Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: Αλλαγή του συστήματος εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών
  • [02] Άστατος o καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά
  • [03] Πάνω από 10.000 παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης το α΄ τρίμηνο
  • [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ
  • [05] Σημαντικές αλλαγές στo νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης
  • [06] Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από μια νέα θεραπεία αντισωμάτων για το AIDS

  • [01] Ν. Βούτσης: Αλλαγή του συστήματος εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών

    Ζήτημα αλλαγής του συστήματος εκλογής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών πρόκειται να θέσει στο αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι το σημερινό σύστημα που διέπει την εκλογή τους είναι ακραία πλειοψηφικό και δεν επιτρέπει την πραγματική συμμετοχή και δημοκρατία. Οι αλλαγές που προτάσσονται, θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατου διαλόγου και θα γίνουν με τρόπο ώστε, αφενός να δοθεί ο απαιτούμενος προσαρμογής σε αυτές και αφετέρου να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Τις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών για το ζήτημα αλλαγής του συστήματος εκλογής των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αποκαλύπτει έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Νίκος Βούτσης και διαβίβασε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τις αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη». Η βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί για ποιο λόγο εγκαταλείπεται το εγχείρημα του Καλλικράτη και ποια θα είναι η φιλοσοφία των νέων αλλαγών.

    [02] Άστατος o καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά

    Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με βροχές, χιόνια στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.

    Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από αύριο, Μ. Παρασκευή, ενώ ηλιόλουστη αναμένεται να είναι η ημέρα του Πάσχα, με άνοδο της θερμοκρασίας και πτώση των ανέμων στα πελάγη. Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός, στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, χιονοπτώσεις και ομίχλες κατά τόπους.

    Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού στο Ηράκλειο της Κρήτης και το πρωί έριξε ακόμη και χαλάζι μέσα στην πόλη ενώ από χθες το βράδυ επικρατούσαν έντονες καταιγίδες και σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

    Στην Αττική, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω του χιονιού.

    [03] Πάνω από 10.000 παράτυποι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης το α΄ τρίμηνο

    Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 ανέρχεται σε 10.445 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικού σώματος -ελληνικής ακτοφυλακής. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ανερχόταν σε 2.863 άτομα.

    Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 παράτυποι μετανάστες. Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 παράτυπους μετανάστες και ακολουθούν η Χίος η Λέρος και η Σάμος.

    Τον κώδωνα του κινδύνου, για τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας και είναι αδύνατο να ελεγχθούν με βάση τις υπάρχουσες δυνάμεις και υποδομές του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες, όπως αναφέρει, θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα, κρούει ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης υποστηρίζει ότι «από στοιχεία των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος η κατάσταση με τους μετανάστες γίνεται εντελώς ανεξέλεγκτη και ότι με τα σημερινά δεδομένα το 2015 θα φτάσουν στην χώρα μας πάνω από μισό εκατομμύριο».

    [04] Πηγές ΥΠΟΙΚ: Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ

    Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφεραν σήμερα υψηλά ιστάμενες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    [05] Σημαντικές αλλαγές στo νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης

    Σημαντικές αλλαγές που αφορούν τον τρόπο συμπλήρωσης, αλλά και τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος, περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Πρόκειται για το έντυπο, το οποίο θα συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του TAXISnet έως το τέλος Ιουνίου.

    Τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, ΙΧ αυτοκίνητα, πισίνες) και δαπάνες απόκτησης αγαθών θα καταγράφονται αναλυτικά στον πίνακα 5 του νέου εντύπου και θα προστίθενται προκειμένου το άθροισμά τους να συγκρίνεται με το δηλωθέν εισόδημα. Αν το άθροισμα τεκμηρίων και δαπανών είναι υψηλότερο του εισοδήματος που δηλώθηκε θα επιβάλλεται επιπλέον φόρος επί τη διαφοράς.

    Για πρώτη φορά από τη φετινή φορολογική δήλωση οι τόκοι καταθέσεων σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού θα πρέπει να καταγραφούν σε ειδικούς κωδικούς του εντύπου Ε1. Με βάση τον τρόπο αυτόν θα υπολογίζεται πλέον η παρακράτηση φόρου 15% στους τόκους επί των καταθέσεων εξωτερικού και δεν θα χρειάζεται ο κάτοχος τους να προσέλθει στη ΔΟΥ για την υποβολή δήλωσης και την απόδοση του φόρου.

    [06] Ενθαρρυντικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από μια νέα θεραπεία αντισωμάτων για το AIDS

    Η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους μιας πειραματικής θεραπείας αντισωμάτων κατά της νόσου του AIDS αφήνει πολλές υποσχέσεις, καθώς πέτυχε να καταστείλει τη λοίμωξη στους ασθενείς, τουλάχιστον προσωρινά. Είναι η πρώτη φορά που μια νέα γενιά αντισωμάτων δοκιμάζεται με σχετική επιτυχία σε ανθρώπους. Η θεραπεία φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει δραστικά την παρουσία του ιού HIV στο αίμα ενός ασθενούς. Παραμένει ζητούμενο πάντως κατά πόσο τα αντισώματα μπορούν όντως να έχουν θεραπευτική δράση σε βάθος χρόνου.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή μοριακής ανοσολογίας Μίχελ Νουσεντσβάιγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», ανέφεραν ότι η νέα προσέγγιση προσφέρει μια ανανεωμένη αισιοδοξία στο πεδίο της ανοσοθεραπείας του AIDS, καθώς θα δώσει στους γιατρούς νέες δυνατότητες για την καταπολέμηση ή ακόμη και την πρόληψη της νόσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 April 2015 - 8:30:23 UTC