Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Θεσμικά κακόγουστη παράσταση»
  • [02] «Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν προσκάλεσε εμάς και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εκδήλωση για το δημόσιο χρέος»
  • [03] Ν. Παππάς: «Η ΕΚΤ θα αποκαταστήσει εγκαίρως την κανονικότητα στη χρηματοδότηση»
  • [04] Στις αρχές Μαΐου θα επισκεφθεί τη Σερβία ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας
  • [05] Π. Καμμένος: Δεν πρόκειται να περικοπούν μισθοί και συντάξεις για να πληρωθούν δόσεις στους δανειστές
  • [06] Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ
  • [07] Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αλ. Τσίπρας και Ν. Αναστασιάδης
  • [08] «Ουδέποτε υπέβαλε παραίτηση ο Γιάννης Πανούσης»
  • [09] Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ αύριο στις ΗΠΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Θεσμικά κακόγουστη παράσταση»

    «Θεσμικά κακόγουστη παράσταση» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή εκδήλωση για τη συγκρότηση της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, σε ανακοίνωσή του.

    Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «δήθεν επιτροπή» και χαρακτηρίζει την εκδήλωση «κοινή κομματική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ στην οποία παρίσταται και ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ.Παυλόπουλος, ενόψει - υποτίθεται- της συγκρότησης μιας επιτροπής της Βουλής στην οποία δεν μετέχουν τα κόμματα και οι βουλευτές, αλλά πρόσωπα της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου (...) Η κυβέρνηση, σε σύμπραξη με την κ. Κωνσταντοπούλου, οργανώνει επικοινωνιακά μια ακόμη ψεύτικη φούσκα περί χρέους εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στη δήθεν διαπραγμάτευση με τους έξω, το ζήτημα του χρέους το έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο "γαργάρα" καθώς δεν έχει το κύρος και την αξιοπιστία να θέσει τώρα το ζήτημα της εφαρμογής των δεσμεύσεων του 2012, που πρέπει να εφαρμοστούν το ταχύτερο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [02] «Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν προσκάλεσε εμάς και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στην εκδήλωση για το δημόσιο χρέος»

    Τη διαμαρτυρία του κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, εγκαλώντας την πως δεν προσκάλεσε το κόμμα και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, στην εκδήλωση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέχγου του Δημοσίου Χρέους.

    «H κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της. Το νέο της "κατόρθωμα" είναι ότι σε εκδήλωση που οργάνωσε για τα αίτια δημιουργίας του χρέους, δεν κάλεσε Το Ποτάμι και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά όπως πληροφορούμαστε και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» αναφέρει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

    «Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να αποκλείει από μια τέτοια εκδήλωση κοινοβουλευτικά κόμματα; Με ποιο δικαίωμα στέλνει προσκλήσεις σε όσους εκείνη επιθυμεί, εμπλέκοντας στα προσωπικά της παιχνίδια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Με τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διαλύονται και οι όποιες αμφιβολίες διατύπωναν κάποιοι για το αν έπρεπε να αποχωρήσει Το Ποτάμι από την επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στην οποία η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να προεδρεύει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [03] Ν. Παππάς: «Η ΕΚΤ θα αποκαταστήσει εγκαίρως την κανονικότητα στη χρηματοδότηση»

    Βέβαιος πως τελικά «όλα τα μέρη θα είναι συνεπή προς τις υποχρεώσεις τους και ότι η ΕΚΤ θα αποκαταστήσει εγκαίρως την κανονικότητα στη χρηματοδότηση» δηλώνει ο Νίκος Παππάς εκτιμώντας πως «κανείς δεν θέλει να προκαλέσει δυστύχημα». Σε συνέντευξή του στη Real News, ο υπουργός Επικρατείας απορρίπτει τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ «θέλει μνημονιακή κυβέρνηση και προσωπική δικαίωση μέσω της παλινόρθωσης των μνημονίων».

    'Οσον αφορά τις καταλήψεις, ο κ. Παππάς επισημαίνει πως «η Αριστερά έχει διαρκές ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο με όσους νομίζουν ότι ερήμην του λαού μπορούν να τον εκπροσωπούν» τονίζοντας πως «κάποιοι από τη δεξιά τους χρησιμοποιούν». 'Οσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές συχνότητες, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει πως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και των φορολογικών υποχρεώσεων, ούτε μπορεί ορισμένοι να δανειοδοτούνται πέρα και πάνω από τις δυνάμεις τους». Τέλος ο κ. Παππάς, σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση ξεκαθαρίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η «ανεξαρτησία, η διαφάνεια και η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος».

    [04] Στις αρχές Μαΐου θα επισκεφθεί τη Σερβία ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    Στις αρχές Μαΐου θα επισκεφθεί το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

    Ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη Σερβία και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 6 Δεκεμβρίου 2014 και είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς. Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και η στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, αλλά και η κατάσταση στα Βαλκάνια θα βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών.

    [05] Π. Καμμένος: Δεν πρόκειται να περικοπούν μισθοί και συντάξεις για να πληρωθούν δόσεις στους δανειστές

    Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κόψει μισθούς και συντάξεις για να πληρώσει τις δόσεις προς τους δανειστές στέλνει ο Πάνος Καμμένος. Σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει πως ακόμα και αν οι εταίροι επιμείνουν σε επώδυνα μέτρα, η κυβέρνηση θα κρατήσει σθεναρή στάση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη. «Συμφωνία από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στο πλαίσιο των εντολών που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό στις εκλογές. Ρήξη από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι "θεσμοί" ή, για παράδειγμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίζουν ότι θέλουν τη ρήξη» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καμμένος τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών και εξαπολύει επίθεση κατά των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου κλείνοντας το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης και λέγοντας πως «αποτελούν παρελθόν» καθώς «και οι δύο απέδειξαν ότι δεν είναι ικανοί να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση». Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο ο κ. Καμμένος αφήνει ανοιχτό να εξεταστούν και τα «περίφημα swaps του κ. Σημίτη», όπως λέει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να διερευνήσουμε την περίοδο Καραμανλή, διότι ο Καραμανλής δεν παρέδωσε τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης και στους δανειστές».

    [06] Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ

    Για θεσμικό ατόπημα κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης κάνει λόγο για «διχαστικές επιλογές ενός μονοκομματικού κράτους» επισημαίνοντας πως «αφού απέσυραν οριστικά από την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».

    Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη η κυβέρνηση προχώρησε και σε ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα καθώς δεν κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «στη φιέστα» που διοργάνωσε, εμπλέκοντας, όπως χαρακτηριστικά λέει, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικού ήθους και δημοκρατικής ευθύνης».

    [07] Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν Αλ. Τσίπρας και Ν. Αναστασιάδης

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, προκειμένου να ενημερώσει τον πωθυπουργό για τις συνομιλίες που θα έχει νωρίτερα με τoν ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις αρχές Μαΐου θα επισκεφθεί τη Σερβία ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

    [08] «Ουδέποτε υπέβαλε παραίτηση ο Γιάννης Πανούσης»

    Ουδέποτε υπέβαλε παραίτηση στον πρωθυπουργό ο Γιάννης Πανούσης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. «Ουδέποτε υποβλήθηκε παραίτηση, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της εβδομάδας» διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές.

    [09] Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ αύριο στις ΗΠΑ

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015. Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον.

    Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, «δεν υπάρχουν "5", "6" ή "7" μέτρα "φωτιά" στο τραπέζι», αλλά διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν από ελληνικής πλευράς οι "κόκκινες γραμμές", τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός (ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις) και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Διαβάστε επίσης:

    Κανονικά η πληρωμή του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δηλώνει ο Δημ. Μάρδας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 April 2015 - 18:30:25 UTC