Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστά τα Τέμπη σήμερα και αύριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • [02] Ντ. Κάμερον: Να σταματήσουν «τα φορτία θανάτου» προσφύγων στη Μεσόγειο
  • [03] Έκκληση ΟΗΕ για συνεργασία στη Μεσόγειο με στόχο την αποτροπή ναυαγίων
  • [04] Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο

  • [01] Κλειστά τα Τέμπη σήμερα και αύριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας

    Κλειστή θα παραμείνει, σήμερα και αύριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας η κοιλάδα των Τεμπών, λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

    Η κυκλοφορία στην κοιλάδα δεν επιτρέπεται, από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου ενώ, τις νυχτερινές ώρες, η κοιλάδα θα δίνεται στην κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, σήμερα και αύριο κατά τις ώρες που η κοιλάδα των Τεμπών θα είναι κλειστή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

    [02] Ντ. Κάμερον: Να σταματήσουν «τα φορτία θανάτου» προσφύγων στη Μεσόγειο

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε χθες (Τρίτη) πως θέλει να σταματήσει τους μετανάστες από το να μπαρκάρουν ώστε «να τερματιστούν αυτά τα φορτία θανάτου», έπειτα από το ναυάγιο ενός αλιευτικού την Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης στο οποίο φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους 800 άνθρωποι.

    Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα εκθέσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού την Πέμπτη (αύριο) κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών η οποία συνεκλήθη προκειμένου να δοθεί μία απάντηση σε αυτή την τραγωδία, μία από τις χειρότερες που γνώρισε η Μεσόγειος.«Έχουμε έναν από τους πιο στέρεους προϋπολογισμούς βοήθειας και τον καλύτερα οργανωμένο στην Ευρώπη», δήλωσε στο BBC ο Κάμερον. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης να τερματιστεί η «Μάρε Νόστρουμ», η ιταλική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που εγκαταλείφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο επιχειρησιακό κόστος της.

    [03] Έκκληση ΟΗΕ για συνεργασία στη Μεσόγειο με στόχο την αποτροπή ναυαγίων

    To Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυνε χθες έκκληση προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο και διαβεβαίωσε ότι οι διακινητές μεταναστών πρέπει να τιμωρούνται.

    Σε μία διακήρυξη που εκδόθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη «εκφράζουν τη σθεναρή υποστήριξή τους» στις χώρες που αντιμετωπίζουν αυτήν την κρίση. Προτείνουν επιπλέον «την εντατικοποίηση του συντονισμού των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να ενισχυθεί (η ικανότητα) ανταπόκρισης» σε αυτήν την κρίση και να «προστατευτούν οι μετανάστες» από τους διακινητές. Επίσης, «καταγγέλλουν και καταδικάζουν» τη διακίνηση ανθρώπων και υπογραμμίζουν «την αναγκαιότητα να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες».

    [04] Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο

    Σε προειδοποιητική στάση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο με απόφαση του Σωματείου τους. Όπως τονίζουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου σε ανακοίνωσή τους, διεκδικούν να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας και να τηρηθούν οι αποφάσεις της επιθεώρησης εργασίας καθώς και η συμφιλιωτική του υπουργείου Εργασίας.

    Επίσης ζητούν να τερματιστεί η άνιση και διακριτική, όπως καταγγέλλουν - μεταχείριση των εργαζομένων, να υπάρχει ενημέρωση γύρω από τα οικονομικά του οργανισμού και να «περιοριστούν οι σπατάλες και οι αργομισθίες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 April 2015 - 4:30:22 UTC