Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομικά θα επιλυθεί το θέμα με τους διοικητές νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν
  • [02] «Σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα από τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου»
  • [03] Π. Σγουρίδης: Σε επαφή ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις για συνεργασία σε φρούτα και λαχανικά

  • [01] Νομικά θα επιλυθεί το θέμα με τους διοικητές νοσοκομείων που αρνούνται να παραιτηθούν

    Τη νομική οδό αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιλύσει με «ανώδυνο», οικονομικά, τρόπο το ζήτημα των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που έχει προκύψει μετά την άρνησή τους να παραιτηθούν, όπως τους έχει ζητήσει με έγγραφό του ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

    Ο υπουργός τους καλεί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου, και έως σήμερα έχουν ανταποκριθεί ελάχιστοι. Το υπουργείο Υγείας μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που έχει προκύψει, επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο, απομάκρυνσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις.

    [02] «Σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα από τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου»

    Το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία μέσω Ελλάδας μπορεί να υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γκαζπρόμ Αλεξέι Μίλερ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μίλερ είπε ότι έγιναν διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Η ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε, υποστηρίζει το σχέδιο κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αέριου από τα σύνορα με την Τουρκία. Όπως επισήμανε, το σχέδιο αυτό μπορεί να το υλοποιήσει μια ρωσοευρωπαϊκή κοινοπραξία. Υπάρχουν, συνέχισε, ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το σχέδιο. Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το σχέδιο αυτό θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη ρωσική πλευρά, υπογράμμισε ο κ. Μίλερ.

    Ο Α. Μίλερ και ο Π. Λαφαζάνης τόνισαν ότι από τον αγωγό θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό λαό.

    [03] Π. Σγουρίδης: Σε επαφή ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις για συνεργασία σε φρούτα και λαχανικά

    Ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με ρωσικές εταιρείες, αναζητώντας φόρμουλα συνεργασίας για την εξαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων. Αυτό δήλωσε μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, οποίος παράλληλα ανέφερε ότι στο τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές της Ρωσίας σε περίπου τριάντα επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να πιστοποιηθούν και να είναι έτοιμες για εξαγωγές στη Ρωσία όταν αρθεί το εμπάργκο.

    «Μετά τη συνάντηση που είχα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγεινομικής Υπηρεσίας της Ρωσίας Αλέξι Αλεξένκο, στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων και Ποτών της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Σγουρίδης, «ανοίξαμε έναν φεγγίτη στις ελληνορωσικές σχέσεις ως προς την εξαγωγή νωπών αγροτικών προϊόντων. Ο φεγγίτης, έγινε μια πύλη εισόδου μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Έτσι αποφασίστηκε να μπορεί ελληνορωσικές επιχειρήσεις να εξάγουν χύδην νωπά αγροτικά προϊόντα που θα συσκευάζονται στη Ρωσία, θα διανέμονται εκεί, και το όφελος θα μοιράζεται και στα δυο μέρη. Είναι προτιμότερο αυτό, από το να πηγαίνουν στη χωματερή, έναντι κάποιου αντιτίμου, όλα αυτά τα νωπά προϊόντα. Ήδη, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Ήδη, ελληνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί βρίσκονται σε επαφή με ρωσικές επιχειρήσεις. Ήδη, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο έχει ασχοληθεί με το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα».

    Η δήλωση στη WebTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ: http://www.amna.gr/webtv.php?id=76599


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 April 2015 - 18:30:22 UTC