Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ
  • [02] Μαξίμου: Οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα
  • [03] Βραβείο «Europa Nostra» για την αποκατάσταση του αρχοντικού «Αντουάνικο» στον Κάμπο της Χίου
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης
  • [05] Υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Standard & Poor's

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ

    Με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να στέλνει μήνυμα για συναίνεση, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Υπέρ, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Κατά, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

    Κατά την τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς, απάντησε στα σημεία κριτικής των κομμάτων, επισημαίνοντας ειδικώς, στο θέμα του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ, ότι αυτό έφτανε τα 300 εκατ. ευρώ, όταν το ανταποδοτικό τέλος ήταν 4,24 ευρώ με το μισθολογικό κόστος για την τελευταία χρονιά που λειτούργησε, να είναι στα 83 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, για την ΝΕΡΙΤ προϋπολογίστηκαν για το 2014, 33 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη απόκλιση, που εκτοξεύει την δαπάνη για αμοιβές και έξοδα προς τρίτους στα 53 εκατ. ευρώ».

    [02] Μαξίμου: Οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

    «Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λ.π.» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!»

    Όπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές «ορισμένοι, ωστόσο, υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

    «Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

    [03] Βραβείο «Europa Nostra» για την αποκατάσταση του αρχοντικού «Αντουάνικο» στον Κάμπο της Χίου

    Η κατάκτηση ενός από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά -γνωστά σαν βραβεία Europa Nostra- στην κατηγορία «αποκατάσταση», για τη δουλειά των αρχιτεκτόνων στο αρχοντικό «Αντουάνικο» στον Κάμπο της Χίου, κτίσμα που μετατράπηκε σε ξενώνα αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την ελληνική αρχιτεκτονική.

    Το βραβείο δόθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Κατερίνας Μανωλιάδη και Μανώλη Βουρνού. Πρόκειται για το επαγγελματικό γραφείο του σημερινού δημάρχου Χίου και της συζύγου του, δύο καταξιωμένων αρχιτεκτόνων στη Χίο.

    «Περήφανος για τη διάκριση» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βουρνούς. «Περήφανος γιατί μια τέτοια διάκριση έρχεται στη Χίο, αλλά και γιατί μέσα από αυτήν αναδεικνύεται ότι τεχνικά έργα μπορούν να σταθούν σε Ευρωπαϊκό περιβάλλον τέτοιων απαιτήσεων όπως τα βραβεία Εuropa Nostra. Περήφανος, κατέληξε ο δήμαρχος και γιατί απεδείχθη πως διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνίτες και εξειδικευμένα συνεργεία ικανά και αυτά να κατακτήσουν βραβεία Ευρωπαϊκής αριστείας».

    [04] Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης

    Την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας στο θέμα της Ενεργειακής Αποδοτικότητας.

    «Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, έχει κάνει θετικά βήματα στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης, αν και βεβαίως, αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλά» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα για την οικονομία μας στον ενεργειακό τομέα, εξακολουθεί να παραμένει το υψηλότατο ενεργειακό κόστος, το οποίο για να αντιμετωπιστεί απαιτεί να ακολουθήσει η χώρα μας μια νέα προοδευτική, ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, μέρος της οποίας είναι να καταστεί πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Ανατολής και Ευρώπης».

    [05] Υποβάθμιση της Ελλάδας από τον Standard & Poor's

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου από "B-" σε "CCC" με αρνητική προοπτική, σύμφωνα με το CNBC.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 18:30:23 UTC