Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα εταίροι και δανειστές
  • [02] Ν. Παππάς: Το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πλήγμα στη Δημοκρατία
  • [03] Επαφές Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον
  • [04] Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τις αρχές για τον Λούμπιτς

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορούν να παίζουν με την Ελλάδα εταίροι και δανειστές

    "Η Ελλάδα κύριε Σαμαρά, δεν είναι χώρα υποτελής και υποταγμένη. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε κι εσείς πως έχει ισχυρή γεωπολιτική δυναμική - και είναι χώρα κυρίαρχη που δεν μπορούν να παίζουν μαζί της εταίροι και δανειστές" απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός.

    Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, τόνισε πως η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, δεν αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των νεοφιλελεύθερων ιδεών που διέπνεαν τα Μνημόνια, αλλά να διερευνήσει "εάν πέρα από την υλοποίηση μιας κακής, εμμονικής και ιδεολογικής επιλογής, εκτελέστηκαν πράξεις που είχαν άλλα, μη ιδεολογικά κίνητρα". Τέτοιες πράξεις προτείνεται να ανιχνευθούν στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος, στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να προχωρήσει στη αύξηση του χρόνου για τον διακανονισμό των ελληνικών ομολόγων από τις τρεις στις δέκα ημέρες, (για την οποία είχαν καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις τότε, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς και η Βάσω Παπανδρέου), στην "αλλαγή μνημονιακής φρουράς στον φοβερό Νοέμβριο του 2011", στο πώς και με ποιες διαδικασίες στις Κάννες "ανατράπηκε Έλληνας Πρωθυπουργός μετά από 37 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", στο τι έγινε με το περίφημο PSI όπου "ξαλάφρωσαν οι γερμανικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα και τα φορτώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα", στο πώς κρίθηκε η Αγροτική Τράπεζα ως ανεπίδεκτη σωτηρίας, στο πώς έγινε η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών "με προϋπόθεση την ανάληψη του κόστους απ' το Δημόσιο".

    [02] Ν. Παππάς: Το βάρβαρο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι πλήγμα στη Δημοκρατία

    Με την περιγραφή «Το Μνημόνιο αποτέλεσε βωμό θυσίας των δικαιωμάτων και ταυτόχρονα εξαγνισμού της διαφθοράς» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επικαλέστηκε ως ενδεικτικά τα παραδείγματα του κλεισίματος της ΕΡΤ και της αναρχίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, επισημαίνοντας πως «για τον λόγο αυτό η διερεύνηση να οδηγήσει σε γνήσια και ασφαλή εργαλεία εξάρθρωσής της και να μπουν κανόνες».

    Ο κ. Παππάς είπε πως το «βάρβαρο κλείσιμο» της ΕΡΤ μέσα σε μια νύχτα κι ο διωγμός 2.500 εργαζόμενων της με πρόσχημα τις παθογένειες του παρελθόντος καθ' υπαγόρευσιν ορισμένων που απαιτούσαν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ένα πλήγμα στη Δημοκρατία, εξυπηρέτησε εκ των πραγμάτων ιδιωτικά συμφέροντα και ενίσχυσε την διαπλοκή. «Από την ενέργεια αυτή, προκύπτουν πολιτικές και άλλες ευθύνες για όσους κατήργησαν την ΕΡΤ γεγονός που πρέπει να απασχολήσει την Βουλή των Ελλήνων και να εξετασθεί συνολικά η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο» τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο στην Επιτροπή της Βουλής είναι η κατάργηση της πράξης αυτής «γιατί αποτέλεσε μεθοδευμένο ακρωτηριασμό της ενημέρωσης του πολίτη, η σκανδαλώδης εύνοια συγκεκριμένων συμφερόντων». Αιτιολογώντας ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «την ώρα που η κυβέρνηση έκλεινε την ΕΡΤ υπεγράφη μια νέα σύμβαση με την οποία παραχωρήθηκαν στην ΕΕΤΤ έναντι χαμηλού τιμήματος τα δικαιώματα για τις ψηφιακές συχνότητες στην DIGEA. Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μέσω της DIGEA, διαμόρφωσαν μόνοι τους το πλαίσιο της ψηφιακής τηλεόρασης με δεσπόζοντα και μονοπωλιακό ρόλο και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος αν συνυπολογιστεί ποιος ωφελείται οικονομικά από τους όρους και τα ανταλλάγματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση.

    [03] Επαφές Γ. Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον

    Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς και με τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον, είχε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

    Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών. Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

    Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

    [04] Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε τις αρχές για τον Λούμπιτς

    Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa υποστήριξε σήμερα ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές πολιτικής αεροπορίας για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε στο παρελθόν ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτς επειδή ο ίδιος είχε λάβει πιστοποίηση πριν ισχύσουν οι νέοι, αυστηρότεροι κανονισμοί, το 2013.

    Ο Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Airbus A320 της Germanwings, της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, πιστεύεται ότι το έριξε σκόπιμα στις γαλλικές Άλπεις, παίρνοντας μαζί του στον θάνατο άλλους 149 ανθρώπους.

    Το ερώτημα του τι ακριβώς γνώριζε η Lufthansa για τα ψυχιατρικά προβλήματά του ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την ευθύνη της για το δυστύχημα. Η ασφαλιστική εταιρεία Allianz εκτιμά ότι οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το δυστύχημα.

    Ο Λούμπιτς διέκοψε την εκπαίδευσή του για πολλούς μήνες το 2009. Όταν επέστρεψε στη σχολή δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εκπαιδευτές της Lufthansa ότι είχε ξεπεράσει μια περίοδο βαριάς κατάθλιψης. Του δόθηκε έγκριση να πετάει εμπορικά αεροσκάφη το 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 April 2015 - 22:30:27 UTC