Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Παρίσι για διεθνές οικονομικό συνέδριο ο Γ. Βαρουφάκης
  • [02] Forthnet: Θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας στο Δημόσιο
  • [03] Ηλεκτρονικά η ρύθμιση οφειλών για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ
  • [04] Ποινικές διώξεις σε εννέα άτομα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
  • [05] Σε εφαρμογή το βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης των διδακτορικών διατριβών
  • [06] Jubilee Debt Campaign: Το ΔΝΤ έχει κερδίσει 2,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα
  • [07] Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

  • [01] Στο Παρίσι για διεθνές οικονομικό συνέδριο ο Γ. Βαρουφάκης

    Στο Παρίσι αναμένεται σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για να συμμετάσχει αύριο το πρωί σε διεθνές συνέδριο οικονομολόγων που οργανώνει το «Ινστιτούτο για μια Νέα Οικονομική Σκέψη» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    «Νέα Οικονομική Σκέψη» είναι ο τίτλος του συνεδρίου και σλόγκαν «Ελευθερία, Ισότητα, Ευθραυστότητα» (Libert?, Egalit?, Fragilit?), που θυμίζει το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης, μόνο που στη θέση της «Αδελφοσύνης» οι οικονομολόγοι προτίμησαν την έννοια του εύθραυστου (fragilit?).

    Ο κ. Βαρουφάκης, προβλέπεται να μιλήσει αύριο το πρωί, με θέμα «Πολιτική με άλλα μέσα, θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και εθνική κυριαρχία στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση τραπεζών».

    [02] Forthnet: Θα εκπληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας στο Δημόσιο

    Το ποσό των 77,5 εκατ. ευρώ έχει καταβάλει η εταιρεία Forthnet Media ΑΕ, μέλος του Ομίλου Forthnet, στο ελληνικό Δημόσιο από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, τόσο για τη δορυφορική εκπομπή όσο και για τη χρήση των επίγειων συχνοτήτων.

    Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της εταιρείας Forthnet στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τον καταλογισμό οικονομικού ανταλλάγματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τη χρήση των συχνοτήτων.

    Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να καταλογίζει τα τέλη σε κάθε υπόχρεο φορέα. Τα τέλη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, έχουν ήδη επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των αντίστοιχων χρήσεων και περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της εταιρείας.

    «Όπως έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο μέχρι σήμερα, κάθε σχετική υποχρέωση προς το ελληνικό Δημόσιο, το αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και για τα ανωτέρω ποσά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [03] Ηλεκτρονικά η ρύθμιση οφειλών για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

    Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του ΙΚΑ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καταβάλουν τις καθυστερούμενες οφειλές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων με τη χρήση του συστήματος «Δίας».

    Πρόσβαση στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν:

    -Οι οφειλέτες-εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ.

    -Οι λοιποί οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. ασφαλισμένοι με οφειλές από παροχές ή συντάξεις, παλιοί εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ), και οι οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ" και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους.

    [04] Ποινικές διώξεις σε εννέα άτομα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

    Κατηγορίες με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος εννέα ατόμων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια.

    Οι εννέα κατηγορούμενοι, έξι ενήλικες και τρεις ανήλικοι, βαρύνονται κατά περίπτωση με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, εμπρησμός, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά κατ' εξακολούθηση και αντίσταση κατά της Αρχής.

    Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε ανακριτή.

    [05] Σε εφαρμογή το βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης των διδακτορικών διατριβών

    Εκσυγχρονίζεται περαιτέρω η διαδικασία κατάθεσης όλων των ελληνικών διδακτορικών στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, χάρη στην ανάπτυξη του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Διατριβών, το οποίο δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

    Στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον οι γραμματείες των ΑΕΙ, ο διδάκτορας και το προσωπικό του ΕΚΤ συνεργάζονται για την ηλεκτρονική κατάθεση των διδακτορικών διατριβών στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ).

    Μετά την υποστήριξη μιας διδακτορικής διατριβής και προκειμένου να χορηγηθεί ο τίτλος του διδάκτορα από το αντίστοιχο ΑΕΙ, απαιτείται η κατάθεσή της στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ), για την ανάπτυξη του οποίου είναι υπεύθυνο το ΕΚΤ.

    Στα τελευταία 20 χρόνια της λειτουργίας του, στο ΕΑΔΔ (http://www.didaktorika.gr) έχουν συγκεντρωθεί και διατίθενται περισσότερες από 31.000 διδακτορικές διατριβές.

    [06] Jubilee Debt Campaign: Το ΔΝΤ έχει κερδίσει 2,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα

    Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign, το ΔΝΤ έχει αποκομίσει κέρδη 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 4,3 δισ. ευρώ, εάν η Ελλάδα αποπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ έως το 2024, αναφέρει η ίδια οργάνωση.

    Όπως εξηγεί η βρετανική ΜΚΟ, το πραγματικό (effective) επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια από το ΔΝΤ ανέρχεται σε 3,6% και είναι πολύ υψηλότερο από το 0,9% που χρειάζεται το ΔΝΤ για να καλύψει όλο του το κόστος. Εάν η Ελλάδα πλήρωνε επιτόκιο 0,9% στο ΔΝΤ από το 2010, θα είχε δαπανήσει 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα σε πληρωμές τόκων στο Ταμείο.

    [07] Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

    Μέχρι την 30/06/2015 θα πρέπει να υποβληθούν φέτος οι φορολογικές δηλώσεις με την πρώτη δόση εξόφλησης του φόρου να καταβάλλεται ως τις 31/07/2015, τη δεύτερη ως τις 30/09/2015 και την τρίτη δόση έως τις 30/11/2015 ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης.

    Αυτό υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, ορίστηκε ο τύπος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2014, καθώς και των λοιπών εντύπων που συνυποβάλλονται με αυτή (έντυπο Ε2-αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας και έντυπο Ε3-κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

    Σημειώνει ότι η υποβολή όλων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (αρχικών, τροποποιητικών, εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων) καθώς και των εντύπων Ε2, Ε3 μαζί με την κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης, γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες taxisnet.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 April 2015 - 16:30:23 UTC