Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειωμένη φέτος η έξοδος των Αθηναίων
  • [02] «Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε το Βερολίνο την αποπληρωμή του ΔΝΤ
  • [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μαρόκο

  • [01] Μειωμένη φέτος η έξοδος των Αθηναίων

    Έως τη μία το μεσημέρι από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε την Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883. Μειωμένος κατά 4% περίπου είναι και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τις 1.00 μετά τομεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000. Η έξοδος των εκδρομέων, ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο, όπου προβλέπεται σε όλη τη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

    Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 με 16 βαθμούς. Αισθητά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα όπου αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά θα αναχωρήσουν μετά τις 9 το βράδυ. Επίσης το Blue star 2 για Ρόδο, Κω, Θήρα στις 10:30 το βράδυ, ενώ το "Blue star patmos" για Μυτιλήνη Χίο και Blue star Νaxos για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 10 το βράδυ. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 6:30 το απόγευμα. Από το Λαύριο το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ έως τις 6 το απόγευμα.

    Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» που παραμένει από χθες βράδυ στο λιμάνι της Σύρου με 429 επιβάτες θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ στις 10 το βράδυ.Επίσης στο λιμάνι της Μήλου λόγω των ισχυρών ανέμων παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το ταχύπλοο "Speedrunner 4" . Και τα δύο πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν με τελικό προορισμό τον Πειραιά μετά τις 10 το βράδυ. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές εταιρείες αύριο Μεγάλο Σάββατο θα βάλουν έκτακτα δρομολόγια.

    Διαβάστε επίσης: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα του ΕΚΑΒ για τις γιορτινές ημέρες

    [02] «Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε το Βερολίνο την αποπληρωμή του ΔΝΤ

    Για πρόοδο στην συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και απομένει πολλή δουλειά στην διαπραγμάτευση.«Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό, τι πριν από δύο ημέρες. Αυτή τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος.

    Την ίδια ώρα όμως πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου.

    Και τότε όμως οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία. Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.

    [03] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Μαρόκο

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών πολλά παιδιά, και εννέα τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση φορτηγού με πούλμαν στο Μαρόκο. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην κοινότητα Σμπίκα περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ραμπάτ.

    Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολύνεκρα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα στην ιστορία του Μαρόκου.Τα αίτια που οδήγησαν στη μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό δεν είναι προς το παρόν γνωστά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 April 2015 - 14:30:23 UTC