Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραγκούνης: «Η οικονομία δεν αντέχει άλλο»
  • [02] Στ. Θεοδωράκης: «Κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή»
  • [03] Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους»
  • [04] Το μεταναστευτικό σε σύσκεψη υπουργείου Εσωτερικών-περιφερειαρχών
  • [05] Να πορεύονται με αγάπη και υπομονή παρότρυνε τους νέους από τις Σέρρες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [06] Β. Σόιμπλε: Η συμφωνία Αθήνας-Μόσχας για το αέριο δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας
  • [07] Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1
  • [08] «Χρυσός» ο Λ. Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό ενόργανης γυμναστικής
  • [09] Δυο θεατές τραυματίες από ανατροπή αυτοκινήτου στο ράλι του νησιού Έλμπα στην Τοσκάνη

  • [01] Κ. Καραγκούνης: «Η οικονομία δεν αντέχει άλλο»

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι δυο μήνες μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, εξακολουθούμε να είμαστε στο σημείο μηδέν ενώ η οικονομία μέρα με την ημέρα βουλιάζει.

    «Αντί ο υπουργός Οικονομικών να υλοποιήσει αυτά που ο ίδιος έχει υπογράψει, περιφέρεται ανά τον κόσμο κάνοντας θεωρητικές διαλέξεις και ταξίδια. Επιτέλους οφείλουν να κυβερνήσουν και έστω την ύστατη στιγμή να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο», τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

    [02] Στ. Θεοδωράκης: «Κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή»

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

    Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς». Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους ΑνΕλ.

    Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας. Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει.

    [03] Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους»

    Νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, θα υπογράψει η κυβέρνηση, εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ήδη σε θέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους ικανοποιώντας απαιτήσεις ομίλων και δανειστών.

    «Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοιχτό είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, δεν θεωρεί όμως πιθανό και το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην παρούσα φάση.

    [04] Το μεταναστευτικό σε σύσκεψη υπουργείου Εσωτερικών-περιφερειαρχών

    Σχέδιο διαχείρισης των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αναζήτησαν από κοινού η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας σε σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο. Κατά την τρίωρη σύσκεψη, οι δύο πλευρές αναγνώρισαν την κρισιμότητα του ζητήματος και ότι μπροστά στο μεγάλο κύμα εισροής μεταναστών και προσφύγων η χώρα αντιμετωπίζει έλλειμμα σε δομές φιλοξενίας και στο απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, όπως στην αστυνομία, στο λιμενικό και στις υπηρεσίες υγείας. Οι Περιφερειάρχες έκαναν λόγο και για έλλειψη των απαραίτητων πόρων από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι το ΕΣΠΑ 2014-2020 δεν αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα, δεδομένου ότι το σχετικό πρόγραμμα δεν έχει ανοίξει για τις περιφέρειες.

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να διαμορφώσει τις κατάλληλες δομές φιλοξενίας ώστε να αποδεσμευθούν οι απαιτούμενοι πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ενισχυθεί η θέση της χώρας ενόψει της διάσκεψης των αρμοδίων υπουργών τον Ιούνιο για να τεθεί μαζί με τις άλλες χώρες του νότου, θέμα ανάληψης ευθύνης από το σύνολο της Ευρώπης. Τόνισε ότι απαιτείται εθνική κινητοποίηση για το πρόβλημα και ανέφερε ότι οι σχετικές συζητήσεις με τις περιφέρειες θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αιχμές για τη συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος άφησε ο Γιάννης Πανούσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η νομοθεσία στηρίζεται στην είσοδο των μεταναστών στη χώρα, αλλά δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία για αυτούς που την εγκαταλείπουν. «Εντάξει, όπως μπαίνουν κρυφά μπορούν να βγουν και κρυφά. Όμως δεν είναι δυνατόν να έρχονται 100.000, να επαναπροωθούνται 10.000 και οι υπόλοιποι 90.000 να γίνονται αόρατοι», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «στην αλυσίδα του μεταναστευτικού ζητήματος λείπει ο μεσαίος κρίκος της κοινωνικής ένταξης».

    [05] Να πορεύονται με αγάπη και υπομονή παρότρυνε τους νέους από τις Σέρρες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    «Να πορεύεστε με αγάπη, υπομονή στους προσωπικούς σας πόνους, κατανόηση στους πόνους των άλλων και θυσιαστικό φρόνημα» ήταν το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους νέους που παρέστησαν στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, ενώ από την πλευρά τους τα παιδιά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής, του προσέφεραν μία εικόνα του Αγίου Ιωάννου, του Σερραίου, προστάτη της Χριστιανικής Νεολαίας Σερρών.

    Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ευλογία που έδωσε με την παρουσία του, στους νέους αλλά και σε όλο τον σερραϊκό λαό και τόνισε ότι «το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εκκλησίας, της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

    Στο πλαίσιο των επισκέψεών του, το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεναγήθηκε στους χώρους του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και είδε τους ανεκτίμητους προγονικούς εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ενώ εγκαινίασε και την Έκθεση Εικόνων Νεομαρτύρων, που προέρχονται από τις Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και στην οποία παρουσιάζονται μοναδικές εικόνες, από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, του Αγίου Γεωργίου του Χιοπολίτου, από τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Σύρου, και του Αγίου Μανουήλ του Κρητός και από το Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου. Το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εγκαινίασε την αποκαταστημένη Τράπεζα της ιστορικής Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σερρών, η οποία είχε καταστραφεί κατά την πυρκαγιά του 2010. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονος, που εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, Αρχιερείς, η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

    [06] Β. Σόιμπλε: Η συμφωνία Αθήνας-Μόσχας για το αέριο δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι είναι ευτυχής για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. "Είμαι ευτυχής γι' αυτό για την Ελλάδα", δήλωσε ο Σόμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

    "Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους ευρωπαίους εταίρους της", πρόσθεσε. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισεκ. ευρώ.

    [07] Ξάνθη-Εργοτέλης 0-1

    «Ζωντανός» για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα έμεινε ο Εργοτέλης, καθώς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής, επικράτησε εκτός έδρας της Ξάνθης με 1-0. Το γκολ που διατηρεί στο ακέραιο τις όποιες ελπίδες των Κρητών, σημείωσε με πέναλτι στο 66ο λεπτό ο Τζίλας.

    [08] «Χρυσός» ο Λ. Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό ενόργανης γυμναστικής

    Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας γυμναστής πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του οργάνου και με 15.866 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα, που διεξάγεται στο Μονπελιέ.

    Το ασημένιο μετάλλιο "μοιράστηκαν" ο Γάλλος Σαμίρ Αϊτ Σαϊντ και ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν με 15.566β.

    [09] Δυο θεατές τραυματίες από ανατροπή αυτοκινήτου στο ράλι του νησιού Έλμπα στην Τοσκάνη

    Δυο θεατές τραυματίσθηκαν -ο ένας εκ των οποίων φέρει πολλαπλά κατάγματα- από ανατροπή αγωνιστικού αυτοκινήτου στο ράλι του νησιού Έλμπα, στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας.

    Το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών κοντά σε στροφή όπου είχαν συγκεντρωθεί θεατές για να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις των συμμετεχόντων. Αιτία του δυστυχήματος ήταν πιθανόν μια μεγάλη πέτρα στην οποία προσέκρουσε το αυτοκίνητο.

    Οι δυο οδηγοί, οι Ιταλοί Αλμπερτο Σπινέτι και Λάρα Τζούστι, βγήκαν από το αγωνιστικό τους σώοι και αβλαβείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 April 2015 - 16:30:26 UTC