Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη
  • [02] Δ. Στρατούλης: Εμείς θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, που θέλει ο ελληνικός λαός
  • [03] Ι. Πανούσης: Δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας
  • [04] Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, καταζητούμενοι για τρομοκρατία στη Γερμανία
  • [05] Π. Κρούγκμαν: Να τερματιστεί η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα
  • [06] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Άγκυρα
  • [07] Αφιέρωμα στον νεορεαλισμό του Ρομπέρτο Ροσελίνι

  • [01] Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη

    Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαιϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά την υποδοχή τού νομπελίστα οικονομολόγου Π. Κρούγκμαν, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη και οι θέσεις και οι απόψεις σας, ιδίως στο τελευταίο σας βιβλίο «Τέλος στην ύφεση τώρα», μας βοηθούν προκειμένου με τους εταίρους μας να τροποποιήσουμε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος που μας έχει επιβληθεί. Ώστε με τις αλλαγές αυτές να βγούμε επιτέλους στις αγορές και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας».

    Απευθυνόμενος στον διακεκριμένο Αμερικανό οικονομολόγο, και αναφερόμενος στα όσα εκείνος είπε στη διάλεξή του στην Αθήνα, την Παρασκευή, συμπλήρωσε: «Με όσα είπατε και στη διάλεξή σας έχετε βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της».

    Από την πλευρά του ο κ. Κρούγκμαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ευγενικά του λόγια, όπως είπε. «Είναι ίσως υπερβολικά. Είμαστε, όμως, σε ένα σημείο καμπής κι εδώ και στην Ευρώπη. Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα, να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ, βεβαίως, προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» σημείωσε.

    [02] Δ. Στρατούλης: Εμείς θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, που θέλει ο ελληνικός λαός

    «Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι τέσσερις κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει».

    Ο κ. Στρατούλης έκανε λόγο για «ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές» αλλά, όπως είπε: «Έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση». Ο υπουργός τάχθηκε κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού. Αυτά - όπως εξήγησε - δεν θα είναι σε τραπεζικές συναλλαγές.

    Χαρακτήρισε «βλακείες» δημοσιεύματα για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα (IOU), καθώς -όπως διαβεβαίωσε- οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά «και ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος».

    [03] Ι. Πανούσης: Δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας

    Υπεραμύνθηκε της επιχείρησης της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.Ο κ. Πανούσης τόνισε πως δεν υπήρξε κατάλυση του ασύλου από την πλευρά της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι οι καταληψίες ήθελαν να ηρωοποιηθούν τερματίζοντας την κατάληψη μετά την ψήφιση του νόμου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, λέγοντας πως δεν έχει νόημα να μπει σε αυτή τη συζήτηση και κάλεσε όσους διαφωνούν μαζί του να εξηγήσουν τι εννοούν με τους όρους αριστερή αστυνομία και αριστερή δικαιοσύνη.

    Επανέλαβε, δε, τη θέση του ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να λύσει κοινωνικο-πολιτικά θέματα που έχει αφήσει στην άκρη η Πολιτεία και έφερε ως παράδειγμα το πρόβλημα στις Σκουριές, λέγοντας πως τηλεφώνησε και στον υπουργό Παραγωγίκής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, ζητώντας του να βρεθεί λύση.

    [04] Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, καταζητούμενοι για τρομοκρατία στη Γερμανία

    Δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γερμανίας και Τουρκίας, 47 και 56 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, των γαλλικών και των γερμανικών Αρχών, για τρομοκρατία. Οι δύο καταζητούμενοι συνελήφθησαν στο Παγκράτι, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με την αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας.

    Ο υπήκοος Γερμανίας, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού έως την έκδοσή του στην Γερμανία, ενώ ο υπήκοος Τουρκίας θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

    [05] Π. Κρούγκμαν: Να τερματιστεί η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα

    Η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα πρέπει να τερματιστεί επανέλαβε και σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν, γεγονός που υπογράμμισε και στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολ Κρούγμαν, λίγο πριν τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μείωσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες. Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί, χωρίς νέα δημοσιονομική προσαρμογή, πρόσθεσε, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ. ο νομπελίστας οικονομολόγος επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται πάντα άμεσα αποτελέσματα και σημασία έχει η εφαρμογή τους. Η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει πρόοδο, αλλά η πολιτική αυστηρής λιτότητας δεν έχει αναδείξει την πρόοδο αυτή, είπε.

    Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε μεταξύ άλλων ότι και οι δανειστές της Ελλάδος αναζητούν κάποιες υποχωρήσεις από τη χώρα μας, ώστε να προχωρήσουν στην συμφωνία.

    [06] Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Άγκυρα

    Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας στη διάρκεια της νύχτας στην Άγκυρα, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, άγνωστοι πυροβόλησαν την πινακίδα έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP). Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.

    Το HDP προσδοκά στις εκλογές του Ιουνίου να ξεπεράσει το όριο του 10% που χρειάζεται για να καταφέρει να μπει στο τουρκικό κοινοβούλιο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι τα ποσοστά του κυμαίνονται γύρω από το όριο αυτό.

    [07] Αφιέρωμα στον νεορεαλισμό του Ρομπέρτο Ροσελίνι

    Αφιέρωμα στον Ρομπέρτο Ροσελίνι, έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του ιταλικού αλλά και παγκόσμιου κινηματογράφου, διοργανώνει από την Δευτέρα 20/4 και κάθε Δευτέρα έως τις 18/5, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Γερά ριζωμένες στην πραγματικότητα και αμφισβητώντας αφηγηματικές συμβάσεις, οι εκπληκτικής δύναμης ταινίες του νεορεαλιστή Ροσελίνι, συνέβαλαν στην εξέλιξη και τη διάδοση του ιταλικού κινηματογράφου διεθνώς.

    Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες «Στρόμπολι, γη του Θεού» (Stromboli Terra di Dio,1950) 20/4, «Ταξίδι στην Ιταλία (Viaggio in Italia,1954) 27/4, «Paisa» (1946) 4/5, «Ρώμη ανοχύρωτη πόλη» (Roma citta Aperta,1945) 11/5, Γερμανία έτος μηδέν (Germania, Year Zero,1948) 18/5. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 April 2015 - 10:30:30 UTC