Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε «κλίμα προόδου» συνεχίζονται οι συζητήσεις με την «Ομάδα των Βρυξελλών»
  • [02] Σαμπάνιες 170 ετών που ανασύρθηκαν από ναυάγιο διατηρούν τη γεύση τους
  • [03] Δύο Πούλιτζερ σε αμερικανικές επαρχιακές εφημερίδες, τρία στους New York Times
  • [04] Ο Μ. Μητσιάς ερμηνεύει τα «Απαγορευμένα τραγούδια»
  • [05] Γ. Σκαμπαρδώνης: Χωρίς δράκο δεν υπάρχει παραμύθι
  • [06] Κρητικό σκεύασμα, στη μάχη της πρόληψης και θεραπείας λοιμώξεων

  • [01] Σε «κλίμα προόδου» συνεχίζονται οι συζητήσεις με την «Ομάδα των Βρυξελλών»

    Σε «κλίμα προόδου» συνεχίζονται για τέταρτη μέρα, στο Παρίσι, οι συζητήσεις ανάμεσα στην «Ομάδα των Βρυξελλών» και την ελληνική αντιπροσωπεία των οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

    Η σημερινή συνάντηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) με την προοπτική να ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης του Euroworking Group στις Βρυξέλλες. Προβλέπεται μια εφ' όλης της ύλης εξέταση των διαφορών που υφίστανται σε τομείς του προγράμματος, με στόχο την αναζήτηση μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σύγκλισης.

    [02] Σαμπάνιες 170 ετών που ανασύρθηκαν από ναυάγιο διατηρούν τη γεύση τους

    Τελικά ο βυθός φαίνεται πως αποτελεί την τέλεια σαμπανιέρα. Μπουκάλια σαμπάνιας, ηλικίας τουλάχιστον 170 ετών, που ανακαλύφθηκαν στον βυθό της βόρειας Βαλτικής και μελετήθηκαν από επιστήμονες, αποδείχτηκε ότι διατηρούν μια χαρά τη χημική σύνθεσή τους και την ωραία γεύση τους, παρόλο που έχει περάσει τόσος χρόνος και μάλιστα μέσα στη θάλασσα. Πιθανότατα πρόκειται για την παλαιότερη σαμπάνια που έχει ποτέ γευθεί κάποιος.

    Οι επιστήμονες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πόσο καλά το κρασί είχε διατηρηθεί στο βυθό, σε βάθος άνω των 50 μέτρων. Όπως είπαν, η απόλυτη σκοτεινιά του βυθού και η συνεχώς χαμηλή θερμοκρασία των δύο έως τεσσάρων βαθμών αποτέλεσαν τις ιδανικές συνθήκες για την αργή παλαίωσή του.

    [03] Δύο Πούλιτζερ σε αμερικανικές επαρχιακές εφημερίδες, τρία στους New York Times

    Δύο επαρχιακές εφημερίδες, οι New York Times, η Wall Street Jounal, οι Los Angeles Times τιμήθηκαν με τα βραβεία Πούλιτζερ, την υψηλότερη δημοσιογραφική διάκριση, που ανακοινώθηκαν χθες από το Πανεπιστήμιο Columbia. Η ομάδα των φωτογραφικού ρεπορτάζ της εφημερίδας St Louis Dispatch τιμήθηκε με το βραβείο «Breaking News» για την κάλυψη των γεγονότων του Φέργκιουσον (Μιζούρι) μετά τον φόνο του νεαρού μαύρου Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό τον περασμένο Αύγουστο. Η εφημερίδα Post and Courier της Νότιας Καρολίνας βραβεύτηκε στην κατηγορία του «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για μία σειρά δημοσιογραφικών ερευνών σχετικά με τα υψηλά επίπεδα της βίας κατά των γυναικών στην νοτιο-ανατολική πολιτεία αυτή των ΗΠΑ.

    Η εφημερίδα New York Times διακρίθηκε στην κατηγορία «Διεθνή», με τους δημοσιογράφους της να τιμώνται συνολικά για την κάλυψη της επιδημίας του Εμπολα στη δυτική Αφρική, ενώ ο φωτογράφος της εφημερίδας Ντάνιελ Μπερχάλακ διακρίθηκε επίσης για την κάλυψη της επιδημίας. Ο δημοσιογράφος των New York Times Ερικ Λίπτον βραβεύτηκε στην κατηγορία «Ερευνητική Δημοσιογραφία» για τα άρθρα σχετικά με τον ρόλο των ομάδων πίεσης (lobbies), ενώ στην ίδια κατηγορία βραβεύτηκαν και οι δημοσιογράφοι της Wall Street Journal. Οι Los Angeles Times διακρίθηκαν στις κατηγορίες Κριτική και Περιοδικό και η Washington Post στην κατηγορία Εθνικές Υποθέσεις.

    [04] Ο Μ. Μητσιάς ερμηνεύει τα «Απαγορευμένα τραγούδια»

    Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Δικτατορίας, ο ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς και ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης συναντώνται επί σκηνής, για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια που απαγόρευσε ή λογόκρινε η Χούντα, σήμερα Τρίτη 21 και αύριο Τετάρτη 22 Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 20:30.

    Πρόκειται για δύο συναυλίες μνήμης, με τίτλο «Τα απαγορευμένα τραγούδια» - «Διότι δεν συνεμορφώθην», δύο βραδιές με τον Μανώλη Μητσιά να τραγουδά εκείνα που κάποτε απαγορεύτηκαν και με τον κινηματογραφιστή Παντελή Βούλγαρη να υπογράφει το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο μίας στοιχειωμένης εποχής, θυμίζοντας «τι δεν πρέπει να ξεχνάμε».

    [05] Γ. Σκαμπαρδώνης: Χωρίς δράκο δεν υπάρχει παραμύθι

    «Λογοτεχνία είναι η όντως πραγματικότητα που ζούμε... Οφείλει ο συγγραφέας να μπαίνει παντού, να αποκτά υπόβαθρο για το τι συμβαίνει, το πώς γίνεται... Απαιτείται πυρετική παρατήρηση του πραγματικού. Και προπαντός, όχι αυταπάτες. Για τη λογοτεχνία απαιτείται η ανώτερη αυτοσυνείδηση...».

    Γεννημένος τον Νοέμβρη του 1953, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, 26 χρόνια μετά την πρώτη έντυπη και... βιβλιοδετημένη (είχε κατά πολλά χρόνια προηγηθεί η έκδοση των δημοσιογραφικών του κειμένων καθώς βιοπορίστηκε με τη δημοσιογραφία) κατάθεση του λόγου του («Μάτι φώσφορο, κουμάντο γερό», Θεσσαλονίκη - Ιανός 1989), μετά τις δέκα συλλογές διηγημάτων (με τελευταία τον «Νοέμβρη» των 33 αποσπασμάτων και... αποσταγμάτων ζωής), και τέσσερα μυθιστορήματα («Γερνάω επιτυχώς» 2000, «Ουζερί Τσιτσάνης» 2001, «Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου» 2006, «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας» 2008) επανέρχεται στην «επικαιρότητα της δημοσιότητας», μέσω της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Ουζερί Τσιτσάνης» (σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη) και σ' αυτήν της δημιουργίας, με την επικείμενη έκδοση ενός ακόμη μυθιστορήματος - σεναρίου με τον τίτλο «Ο Υπουργός Νύχτας...

    «Χωρίς δράκο δεν υπάρχει παραμύθι.. Τι λογοτεχνία μπορεί να παράξει η ιστορία ενός μικροαστού» αναρωτιέται ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης και συνεχίζει να πλουτίζει, να καθιστά απόλυτα διακριτό το λογοτεχνικό του σύμπαν με το θάμβος του εφήβου, συνδυασμένο με τη βαθιά ειρωνεία του «έμπειρου» -στον «Νοέμβρη» της ζωής του, με τα απρόβλεπτα είδωλα που γεννά η διπλή του λογοτεχνική όραση...

    [06] Κρητικό σκεύασμα, στη μάχη της πρόληψης και θεραπείας λοιμώξεων

    Σκεύασμα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την δραστική ενίσχυση του οργανισμού, με κύρια συστατικά κρητικά βότανα, πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του σύντομα στα ράφια των φαρμακείων. Πρόκειται για το αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας ομάδας καθηγητών της ιατρικής, οι οποίοι σε συνεργασία με ομάδα παραγωγών βοτάνων από το Ρέθυμνο της Κρήτης κατάφεραν τελικά να δημιουργήσουν ένα φυσικό, βιολογικό σκεύασμα, το οποίο φέρει τη μορφή κάψουλας λαμβάνεται από το στόμα ως soft gel και είναι ικανό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σκεύασμα έχει τόσο προληπτικές όσο και θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ η καλλιέργεια βοτάνων όπως το φασκόμηλο, το δίκταμο και άλλα που κρατούνται μυστικά και αφορούν στελέχη της συνταγής, γίνεται καθ΄ ολοκληρία με τα χέρια, χωρίς ενισχυτικά ή φυτοφάρμακα με στόχο να πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει η ομάδα των επιστημόνων και η φαρμακευτική εταιρεία. Προϋποθέσεις που ελέγχονται σε αυστηρούς ελέγχους και εργαστηριακές αναλύσεις σε ειδικευμένο χημείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 April 2015 - 8:30:23 UTC