Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ»
  • [02] Πηγές ΥΠΟΙΚ: «βήματα σύγκλισης στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group»
  • [03] Ο Εμμ. Παναγιωτάκης προτείνεται για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ
  • [04] Πηγές της ευρωζώνης: Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει
  • [05] Ολοκληρώθηκε το Euroworking Group
  • [06] Από φέτος η φορολόγηση των παροχών σε είδος
  • [07] Επίθεση ένοπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] «Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ»

    Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα, η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου, δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία.

    [02] Πηγές ΥΠΟΙΚ: «βήματα σύγκλισης στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group»

    Σε καλό κλίμα και με βήματα σύγκλισης των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

    Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική πλευρά παρουσίασε ένα εμπλουτισμένο κείμενο 27 σελίδων που βασίζεται στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα.

    «Υπάρχει σύγκλιση ευρύτερα στις διαπραγματεύσεις» τόνιζε το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Έκανε, ωστόσο, σαφές ότι υπάρχουν και σημεία μεγάλων διαφορών όπως η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση αλλά διαφωνούν οι πιστωτές μας.

    Το επίσημο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το επόμενο Eurogroup θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Euroworking Group. Αυτό όμως, όπως διευκρινίζεται, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα αυτό ανάλογα με τις εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων

    Θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ

    Ο ΕΝΦΙΑ θα αλλάξει μέσα στο 2015 γιατί «είναι ένας κακός φόρος» τόνιζαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θέμα. Θα καταργηθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2015 και θα αντικατασταθεί από έναν φόρο μικρότερης εισπρακτικής απόδοσης. Ωστόσο, προκειμένου να μην υπάρξει μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό, έλεγαν οι ίδιες πηγές, θα υπάρξουν ισοδύναμα ώστε μαζί με τον νέο φόρο το τελικό αποτέλεσμα να οδηγεί σε έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ όσα απέδωσε και ο ΕΝΦΙΑ το 2014.

    [03] Ο Εμμ. Παναγιωτάκης προτείνεται για νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

    Τον Εμμ. Παναγιωτάκη, Μηχανολόγο - Ηλεκτρολόγο του Ε.Μ.Π. και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ από το 2001 προτείνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ στη θέση του κ. Α. Ζερβού που παραιτήθηκε.

    Ο κ. Παναγιωτάκης είναι Διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας της ΔΕΗ ΑΕ., με τη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και με μελέτες και κατασκευές του συστήματος μεταφοράς και του δικτύου διανομής της ΔΕΗ.

    [04] Πηγές της ευρωζώνης: Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει

    Είχαμε τηλεδιάσκεψη επί της εν εξελίξει διαδικασίας και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, και σε τεχνικό επίπεδο, σε Αθήνα και Βρυξέλλες, δήλωσε πηγή της ευρωζώνης αναφερόμενη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δουλειά αυτή είναι απαραίτητη "προκειμένου να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων που θα αποτελέσει τη βάση για μια αξιόπιστη προοπτική που να ανοίγει τον δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης".

    [05] Ολοκληρώθηκε το Euroworking Group

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Πηγές της Επιτροπής αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, τόσο στο Brussels Group, μέσω e-mail, όσο και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων ενώ δεν θεωρούν πιθανό να συγκληθεί Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

    [06] Από φέτος η φορολόγηση των παροχών σε είδος

    Από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν φέτος θα ξεκινήσει η φορολόγηση των παροχών σε είδος εφόσον υπερβαίνουν τα 300 ευρώ.

    Πρόκειται για παροχές που αφορούν δαπάνες μέσω εταιρικών πιστωτικών καρτών, χρήση εταιρικών αυτοκινήτων, κινητών τηλεφώνων κ.α. όπως ορίζει ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.

    Σε ό,τι αφορά τις παροχές σε είδος του 2015 σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου διευκρινίζεται ότι δεν θα υποβληθούν σε μηνιαία παρακράτηση φόρου και ότι όπως και φέτος ο φόρος υπολογισθεί και θα καταβληθεί με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

    Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι «όσον αφορά στις παροχές σε είδος, λόγω του ότι η αποτίμησή τους είναι δυσχερής έως και αδύνατη κατά τη στιγμή της χορήγησής τους γίνεται δεκτό ότι δεν διενεργείται παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών αλλά ο οφειλόμενος φόρος υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση της δήλωσης, δεδομένου ότι η αξία τους (εφόσον αυτές φορολογούνται) προσαυξάνει το εισόδημα από μισθωτή εργασία των δικαιούχων. Σε περιπτώσεις που έχει ήδη διενεργηθεί παρακράτηση φόρου επί των παροχών αυτών, ο φόρος αυτός θα συμψηφισθεί κατά την εκκαθάριση».

    [07] Επίθεση ένοπλων στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη

    Τουλάχιστον 1 νεκρός και 2 τραυματίες είναι ο απολογισμός μιας επίθεσης εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, δύο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου όπου εδρεύει το αρχηγείο της αστυνομίας, στη συνοικία Φατίχ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν έναν από τους δράστες, ενώ κατά την ανταλλαγή των πυρών δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

    Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν την εικόνα ενός άνδρα που κείτεται στο έδαφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 2015 - 16:30:24 UTC