Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς, στον Βοτανικό
  • [02] Αυτόφωρο για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ζητά η Εισαγγελία
  • [03] Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group
  • [04] Ο απόστρατος στρατηγός Μπουχάρι νέος Πρόεδρος της Νιγηρίας
  • [05] Νεκρός βρέθηκε ο εγγονός του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου Ζαν Πολ Γκετί
  • [06] Τουρκία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης
  • [07] Ψηφιακή έκθεση για τον Ελ Γκρέκο, στην Εθνική Γλυπτοθήκη

  • [01] Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς, στον Βοτανικό

    Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κατάστημα με ταπετσαρίες αυτοκινήτων, στο ισόγειο πενταώροφου κτιρίου, στην οδό Κερατσίου 74 στον Βοτανικό. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το κατάστημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στους ορόφους πάνω από το κατάστημα είναι κυρίως γραφεία, γι' αυτό και δεν κινδύνευσαν άτομα. Επί τόπου μετέβησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, έπειτα από πέντε ώρες.

    Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ένας από τους πυροσβέστες τραυματίστηκε στο χέρι από τζάμι, ενώ ένας άλλος υπέστη κακώσεις στο χέρι και στο πόδι και διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, για να τους παρασχεθούν οι ιατρικές βοήθειες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [02] Αυτόφωρο για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ζητά η Εισαγγελία

    Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από προχθες, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, στο οποίο υπήρχε ενημέρωση για την κατάληψη και δηλωνόταν επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

    Με βάση το εν λόγω έγγραφο, δόθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

    Στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη αμέσως προχθες, Δευτέρα, εισαγγελέας στον υπό κατάληψη χώρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία, διαπίστωσε πως διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

    [03] Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group

    Tηλεδιάσκεψη του Euroworking Group πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα. Η ελληνική κυβέρνηση, διαβεβαιώνουν πηγές της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τη βούλησή της να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

    Οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με τους θεσμικούς εταίρους τη Δευτέρα.

    Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η κυβέρνηση, καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους. Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα.

    [04] Ο απόστρατος στρατηγός Μπουχάρι νέος Πρόεδρος της Νιγηρίας

    Ο πρώην πραξικοπηματίας και απόστρατος στρατηγός Μουχαμαντού Μπουχάρι αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στη Νιγηρία, επικρατώντας με 2,57 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες του απερχόμενου Γκούντλακ Τζόναθαν, σε μια αναμέτρηση στήθος με στήθος στην ιστορία της χώρας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αφρική, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

    Η Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή διευκρίνισε ότι ο 72χρονος Μπουχάρι, του Προοδευτικού Κονγκρέσου (APC), κέρδισε τις εκλογές με 15.424.921 ψήφους ή ποσοστό 53,9% επί συνόλου 28.587.564 ψηφισάντων. Ο αντίπαλός του, ο 57χρονος Γκούντλακ Τζόναθαν, του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (PDP), έλαβε 12.853.162 ψήφους (44,96%) στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο και την Κυριακή.

    [05] Νεκρός βρέθηκε ο εγγονός του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου Ζαν Πολ Γκετί

    Ο εγγονός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του ομίλου Getty Oil Ζαν Πολ Γκετί βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times. Την είδηση του θανάτου του 47χρονου Αντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον, σε ανακοίνωσή τους στην οποία η οικογένεια ζητεί σεβασμό της ιδιωτικής ζωής σε «αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» και αναφέρει ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα.

    Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι του Αντριου Γκετί έπειτα από το τηλεφώνημα μιας γυναίκας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του Γκετί και διεξάγει έρευνα. Ο Αντριου Γκετί, κληρονόμος του βιομήχανου Ζαν Πολ Γκετί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

    Η ιστοσελίδα TMZ.com με ειδήσεις από το χώρο των διασημοτήτων, ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γκετί βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στο Χόλιγουντ Χιλς κάτω από ύποπτες συνθήκες και ότι μια πρώην φίλη του κρατείται ως πιθανή μάρτυρας ή ύποπτη. Η εφημερίδα Los Angeles Times γράφει ότι ο Γκετί είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μιας γυναίκας δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    [06] Τουρκία: Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο μέλη ακροαριστερής οργάνωσης

    Υπέκυψε στα τραύματά του ο εισαγγελέας που κρατούσαν όμηρο επί ώρες μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του επίσημου λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    Τον θάνατο του εισαγγελέα Μεμέτ Σελίμ Κιράζ επιβεβαίωσαν γιατροί. Ο εισαγγελέας «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας», ανέφεραν σε μια συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

    [07] Ψηφιακή έκθεση για τον Ελ Γκρέκο, στην Εθνική Γλυπτοθήκη

    Μία διαφορετική εμπειρία της μοναδικής ζωγραφικής του Ελ Γκρέκο περιμένει τους επισκέπτες της ψηφιακής έκθεσης που προετοίμασε η Εθνική Πινακοθήκη και εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή της έδρα στο Γουδί (Εθνική Γλυπτοθήκη), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

    Η έκθεση -με τίτλο «Ένα Φανταστικό Ψηφιακό Μουσείο. Μνημειακά έργα του Ελ Γκρέκο στο Τολέδο και το Εσκοριάλ»- έχει «μεταφέρει» στην Αθήνα τα πιο σημαντικά μνημειακά έργα του ζωγράφου που δεν μπορούν να ταξιδέψουν είτε λόγω μεγέθους είτε γιατί βρίσκονται σε ναούς και θρησκευτικά ιδρύματα. Με τη βοήθεια εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας ανασυντίθενται σύνολα (εικονοστάσια, παρεκκλήσια κ.ά.) που έργα τους είναι σήμερα διασκορπισμένα σε μουσεία και συλλογές ανά τον κόσμο. Φωτογραφικό υλικό που παραγγέλθηκε ειδικά για το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα της περιήγησης στην έκθεση, εισάγοντας τον θεατή στο ίδιο το γίγνεσθαι της δημιουργίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 April 2015 - 6:30:25 UTC