Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης
  • [02] Εκκληση σε πρωθυπουργό και κόμματα για λήξη της κατάληψης στο ΕΚΠΑ
  • [03] «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές»

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης

    H ανάταξη και αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ανατροπή του καθεστώτος της υγειονομικής φτώχειας αποτελούν πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής που συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό επισκέφθηκε το μεσημέρι το νοσοκομείο της πόλης και έλαβε μέρος σε ευρεία σύσκεψη φορέων της υγείας από την περιοχή.

    «Είμαστε εδώ και θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα επιλογής και αποφασιστικότητας αυτής της κυβέρνησης, να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνοντας ότι «η απόφαση του πρωθυπουργού να επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και να εξαγγείλει 4500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015 είναι η πιο ισχυρή απάντηση για το που στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση.

    Αυτό το καθεστώς της υγειονομικής φτώχειας θα πρέπει να ανατραπεί. Γιατί η υγεία είναι αγαθό που αφορά κάθε πολίτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής.

    Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αναγκών με επικουρικό προσωπικό και αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

    Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

    [02] Εκκληση σε πρωθυπουργό και κόμματα για λήξη της κατάληψης στο ΕΚΠΑ

    Έκκληση στον πρωθυπουργό αλλά και στους αρχηγούς των κομμάτων να συμβάλουν ώστε να λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ απευθύνουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος, ενώ εκφράζουν τον φόβο τους για απώλεια ανθρώπινων ζωών μέσα στο ιστορικό κτίριο.

    Η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και δεκαπέντε ημέρες. Σύμφωνα με «βάσιμες πληροφορίες» που έχουν στη διάθεσή τους οι πρυτανικές Αρχές, εντός του κτιρίου γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Παράλληλα, «παρουσιάστηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων».

    «Η αλλοτρίωση χώρων σεβαστού παιδευτικού προορισμού και των χρήσεών τους προσλαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις» τονίζεται σε ανακοίνωση του πρυτανικών Αρχών του ιδρύματος που επαναλαμβάνουν ότι εξαιτίας της κατάληψης έχουν παραλύσει βασικές λειτουργίες του ιδρύματος.

    [03] «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές»

    Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

    «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους άλλους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές. Το επόμενο πιθανό βήμα θα πραγματοποιηθεί στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπου θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 April 2015 - 16:30:21 UTC