Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μεντβιέντεφ: Σημαντικός εταίρος με προοπτική η Ελλάδα
  • [02] Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης»
  • [03] Επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στο Φράγμα των Φιλιατρών στη Μεσσηνία
  • [04] Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω ισχυρών ανέμων
  • [05] «Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών»
  • [06] Kατά 1,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε η πρόσθετη ρευστότητα μέσω του ΕLA

  • [01] Ντ. Μεντβιέντεφ: Σημαντικός εταίρος με προοπτική η Ελλάδα

    Η Ρωσία αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, υποδεχόμενος τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης.

    Ο κ. Μεντβιέντεφ απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψής σας ελπίζω ότι θα υπάρξουν και άλλα (σ.σ. πρακτικά) αποτελέσματα» και τον κάλεσε να εκθέσει τα ανοιχτά διμερή ζητήματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.

    Απαντώντας ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, «σχέσεις, οι οποίες έχουν βεβαίως πολύ βαθιές ρίζες», καθώς είναι δεδομένα τα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας.

    [02] Παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης»

    Ως νομοσχέδιο που επιφέρει «το πρώτο πλήγμα στο παρασύνταγμα των μνημονιακών ρυθμίσεων», παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης», στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, καθώς και προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΑΕΙ.

    «Το νομοσχέδιο αποτελεί την πρώτη στάση των θεσμικών μας παρεμβάσεων στο Δημόσιο, και επιχειρεί να επαναφέρει τη συνταγματική και δημοκρατική τάξη που ανατράπηκε απ' την αντιμεταρρύθμιση της τελευταίας 5ετίας στον χώρο της Διοίκησης» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος. Από πλευράς κυβέρνησης, θα ακολουθήσει η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα (αποκατάσταση του θεσμού της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προσφυγής στον ΟΜΕΔ κλπ), καθώς «τα Μνημόνια δεν είχαν διαφορετικό πρόσωπο στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρά τον διαχωρισμό που επιχειρήθηκε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε:

    «Σε βάθος εξαμήνου, θα έχουμε την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, σε βάση που θα αποκαθιστά την πλήρη λειτουργικότητά της. Σε έναν μήνα θα έχουμε το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης. Στο νομοσχέδιο αυτό, επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και αντισυνταγματικότητες και να εξορθολογίσουμε διαδικασίες και δομές του Δημοσίου, να το κάνουμε πιο λειτουργικό μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και ταυτόχρονα να καλύψουμε τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει».

    [03] Επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στο Φράγμα των Φιλιατρών στη Μεσσηνία

    Το φράγμα των Φιλιατρών Μεσσηνίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και σε δηλώσεις του το χαρακτήρισε έργο ζωής για όλη την περιοχή.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως το φράγμα θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου, καθώς θα αρδεύσει πάνω από 30.000 στρέμματα και θα δώσει τη δυνατότητα στον αγρότη να έχει φθηνότερο προϊόν, χαμηλότερο δικό του κόστος, ποιότητα καλύτερη, πλήρη προστασία του περιβάλλοντος.

    «Μια απολύτως σύγχρονη σημερινή εξωστρεφή Ελλάδα που χρειαζόμαστε, βλέπουμε σήμερα εδώ να γεννιέται», πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στο έργο είπε: «Είναι πραγματικά κάτι το οποίο μας συγκινεί όλους. Είναι ένα έργο το οποίο το παρακολουθήσαμε από την αρχή, από το 2007, μέρα με τη μέρα. Και σήμερα έχουμε φθάσει το 90-95%, στα τελειώματα. Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος σε λίγο θα έρχεται εδώ να δει αυτή την καινούργια τεχνητή λίμνη με βρόχινο νερό που πραγματικά θα αλλάξει τα πάντα σε ολόκληρη την περιοχή και πολύ πέραν του ίδιου του νομού Μεσσηνίας», συμπλήρωσε.

    Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιανούς, έργο που το ξεκίνησε όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού, στις 9 Απριλίου του 2009, και ακριβώς έξι χρόνια μετά τελείωσε.

    [04] Προβλήματα στην ακτοπλοΐα λόγω ισχυρών ανέμων

    Προβλήματα προκαλούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Από το μεσημέρι, είναι σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου, καθώς οι άνεμοι φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

    Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιούν τα εξής δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Διαγόρας» (για Ρόδο, Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί και Πάτμο) Blue Star 2 (για Ρόδο, Κω, Θήρα), Blue Star Patmos (για Μυτιλήνη Χίο) και Blue Star Paros (για Μύκονο, Τήνο, Σύρο).

    Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη Ι» και «Κρήτη ΙΙ» για Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας, το απαγορευτικό απόπλου τίθεται σε ισχύ από τις 5:30 το απόγευμα.

    [05] «Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών»

    Βήματα προόδου στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών, διαπίστωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG), σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς στη λίστα των μεταρρυθμίσεων, ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

    Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε, επίσης, ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου, σημειώνοντας πως θα ήταν «ευπρόσδεκτη» η επίτευξη συμφωνίας πριν από την ημερομηνία αυτή.

    [06] Kατά 1,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε η πρόσθετη ρευστότητα μέσω του ΕLA

    Την χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), για μία ακόμη εβδομάδα, ενέκρινε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΕΚΤ στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενέκρινε στο σύνολο του το πρόσθετο ποσό που αιτήθηκε η Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι μετά τη και την σημερινή απόφαση το σύνολο της ρευστότητας που μπορούν να αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού αγγίζει τα 73,2 δισ. ευρω.

    Η περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA είναι επιβεβλημένη προκειμένου να καλυφθεί η συνεχιζόμενη εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 14:30:24 UTC