Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολογία αδιεξόδου το δημοψήφισμα αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
  • [02] Σημείο τριβής οι προτάσεις του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγνωστικών πράξεων
  • [03] Βερολίνο: Μη ρεαλιστική η καταβολή δόσης στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο
  • [04] Πάνω από 21000 πολίτες ρύθμισαν ασφαλιστικές εισφορές
  • [05] Ουδέν σχόλιο από το Βερολίνο για χρηματοδότηση της Αθήνας αν παραλείψει πληρωμές προς πιστωτές

  • [01] Ομολογία αδιεξόδου το δημοψήφισμα αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

    Όπως είπε ο Κ. Καραγκούνης, το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ, κάτι που βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνησης στις 25 Ιανουαρίου.

    «Και μόνο η σκέψη για τέτοιο δημοψήφισμα είναι ομολογία αδιεξόδου. Και αν το προχωρούσαν θα μετέτρεπαν το αδιέξοδο σε τραγωδία» τόνισε ο κ. Καραγκούνης. «Θα ήταν πιο έντιμο να βγουν και να πουν ότι όλα αυτά που υποσχέθηκαν ήταν ανέφικτα και ότι ήρθαν στην εξουσία εξαπατώντας τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

    [02] Σημείο τριβής οι προτάσεις του ΕΟΠΥΥ για ανακοστολόγηση των διαγνωστικών πράξεων

    Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι νέες προτάσεις του ΕΟΠΥΥ για τη μελλοντική σχέση του οργανισμού με τους παρόχους του, καθώς πριν καν διαμορφωθούν και ανακοινωθούν, εγείρουν τις αντιδράσεις των παρόχων και προμηνύουν ένα νέο γύρο σκληρών διπραγματεύσεων και πιθανών κινητοποιήσεων με "θύμα" πιθανότατα, για μια ακόμη φορά, τον ασθενή ασφαλισμένο.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις πρόσφατες συναντήσεις στο υπουργείο Υγείας, με παρόντες τους εκπροσώπους των ιδιωτών συμβεβλημένων παρόχων, αποφασίσθηκε, η σύσταση ομάδων εργασίας με ανντικείμενο τη νέα σύμβαση. "Θα δούμε και τα σημεία διαφωνίας, εάν υπάρξουν πριν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πάρει την τελική απόφαση", εξηγεί στέλεχος του ΕΟΠΠΥ και επιβεβαιώνει ότι έχει ήδη κατατεθεί από τον ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας μελέτη ανακοστολόγησης των διαγνωστικών πράξεων.

    Του Μ. Κεφαλογιάννη

    [03] Βερολίνο: Μη ρεαλιστική η καταβολή δόσης στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο

    Ως μη ρεαλιστική κρίνει η γερμανική κυβέρνηση, την πιθανότητα οι χώρες της ζώνης του ευρώ να καταβάλουν τον τρέχοντα μήνα μια νέα δόση βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τη δεδομένη στιγμή «διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα» και εάν υπάρξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, θα γίνει το επόμενο βήμα που θα αφορά συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας.

    Όπως σημείωσε επίσης ή ίδια εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών πρόκειται για μια «περίπλοκη διαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου»

    [04] Πάνω από 21000 πολίτες ρύθμισαν ασφαλιστικές εισφορές

    Περισσότεροι από 21.000 πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους, μέσα σε διάστημα 12 ημερών από την εφαρμογή της νέας ρύθμισης σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

    Συνολικά έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 995.427.552,71 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 21.751.934,01 ευρώ.

    Τα στοιχεία αφορούν το Kέντρο Eίσπραξης Aσφαλιστικών Oφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς και τους οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ (από τις 2/4/2015) και του ΕΤΑΑ (από τις 30/3/2015) που δεν έχουν ενταχθεί στο ΚΕΑΟ.

    [05] Ουδέν σχόλιο από το Βερολίνο για χρηματοδότηση της Αθήνας αν παραλείψει πληρωμές προς πιστωτές

    Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εργάζεται επί ενός σχεδίου που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ακόμη κι αν παραλείψει πληρωμές προς τους πιστωτές της.

    «Το σχέδιο που συζητείται έχει στόχο να επιτρέψει στην ΕΚΤ να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα σε περίπτωση χρεοκοπίας», αναφέρεται στο άρθρο της "Die Zeit".

    «Επιπλέον οι ελληνικές τράπεζες θα αναδιαρθρωθούν, κάτι που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της κεντρικής τράπεζας ακόμη και έπειτα από μια κρατική χρεοκοπία».

    Στο άρθρο της "Die Zeit". προστίθεται πως σε αντάλλαγμα η Αθήνα θα πρέπει να επιδείξει προθυμία να συνεργασθεί και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 April 2015 - 12:30:33 UTC