Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης
  • [02] Αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, εκφράζει ο πρωθυπουργός στο Reuters
  • [03] Επεισόδια στα Προπύλαια
  • [04] Αποχώρησαν οι μεταλλωρύχοι από την πλατεία Συντάγματος
  • [05] Σε εξέλιξη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ
  • [06] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν ζήτησε από το ΔΝΤ μετάθεση δόσεων
  • [07] Νέο ναυάγιο με μετανάστες νότια της Σικελίας αποκαλύφθηκε μετά από ημέρες
  • [08] Ο Γιώργος Λάνθιμος στις Κάννες με τη νέα του ταινία The lobster

  • [01] Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης

    Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσιάστηκε από την ηγεσία του υπουργείου.

    Επίσης ανακοινώθηκε σειρά μέτρων έρχονται επίσης στον τομέα του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού. Στις σημαντικότερες από αυτές τις αλλαγές περιλαμβάνονται η λήξη, με τροπολογία, της θητείας όλων των επικεφαλής των περίπου 500 οργανισμών που υποπτεύονται από το υπουργείο (Εθνικό Θέατρο κ.λπ.) και στον αθλητισμό,η ενίσχυση του ελέγχου της Πολιτείας στις αθλητικές ομοσπονδίες και η πάταξη της βίας.

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, το πολυνομοσχέδιο έχει, ήδη, παραδοθεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μελετηθεί από τα μέλη της που θα το στηρίξουν στη Βουλή και στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα.

    [02] Αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα, εκφράζει ο πρωθυπουργός στο Reuters

    «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά σε όλα τα επιμέρους πεδία διαπραγμάτευσης, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, ένας έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους μας. Ένας συμβιβασμός που θα σέβεται τόσο τη πρόσφατη λαϊκή εντολή, όσο όμως και το πλαίσιο λειτουργίας της Ευρωζώνης» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Reuters.

    Πρόσθεσε δε ότι «τα σημεία σύγκλισης και επαφής των δύο πλευρών είναι ήδη πάρα πολλά και συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συμφωνία μας».

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη σταθερή αισιοδοξία του για συμφωνία μέχρι το τέλος του μηνός «παρά τις κακοφωνίες και τις αλλοπρόσαλλες διαρροές και δηλώσεις των τελευταίων ημερών από την άλλη πλευρά», διότι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «γνωρίζω ότι η Ευρώπη έχει μάθει να ζει μέσα από τις διαφωνίες της, να συνθέτει προωθητικά και να προχωράει».

    «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων και του Διαφωτισμού δεν θα υποκύψει σε ακραίες φωνές κάποιων, δεν θα επιλέξει τον δρόμο ενός ανήθικου και στυγνού χρηματοδοτικού εκβιασμού, αλλά το δρόμο της γεφύρωσης των διαφορών, το δρόμο της σταθερότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, πάνω από όλα στη Δημοκρατία, προς όφελος του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος» κατέληξε στην δήλωσή του, ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι σε σύγκριση με την αφετηρία έχει γίνει αξιόλογη πρόοδος σε σειρά θεμάτων και ότι στα σημεία απόκλισης (εργασιακό, ασφαλιστικό, αύξηση ΦΠΑ και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας) δεν πρόκειται για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία.

    [03] Επεισόδια στα Προπύλαια

    Επεισόδια σημειώνονται στα Προπύλαια, με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς, που αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο και απωθήθηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    [04] Αποχώρησαν οι μεταλλωρύχοι από την πλατεία Συντάγματος

    Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής αποχώρησαν από την Πλατεία Συντάγματος.

    Σε λίγη ώρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Χαλκιδικής, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού.

    Νωρίτερα χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των μεταλλωρύχων με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και τον γγ ΥΠΕΚΑ, Άρης Αλεξόπουλο.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων, Γιώργος Χατζής, δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από τον κ. Τσιρώνη.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι περιορίστηκε να πει στους μεταλλωρύχους πως το υπουργείο θα τηρήσει τη νομιμότητα.

    Οι μεταλλωρύχοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις.

    [05] Σε εξέλιξη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ

    Με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντάται αυτήν την ώρα στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου.

    Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρόκειται αύριο να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

    [06] Γ. Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν ζήτησε από το ΔΝΤ μετάθεση δόσεων

    «Ψευδέστατο» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, δημοσίευμα ότι δήθεν η Ελλάδα ζήτησε από το ΔΝΤ μετάθεση για την πληρωμή της δόσης Μαΐου.

    Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «αν η Ελλάδα ζήτησε από το ΔΝΤ ενημέρωση για τη διαδικασία μετά από αθέτηση πληρωμής», απάντησε ότι «είναι ψευδέστατο».

    [07] Νέο ναυάγιο με μετανάστες νότια της Σικελίας αποκαλύφθηκε μετά από ημέρες

    Νέο ναυάγιο με μετανάστες όπου έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι έγινε τις περασμένες ημέρες νότια της Σικελίας, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στις ιταλικές αρχές 4 διασωθέντες.

    Τις λεπτομέρειες ανέφεραν σε κατάθεσή τους οι διασωθέντες, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Τράπανι της Σικελίας από το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού "Φόσκαρι".

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών, λίγο μετά τον απόπλου από λιμάνι της Λιβύης που είναι η βασική πύλη εισόδου των μεταναστών με προορισμό την Ιταλία, το φουσκωτό σκάφος στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι άρχισε να χάνει αέρα με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στο νερό.

    [08] Ο Γιώργος Λάνθιμος στις Κάννες με τη νέα του ταινία The lobster

    Ο Γιώργος Λάνθιμος θα διεκδικήσει με την ταινία του «The Lobster» τον Χρυσό Φοίνικα, στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 13 έως 24 Μαΐου. Το σενάριο της ταινίας, που θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε 15 άλλες, υπογράφουν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίπππου.

    Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος.

    Το «The Lobster», τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη και πρώτη του αγγλόφωνη, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή -Ελλάδας, Ολλανδίας, Μ.Βρετανίας, Ιρλανδίας- και στο καστ συμμετέχουν ονόματα όπως η Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν λαμπεντ, Αγγελική Παπούλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 April 2015 - 16:30:24 UTC