Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγροτικά και ενεργειακά στο επίκεντρο των συζητήσεων Αλ. Τσίπρα και Β. Πούτιν
  • [02] Ικανοποιητική σε γενικές γραμμές η πρόοδος της Ελλάδας εκτιμούν κύκλοι του Eurogroup
  • [03] Πάνω από 20 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών το α' 10ήμερο

  • [01] Αγροτικά και ενεργειακά στο επίκεντρο των συζητήσεων Αλ. Τσίπρα και Β. Πούτιν

    Στη Μόσχα συζητήθηκε ιδιαίτερα η δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική ομοσπονδία. Υπήρξε, μάλιστα, κοινή βούληση, το επόμενο διάστημα, να ξεκινήσει η διαδικασία ίδρυσης κοινών ελληνο-ρωσικών εταιρειών, στη ρωσική επικράτεια, προκειμένου οι Έλληνες εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, που εντάσσονται στα αντίμετρα της ΕΕ, να μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στη Ρωσία, σημείωναν απόψε κυβερνητικοί κύκλοι, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν λογίζεται ως εξαγωγή, κι αυτό γιατί θα τα διακινούν ρωσικές εταιρείες στις οποίες, όμως, θα συμμετέχουν και Έλληνες παραγωγοί.

    Προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά δεν θα αντιμετωπίζουν αντίμετρα, οι κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν πως τα προϊόντα θα φτάνουν στη Ρωσία προς επεξεργασία, πράγμα το οποίο, ουσιαστικά, θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες να ξεπεράσουν ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο που είχε τεθεί το περασμένο καλοκαίρι και μείωσε σημαντικά τις εξαγωγές της χώρας.

    Τονίζουν επίσης ότι αυτό συνιστά μια πολύ σημαντική - έστω έμμεση - ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

    Επιπλέον σε ότι αφορά τα αγροτικά προϊόντα, οι κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν σε όσα χαρακτηριστικά τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν ότι από «τη δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα» και «τη δημιουργία κοινών επιχειρήσεων» θα κερδίσουν και οι Ρώσοι παραγωγοί.

    Σε ότι αφορά τον αγωγό, οι κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν και πάλι σε όσα είπε ο Πρόεδρος Πούτιν ότι «η «καινούργια διαδρομή θα καλύψει τις ανάγκες των Ευρωπαίων σε καύσιμα και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ένα από τα βασικά κέντρα διανομής φυσικού αερίου».

    Επισημαίνουν την ετοιμότητα που δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος προκειμένου «όχι μόνο να δανειοδοτήσουμε κάποια σχέδια που σήμερα συζητήσαμε από κοινού», αλλά και «να λύσουμε τα ζητήματα των χρηματοπιστωτικών σχέσεων». Οι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε ουσιαστικά και σε όσους διερωτώνται ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του αγωγού καθώς είπε ότι διερευνάται η «δυνατότητα άμεσης προκαταβολής μελλοντικών κερδών και αποπληρωμής από την έναρξη της λειτουργίας του αγωγού».

    [02] Ικανοποιητική σε γενικές γραμμές η πρόοδος της Ελλάδας εκτιμούν κύκλοι του Eurogroup

    Αισιόδοξες ως προς την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών δήλωναν διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Eurogroup, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Νίκος Θεοχαράκης. Όπως ανέφεραν στη σημερινή συνεδρίαση έγινε μια πρώτη εκτίμηση της προόδου που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των ιδεών και των προτάσεων που έχει υποβάλει η Ελλάδα στο Eurogoup μέσω της επιστολής του υπουργού Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη. Σε γενικές γραμμές η πρόοδος θεωρήθηκε ικανοποιητική, αν και όπως σημείωναν κύκλοι του Eurogroup πολλά πρέπει ακόμη να συμφωνηθούν. Η γενική εκτίμηση ωστόσο είναι ότι η τελική επίτευξη της συμφωνίας θα αναζητηθεί στη σύνοδο του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών οικονομίας της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί σε δυο εβδομάδες στη Ρίγα της Λετονίας. Ως τότε οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων της Ελλάδας και των θεσμικών εκπροσώπων των πιστωτών, κυρίως στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα.

    [03] Πάνω από 20 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών το α' 10ήμερο

    Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα από τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της εφαρμογής του νέου μοντέλου ρύθμισης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας στο διάστημα αυτό, κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 17.690 αιτήσεις, ενώ ρυθμίστηκαν συνολικά 921 εκατομμύρια ευρώ.

    Στο μεταξύ έχουν τεθεί από σήμερα σε λειτουργία, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μέσω των οποίων θα είναι στο εξής δυνατή η υπαγωγή των οφειλών σε καθεστώς ρύθμισης μέσω διαδικτύου.

    Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση, αφού πρώτα επιλέξουν τον επιθυμητό τύπο ρύθμισης, τον τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ ή δόσεις) και τον αριθμό των δόσεων (όπου απαιτείται). Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το απαιτητό κάθε φορά ποσό πληρωμής σε περίπτωση ρύθμισης ή το συνολικό ποσό εξόφλησης της οφειλής τους. Για τους οφειλέτες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Ιδρύματος στην ενότητα "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες < Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες" .

    Οι οφειλέτες, εργοδότες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μπορούν να κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 2015 - 22:30:22 UTC