Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για την ανάκληση των αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
  • [02] Τους διορισμούς των νέων επικεφαλής των ΕΤΕΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ, ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ
  • [03] Εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα που ενέχεται σε σωρεία εγκληματικών πράξεων
  • [04] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 39-34 στο ημίχρονο

  • [01] Κατατέθηκε η τροπολογία για την ανάκληση των αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάκληση των αυξήσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1ης Ιανουαρίου. Η τροπολογία προβλέπει επίσης την επιστροφή των επιπλέον χρεώσεων στους καταναλωτές με συμψηφισμό στον αμέσως επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό, καθώς εν τω μεταξύ έχουν εκδοθεί λογαριασμοί ρεύματος με τις αυξημένες χρεώσεις.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία και Τροποποίηση του 'Αρθρου 48 του Ν. 2190/1920».

    "Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η δέσμευση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως εάν δεν ακυρώσει η ίδια η ΡΑΕ τις απαράδεκτες αυτές αυξήσεις θα τις ακυρώσει η Κυβέρνηση με δικές της παρεμβάσεις, καθώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτάσσει όχι μόνο να μην επιβάλλονται αυξήσεις, αλλά, αντίθετα, καθιστά αδήριτη ανάγκη να γίνουν μειώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και για την προστασία των νοικοκυριών, αλλά και ως εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας", αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

    [02] Τους διορισμούς των νέων επικεφαλής των ΕΤΕΑ, ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ, ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ

    Με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τις αρνητικές του ΚΚΕ και τις λευκές των υπόλοιπων κομμάτων, ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, τον διορισμό του Αθανασίου Καποτά στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.), του Στυλιανού Πλιάκη για τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.), του Αναστασίου Πετρόπουλου στη θέση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) και του Ανδρέα Κομματά για τη θέση του προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.).

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν με λευκή ψήφο για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νέους επικεφαλής των Ταμείων και ευχήθηκαν καλή θητεία στο έργο τους, με μόνη εξαίρεση αυτή του ΚΚΕ, το οποίο διά του Χρ. Κατσώτη, δήλωσε πως καταψηφίζει, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική που «χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή χρεών, και οι άνεργοι να είναι χωρίς επίδομα ανεργίας».

    [03] Εξαρθρώθηκε οργανωμένη ομάδα που ενέχεται σε σωρεία εγκληματικών πράξεων

    Δύο ανθρωποκτονίες, τον σοβαρό τραυματισμό κοσμηματοπώλη τον οποίο πυροβόλησαν με καλάσνικοφ, σωρεία ένοπλων ληστειών και ριφιφί, αλλά και διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών, τους οποίους βασάνιζαν για να τους αποσπάσουν χρήματα, έχουν στο ενεργητικό τους τα μέλη αδίστακτης εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος, μαζί με τους διευθυντές της Δίωξης του κοινού εγκλήματος και του οργανωμένου εγκλήματος, Γιώργο Παπασυφάκη και Φώτη Γραικούση, οι οποίοι χειρίστηκαν τις έρευνες για την υπόθεση.

    Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΛΑΣ, η συμμορία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2006 και από τις εγκληματικές δραστηριότητες υπολογίζεται ότι έχουν αποκομίσει πάνω από 2.000.000 ευρώ.

    [04] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 39-34 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 April 2015 - 18:30:22 UTC