Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή
  • [02] Να σεβαστεί το εθνικό κεκτημένο και να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον, κάλεσε την κυβέρνηση ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Ν. Νικολόπουλος: Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα

  • [01] Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση στη Βουλή

    Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο με το τέλος της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, καθώς η πρόθεση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να δώσει τον λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ που αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενη.

    Η αποχώρηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η πρόεδρος της Βουλής δεν έδινε το λόγο στον κ. Σαμαρά που τον ζητούσε επίμονα, θέλοντας να προηγηθεί του κ. Κατρούγκαλου που κατά την ερμηνεία της ΝΔ δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης του.

    Έπειτα από αντεγκλήσεις που διήρκησαν αρκετά λεπτά οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν, κατηγορώντας την κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν συμπεριφέρεται ως πρόεδρος της Βουλής αλλά σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

    Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ακούστηκε να λέει ότι «μου έκλεινε διαρκώς το μικρόφωνο και έκανε σχόλια και παρατηρήσεις στην ομιλία μου, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν».

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής υπερασπίστηκε την απόφαση της να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον κ. Κατρούγκαλο, επικαλούμενη τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τις αναφορές στο πρόσωπο του, που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Να σεβαστεί το εθνικό κεκτημένο και να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον, κάλεσε την κυβέρνηση ο Ευ. Βενιζέλος

    «Σας στηρίζουμε αφού επιτέλους συνειδητοποιήσετε πως υπάρχει μία εθνική στρατηγική, εφόσον αναλάβετε την ευθύνη σας χωρίς παιχνίδια, χωρίς αυταρέσκειες κι αλαζονεία χωρίς επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και παλινωδίες χωρίς γραμμή τυφλής πρόσκρουσης ή διολίσθησης» ξεκαθάρισε προς την κυβερνητική πλευρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε ερήμην του λαού την παράταση, δεν την έφερε ποτέ στη Βουλή, τώρα θέτει εκβιαστικά διλήμματα, δεν διαπραγματεύεται ενώ ζητεί χειροκρότημα χωρίς να έχει ενημερώσει τα κόμματα και τον λαό για το τι διαπραγματεύεται και τι συμφωνία έκλεισε.

    Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταγγέλλει τους εταίρους γιατί δεν τηρούν το Μνημόνιο και δεν μας δίνουν τις δόσεις, ότι δεν τηρούν το Μνημόνιο που η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει να εφαρμόσει. «Το θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας» σχολίασε και απευθυνόμενος πως τα έδρανα της κυβέρνησης είπε: «τώρα ζητάτε να σας χειροκροτήσουμε», θέτοντας το ερώτημα: «Για να καταστρέψετε τη χώρα ή για να την κάνετε «γυριστή» χωρίς πολιτικό κόστος;».

    «Τέτοια βοήθεια μην περιμένετε» ξεκαθάρισε τονίζοντας πως «εμείς στηρίζουμε την εθνική στρατηγική, την εθνική συναίνεση, την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ακόμη για την αποψινή συζήτηση στη Βουλή πως ο πρωθυπουργός όχι μόνον δεν έκανε ανακοινώσεις, δεν είπε ποια είναι τα δεδομένα, αλλά ζήτησε και τα ρέστα από την Αντιπολίτευση για τα δημαγωγικά του ψέματα και την αντιμνημονιακή του ανευθυνότητα.

    Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Βενιζέλος η Ελλάδα είναι μία κι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκφράζει την χώρα συνολικά «κι όχι μόνο την ετερόκλητη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» επισημαίνοντας πως ενώ οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για δοσίλογους εκείνοι σήμερα στηρίζουν έχοντας ψηφίσει ήδη τις ρυθμίσεις για τα προνοιακά και τις 100 δόσεις.

    «Το δικό μας μέλημα ήταν και είναι πάντα η πατρίδα και το πληρώσαμε ακριβά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό είναι το ιστορικό καθήκον» και επισήμανε πως ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι πολίτες «τι περάσαμε ως έθνος, ότι γλυτώσαμε την απόλυτη καταστροφή και την ασύντακτη χρεοκοπία και τι κατακτήσαμε χάρη στη δική τους προσπάθεια».

    «Αυτό το εθνικό κεκτημένο οφείλετε να το σεβαστείτε. Μην παίζετε με το εθνικό συμφέρον» κάλεσε την κυβέρνηση.

    [03] Ν. Νικολόπουλος: Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα

    Ιστορικής σημασίας, χαρακτήρισε την αποψινή συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος που μίλησε επειδή απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος. Ο κ. Νικολόπουλος επέκρινε για τη ρητορική τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

    «Ακούσαμε τον κ. Σαμαρά να λέει ότι χρωστάμε πολλά σε εκείνους που είναι το όνομά τους στη λίστα Λαγκάρντ. Είπε ?μακάρι να είχαμε και άλλους Παπασταύρου'. Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα! Ο κ. Παπασταύρου, όταν βγήκε η λίστα Λαγκάρντ, με εντολή Σαμαρά, πήγε στις Ελβετικές τράπεζες συνοδεύοντας τον κ. Μαυραγάνη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Τι κρίμα ο κ. Σαμαράς να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι όσο επιμένει σε αυτή τη μονότονη ρητορική ότι δεν τον ακούει κανένας. Είπε τα ίδια για τα οποία τον αξιολόγησε ο ελληνικός λαός», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος. Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, ο κ. Νικολόπουλος τον χαρακτήρισε «συμπρωθυπουργό» που σήμερα μίλησε «για τα άγια των αγίων».

    «Ακούσαμε και για άγια των αγίων. Κύριε Τσίπρα γι΄ αυτό πήρε ο κ. Βενιζέλος στο σπίτι του τα αρχεία από το υπουργείο. Διότι ήταν τα άγια των αγίων!», είπε και πρόσθεσε ότι ακόμη και η κ. Μέρκελ γελάει με το success story της Κυβέρνησης Σαμαρά.

    «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης να αντιληφθούνε την κρισιμότητα των στιγμών και να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, ακόμη και εκείνους που φοβούνται ή έχουν αλισβερίσια», ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος και πρόσθεσε: «στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα γιατί πράγματι διαπραγματεύεται. Ασφαλώς και υπάρχουν υποχωρήσεις αλλά όχι υποχωρήσεις για την αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Ακόμη και αν χρειαστεί να ματώσουμε περνώντας από τις Συμπληγάδες, εμείς θα βάζουμε τις κόκκινες γραμμές».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 March 2015 - 22:30:23 UTC