Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη και θα τον διαβούμε νικηφόρα
  • [02] Οικουμενικός Πατριάρχης: Ευχόμαστε, όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση
  • [03] Σε πεζόδρομο μετατράπηκε και πάλι η Λεωφόρος Νίκης, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Δεύτερος γύρος συζητήσεων με την «Ομάδα των Βρυξελλών»
  • [05] Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη και θα τον διαβούμε νικηφόρα

    «Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην οικία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην γενέτειρα του ιστορικού ηγέτη, την Πρώτη Σερρών.

    «Καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή» είπε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε: «πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη.[...]. Να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη» για να ξαναγυρίσει στις αρχικές αξίες της, ενώ έστειλε μήνυμα ενότητας και προσήλωσης στη Δημοκρατία και το καθήκον.

    «Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον λαό μας. Η προσήλωση στη Δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα κι έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κυρίως, όμως, καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κ. Καραμανλή. Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς την Ευρώπη, ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες κι εκείνη ξεκίνησε».

    «Πάντως, η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει αυτό που είπα και πριν. Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Κι αυτόν τον δρόμο θα τον διαβούμε και θα τον διαβούμε νικηφόρα» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    [02] Οικουμενικός Πατριάρχης: Ευχόμαστε, όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση

    «Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε τη διαρκή δέηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της πατριαρχικής θείας λειτουργίας στον ιερό ναό Αγ. Νικήτα Σερρών, και πρόσθεσε: «Έυχόμαστε όταν θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα, να έχετε ξεπεράσει την κρίση».

    [03] Σε πεζόδρομο μετατράπηκε και πάλι η Λεωφόρος Νίκης, στη Θεσσαλονίκη

    Από μικρούς και μεγάλους που έκαναν ανενόχλητοι τη βόλτα τους γέμισε από τις 11 το πρωί η Λεωφόρος Νίκης, από την οδό Ελ.Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου, καθώς τα αυτοκίνητα για μία ακόμη φορά «εξαφανίστηκαν». Η παραλιακή λεωφόρος της Θεσσαλονίκης πεζοδρομήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κεντρικού δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς επίσης την ασφαλή μετακίνησή τους.

    Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, με αφορμή το εξάωρο κλείσιμο του δρόμου και τον αποκλεισμό όλων των οχημάτων, βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να κάνουν άνετα ποδήλατο στο οδόστρωμα.

    [04] Δεύτερος γύρος συζητήσεων με την «Ομάδα των Βρυξελλών»

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο Παρίσι, ο δεύτερος γύρος των συζητήσεων μεταξύ της «Ομάδας των Βρυξελλών» και των μελών του ελληνικού συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων. Η συζήτηση ξεκίνησε στις 12:00, ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση προβλέπεται να συζητηθούν κυρίως εργασιακά θέματα.

    Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα της συνάντησης, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους «παραγωγική», αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου.Στόχος των συναντήσεων είναι η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας. Κατά τη χθεσινή, περίπου εξάωρη συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως δημοσιονομικά και μακροοικονομικά θέματα.

    Οι συζητήσεις εκτιμάται ότι θα συνεχισθούν έως και την Τρίτη, παραμονή του έκτακτου Euroworking Group.

    [05] Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στο νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε σήμερα να συγκληθεί εκτάκτως μια ευρωπαϊκή σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών για να ληφθούν μέτρα μετά το νέο ναυάγιο ενός πλοίου μεταναστών στη Μεσόγειο, στο οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 700 άνθρωποι. Αν ο απολογισμός αυτός επιβεβαιωθεί, «θα είναι η χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο» δήλωσε ο Ολάντ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal+.

    «Μια τραγωδία εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο και, αν η ΕΕ και ο κόσμος συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια, θα κριθούν με τον χειρότερο τρόπο, όπως κρίθηκαν και στο παρελθόν όταν έκλεισαν τα μάτια τους σε γενοκτονίες, όταν οι βολεμένοι δεν έκαναν τίποτε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μάσκατ.

    Ιταλοί αξιωματούχοι έκαναν γνωστό ότι στις έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου συμμετέχουν 20 πλοία, κυρίως πολεμικά της Ιταλίας και της Μάλτας, καθώς και εμπορικά πλοία, ενώ τις επιχειρήσεις συντονίζει η ιταλική Ακτοφυλακή. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ευρώπη είναι μάρτυρας «μιας συστηματικής σφαγής στη Μεσόγειο». Ο Μ. Ρέντσι διέκοψε την προεκλογική εκστρατεία του στη βόρεια Ιταλία και επέστρεψε στη Ρώμη όπου στις 17:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) θα συνεδριάσει με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησής του για να συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που χαρακτηρίζεται από τα ιταλικά ΜΜΕ «πρωτοφανής κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 April 2015 - 12:30:23 UTC