Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [02] Πετάει για την Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος

  • [01] Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

    Στάση πραγματοποιούν οι κρατούμενοι της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποφυλάκιση της μητέρας των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνάς, η οποία «φιλοξενούσε» την Αγγελική Σπυροπούλου.

    Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί προ εικοσαημέρου και ήδη ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας έχει προτείνει την αποφυλάκισή της και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

    [02] Πετάει για την Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος

    Με μεταγωγικό αεροσκάφος C- 130, το οποίο απογειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 από το αεροδρόμιο του Αράξου, μεταφέρεται στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

    Όμως, για να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Πάντοβα, ήλθαν σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας Ιταλοί γιατροί, οι οποίοι υπέβαλαν σε επέμβαση τον τετράχρονο Αλέξανδρο, ώστε να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος.

    Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το απόγευμα και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του.

    Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε με ειδική κινητή ιατρική μονάδα στο αεροδρόμιο του Αράξου και το όχημα μπήκε στο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας. Από εκεί, η ίδια κινητή μονάδα θα μεταφέρει τον Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα, όπου θα περιμένει να βρεθεί μόσχευμα, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Το παιδί συνοδεύουν στο ταξίδι Έλληνες και Ιταλοί γιατροί.

    Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

    Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά του Αλέξανδρου στο εξωτερικό, ενώ είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Όμως, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.

    Πάντως, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη σημερινή μεταφορά των Ιταλών γιατρών στο αεροδρόμιο του Αράξου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2015 - 20:30:24 UTC