Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους ισοβίτες και τον «κουκουλονόμο»
  • [02] Μ.Ντράγκι σε Γ.Βαρουφάκη: Η ΕΚΤ θέλει να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης
  • [03] Απάντηση Σαπέν σε Σόιμπλε: Η Γαλλία απεχθάνεται τον εξαναγκασμό

  • [01] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τους ισοβίτες και τον «κουκουλονόμο»

    Σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επικεντρώνουν την αντιπαράθεση τους στις διατάξεις για τους ισοβίτες φυλακισμένους και τους κουκουλοφόρους, συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ' τύπου.

    Η ΝΔ, παρά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός της Δικαιοσύνης, επιμένει στην ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε για το άρθρο 2, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ισοβίτες, εκτός όσων έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, να συνεχίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους με κατ' οίκον περιορισμό, αφού έχουν εκτίσει τουλάχιστον 5 χρόνια στη φυλακή.

    Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το βράδυ, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί όλων των υπόλοιπων άρθρων.

    Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «είναι μια πραγματικότητα ότι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, οι κουκουλοφόροι θα αποθρασυνθούν».

    Η εισηγήτρια του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, αναχρονιστική και υποτιμητική την άποψη που εκφράστηκε ότι οι κοινωνικές ομάδες των αδικημένων και στερημένων είναι επιρρεπείς σε παραβατικές συμπεριφορές.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος υπεραμύνθηκε της τροπολογίας που κατέθεσαν 28 βουλευτές του κόμματός του για την κατάργηση του λεγομένου κουκουλονόμου, σημειώνοντας ότι αν είναι να ποινικοποιούμε γενικώς τότε «να ποινικοποιήσουμε τη σκάλα και τα γάντια που χρησιμοποιούν οι ληστές και να τους βάζουμε ισόβια».

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό και της απέδωσε μεγάλη ανοχή - που προκαλεί ερωτηματικά - απέναντι σε τρομοκράτες και κουκουλοφόρους.

    Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επεσήμανε ότι το κόμμα του πολλές φορές προώθησε, ψήφισε και στήριξε μέτρα ανθρωπιστικού χαρακτήρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να το ταυτίζει με την ακροδεξιά.

    [02] Μ.Ντράγκι σε Γ.Βαρουφάκη: Η ΕΚΤ θέλει να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης

    Τη βούλησή του να συνεισφέρει, εκ μέρους της ΕΚΤ,στην εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να περάσει στη φάση της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στην Ουάσινγκτον.

    Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, κατά τη συνάντηση, που διήρκησε μια ώρα, συζητήθηκε διεξοδικά η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ημέρα προς ημέρα, έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

    [03] Απάντηση Σαπέν σε Σόιμπλε: Η Γαλλία απεχθάνεται τον εξαναγκασμό

    "Η Γαλλία απεχθάνεται τον εξαναγκασμό" απάντησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αντικείμενο την υιοθέτηση "σκληρών" μεταρρυθμίσεων από το Παρίσι.

    Ο Σόιμπλε που, όπως και ο Σαπέν, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, είπε χθες, Πέμπτη, ότι η Γαλλία θα χαιρόταν αν πίεζε κάποιος το Κοινοβούλιό της να εγκρίνει σκληρές μεταρρυθμίσεις.

    "Η Γαλλία θα χαιρόταν αν κάποιος ανάγκαζε το Κοινοβούλιό (της), όμως αυτό είναι δύσκολο, έχουμε δημοκρατία",είπε ο Γερμανός υπουργός σε ομιλία του που αφορούσε τις "πολύ επιτυχημένες" --όπως τις χαρακτήρισε-- μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ισπανία υπό την επίβλεψη της τρόικας.

    "Η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν" απάντησε ο Σαπέν σήμερα, θέλοντας όπως είπε να απαντήσει "φιλικά" στον ομόλογό του. "Το λεξιλόγιο της τιμωρίας, των κυρώσεων, των περιορισμών, είναι αυτό που απεχθάνεται η Ευρώπη" συνέχισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 April 2015 - 16:30:25 UTC