Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Συμφωνία επέκτασης του μνημονίου, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων
  • [02] Σίγουρος για συμφωνία με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γ. Σταθάκης
  • [03] Είκοσι πέντε νεκροί και 125 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Χιλή
  • [04] Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς, το βράδυ της Ανάστασης, να αναζητήσουν την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη
  • [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε «θέματα» στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας
  • [06] Η έκθεση «Τα στοιχειώδη» του Χρ. Μποκόρου εγκαινιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Συμφωνία επέκτασης του μνημονίου, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε χαιρετισμό του χθες βράδυ στη συνεστίαση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, είπε ότι αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταλήγει μαζί με τους εταίρους της τις τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα μνημονιακά μέτρα, καθώς είναι συμφωνία επέκτασης τυπικά και ουσιαστικά του μνημονίου, (μια συμφωνία) «που γεφυρώνει το παλιό με το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες».

    Είπε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει την μεταβατική συμφωνία στην Βουλή ούτε για έγκριση με ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει το ΚΚΕ, τόνισε ότι αν η συμφωνία είχε πραγματικά φιλολαϊκό περιεχόμενο, η κυβέρνηση θα την είχε φέρει στην Βουλή από την πρώτη στιγμή και πρόσθεσε ότι αντίθετα η κυβέρνηση με μια διαδικασία εξπρές υποτίθεται ότι ενημέρωσε την βουλή σε μια συνεδρίαση παρωδία.

    Πρόσθεσε ότι μπορεί η κυβέρνηση να μην έφερε την συμφωνία στην βουλή για να μην συναντηθεί το «ναι σε όλα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εντούτοις η κυβέρνηση εισέπραξε την στήριξη όλων των άλλων κομμάτων «από τον Σαμαρά, τον Θεοδωράκη, μέχρι τον ναζιστή χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκο».

    [02] Σίγουρος για συμφωνία με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Γ. Σταθάκης

    Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

    Ο υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής νομοθεσίας για τους «καμένους» δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου και επιμένει σε κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου που θα συσταθεί ειδικά για τα «πτωχευμένα» νοικοκυριά.

    Βάζει στοίχημα για ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μέσα στο 2016 και στόχο να συνδέσει το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα φέρει στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι με το «πακέτο Juncker».

    Προαναγγέλλει, τέλος, το «σχεδόν» ποτέ την Κυριακή για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

    Εξ' άλλου, με συνέντευξή του επίσης στην ίδια εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθιστά σαφές πως η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου και χαρακτηρίζει όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί «οικουμενικής» κυβέρνησης.

    [03] Είκοσι πέντε νεκροί και 125 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Χιλή

    Ο απολογισμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη βόρεια Χιλή αυξήθηκε περαιτέρω χθες, Σάββατο, καθώς ανακοινώθηκε επισήμως πως 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη 125 άλλων, ενώ οι πληγέντες ανέρχονται σε 30.000.

    Περίπου 2.700 πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται σε καταφύγια, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε από το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών (Onemi).

    Η περιφέρεια της Ατακάμα, 800 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο, καθώς σημειώθηκαν εκεί 17 ταυτόχρονες κατολισθήσεις αφού σφοδρές βροχοπτώσεις έλιωσαν τα χιόνια στην οροσειρά των Άνδεων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ ακύρωσε τη συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στον Παναμά και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν στην πληγείσα περιοχή χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί.

    [04] Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς, το βράδυ της Ανάστασης, να αναζητήσουν την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη

    Εν αναμονή της κυριακάτικης μαζικής συγκέντρωσης των καθολικών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το πασχαλιάτικο παπικό μήνυμα «Urbi et Orbi» (προς την πόλη και τον κόσμο) από το κεντρικό μπαλκόνι του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος επικεφαλής 1,2 δισεκατομμυρίων ρωμαιοκαθολικών ζήτησε χθες τι βράδυ από τους πιστούς να αποφεύγουν την αδιαφορία και να έχουν την τόλμη να ζήσουν την πίστη τους.

    Σηματοδοτώντας το τρίτο του Πάσχα από την εκλογή του στον παπικό θρόνο το 2013, ο Φραγκίσκος διατήρησε την πασχαλινή παράδοση και βάπτισε πιστούς από όλο τον κόσμο κατά τη λειτουργία της Ανάστασης τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

    «Για να νιώσουμε το μυστήριο σημαίνει ότι πηγαίνουμε πέρα από τη δική μας ζώνη άνεσης, πέρα από την τεμπελιά και την αδιαφορία που μας κρατούν πίσω και βγαίνουμε σε αναζήτηση της αλήθειας, της ομορφιάς και της αγάπης», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

    [05] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε «θέματα» στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας

    Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή των αεροπορικών πτήσεων διαπίστωσε «θέματα» με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας στην τακτική επανεξέταση της ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πότε έγινε ο έλεγχος της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, αλλά η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Επιτροπή είχε επιστήσει την προσοχή στο Βερολίνο από τον Νοέμβριο «για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων». Αυτό έγινε δηλαδή μήνες πριν από την συντριβή της πτήσης της εταιρείας Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις όπου σκοτώθηκαν 150 άνθρωποι.

    Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη δυο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, αναφέρει ότι οι έλεγχοι είχαν διαπιστώσει προβλήματα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας την Luftfahrt Bundesamt (LBA). Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην έλλειψη προσωπικού, που κατ? επέκταση θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά της να διενεργεί ελέγχους σε αεροσκάφη και πλήρωμα, καθώς και σε ιατρικούς ελέγχους.

    [06] Η έκθεση «Τα στοιχειώδη» του Χρ. Μποκόρου εγκαινιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    «Να ορθώσουμε το ανάστημά μας απαλλαγμένοι απ' τα περιττά. Να αναστρέψουμε την κρίση κρινόμενοι. Να κρίνουμε και να προκρίνουμε το ουσιώδες», παροτρύνει ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος με την έκθεση του «Tα στοιχειώδη», που εγκαινιάστηκε στις 4 Απριλίου, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

    Έχει προηγηθεί η παρουσίαση της στο Μουσείο Μπενάκη τον Δεκέμβριο του 2013, στη συνέχεια στο Κασκαΐς της Πορτογαλίας και στην Ερμούπολη της Σύρου το περασμένο καλοκαίρι. Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έρχεται μετά την παρουσίασή της στο Αγρίνιο, γενέθλια πόλη του ζωγράφου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

    «Είναι μια έκθεση που μιλάει για τα ουσιώδη, για τα ελάχιστα τα οποία είναι τόσα πολλά, και όλα αυτά φτιαγμένα όχι μόνο σαν θύμηση, αλλά σαν μια υπόμνηση, για το τι έχουμε ζήσει , για τι χρειαζόμαστε , για το τι έχουμε μπροστά μας. Νομίζω ότι είναι από τις πιο εύγλωττες και πλούσιες αφηγήσεις για τα χρόνια που περνάνε και από τις πιο ελπιδοφόρες υπομνήσεις γι' αυτά που ακολουθούν», ανέφερε χαιρετίζοντας την έκθεση , ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης, στα εγκαίνια, παρουσία του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Νίκου Διαμαντή.

    Για τον Χρήστο Μποκόρο η ζωγραφική είναι «άσκηση αυτογνωσίας». Ο ίδιος ο καλλιτέχνης προσδιορίζει ότι, «Τα στοιχειώδη» δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καθημερινής, λιτής ευημερίας με τα απαραίτητα: λίγο φαΐ, νερό να ευπρεπιστούμε, ένα κατάλυμα, και μια πόρτα ανοιχτή».

    Η έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 April 2015 - 8:30:23 UTC