Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας
  • [02] Στην Αθήνα το Άγιο Φως
  • [03] Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου
  • [04] Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός σε σπείρα διακίνησης ηρωίνης
  • [05] Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου

  • [01] Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

    Οικογενειακά θα γιορτάσουν το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, από την Καλαμάτα όπου μετέβη για τον εορτασμό της Ανάστασης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αίγινα, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ναύπλιο, τόπο καταγωγής της συζύγου του.

    Στην πρωτεύουσα θα παραμείνει ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μεταβεί στον τόπο καταγωγής του τη Λαμία. Στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί, όπου θα πραγματοποιηθεί γιορτή για ανέργους, θα γιορτάσει το Πάσχα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα περάσει το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη.

    [02] Στην Αθήνα το Άγιο Φως

    Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του αεροσκάφους που μετέφερε την ελληνική αποστολή με το Άγιο Φως από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα, στις 20.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μετείχαν της ελληνικής αποστολής.

    Εκατοντάδες πιστών το υποδέχθηκαν θερμά, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ.

    Με αρχικό προορισμό το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει εν συνεχεία σε 16 πόλεις της ελληνικής επικράτειας, με πτήσεις -πέντε προγραμματισμένες και τρεις έκτακτες- της Aegean και της Olympic Air. Τα αεροσκάφη θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

    [03] Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

    «Χωρίς Αναστημένο Χριστό δέν έχει σημασία αν ο Άδης είναι ύπαρκτός ή ανύπαρκτος. Χωρίς αναστημένο Χριστό ο κόσμος παραμένει ένας σφαλιστός τάφος» τονίζει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

    «Ο Άδης στή συμβολική γλώσσα της λατρείας μας είναι τό κράτος του θανάτου, τό μεταθανάτιο δεσμωτήριο των ψυχών . Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν πιστεύει στόν Άδη. Αφού αποπνευμάτωσε τήν φυσική καί πολιτική ιστορία του, τήν τέχνη, τήν μόρφωση, τήν ίδια του τή ζωή, έχει πλέον αποπνευματώσει καί τόν θάνατο. Ο σύγχρονος άνθρωπος δέν έχει "σκοτώσει" μόνον τόν Θεό, απονέκρωσε καί τόν θάνατο» επισημαίνει.

    Τέλος, μας παροτρύνει «Νά χαιρόμαστε γιά τό υπαρκτό του συντετριμμένου Άδη. Νά χαιρόμαστε γιά τίς σταυρώσεις μας, τά βάσανα καί τίς οδύνες μας. Γιατί όλα αυτά, όποτε καί αν συνέβησαν, όποτε συμβαίνουν καί όποτε καί αν συμβούν, θά ανήκουν στό χθές».

    [04] Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός σε σπείρα διακίνησης ηρωίνης

    Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αρχηγικό ρόλο σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που αποπειράθηκε να μεταφέρει από την Πάτρα, μέσω Ιταλίας, στην Αμβέρσα 370 κιλά ηρωίνης κρυμμένα μέσα σε φορτηγό με σιδηροσωλήνες. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα θα αποκόμιζε κέρδη 40 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα, προερχόμενη από την Ασία, μέσω Τουρκίας.

    Η αστυνομία εξάρθρωσε το ελληνικό σκέλος της διεθνούς σπείρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών και την αμερικανική DEA.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ηρωίνης, καθώς και δύο Σλοβένοι οδηγοί νταλίκας, 45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται 54χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος του απόστρατου αξιωματικού και ένας Τούρκος, ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του απόστρατου στο Περιστέρι.

    Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής. Τη δεκαετία του '90 έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.

    [05] Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου

    Τηλεδιάσκεψη διάρκειας μιας ώρας πραγματοποίησε σήμερα, τις απογευματινές ώρες, το Brussels Group, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της Ελλάδος με τους θεσμούς.

    Θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των συνεδριάσεων μέχρι τις 24 Απριλίου όταν θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup στη Ρήγα της Λετονίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 April 2015 - 18:30:23 UTC