν να εξηγεί, πως «αν όντως μαίνεται ο Αρμαγεδδών, κάποιος θα πρέπει να είναι εκεί»..


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 April 2015 - 4:30:22 UTC