Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Αμετακίνητη η θέση μας για στήριξη του Κυπριακού Ελληνισμού
  • [02] Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Στο λιμάνι της Ρόδου οδηγείται το «Βιτσέντζος Κορνάρος»
  • [04] Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κάσου
  • [05] Ρυθμίζονται με ΠΝΠ ζητήματα της ΕΒΖ και των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες
  • [06] Τριήμερο εξελίξεων για την οικονομία
  • [07] Ο ΟΗΕ απομακρύνει το προσωπικό του από την Υεμένη, λόγω της έκρυθμης κατάστασης
  • [08] Νέες επαφές της Ομάδας 5+1 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [09] «Αλλάξτε τον κόσμο, όχι το κλίμα» ένα από τα συνθήματα του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, φέτος στην Τυνησία
  • [10] «Κάποια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα» φέρεται να είχε πει ο Α. Λούμπιτς σε πρώην φίλη του
  • [11] Πλούσιο και φέτος το συναυλιακό πρόγραμμα, που ξεκινά στις 3 Απριλίου με την Έμα Σάπλιν
  • [12] Απόψε, 20:30 με 21:30 σβήνουμε τα φώτα, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

  • [01] Π. Καμμένος: Αμετακίνητη η θέση μας για στήριξη του Κυπριακού Ελληνισμού

    «Δηλώνω απερίφραστα τη στήριξή μας στον Κυπριακό Ελληνισμό και στην εθνική του αγωνία για μια ενωμένη μεγαλόνησο»τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι«είναι αμετακίνητη η θέση μας για διαρκή συνεργασία και πλήρη συντονισμό των δύο κυβερνήσεών μας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα άμυνας και ασφάλειας».

    Σε γραπτό μήνυμά του, που διαβάστηκε από τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνο Κουμπαράκη, σε εκδήλωση (σήμερα το πρωί, ώρα Ελλάδας) του Παμπάφιου Συνδέσμου Αμερικής με τιμώμενο πρόσωπο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:«Να είσθε βέβαιοι πως η Ελλάδα, παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα, τόσο τις πρωτοβουλίες του Απόδημου Ελληνισμού, όσο και την πατρογονική σας εστία, την Κυπριακή Δημοκρατία, στην προστασία της οποίας είναι αμετάκλητα δεσμευμένη. Τα αντανακλαστικά της φιλοπατρίας και της συλλογικής αξιοπρέπειας της ελλαδικής και ελληνοκυπριακής κοινωνίας βρίσκονται σε υψηλό βαθμό εγρήγορσης».

    [02] Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη

    Μια εμπορική αμαξοστοιχία που αναχώρησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Ουγγαρία εκτροχιάστηκε στην περιοχή της κοινότητας Γέφυρας Θεσσαλονίκης.

    Οι δύο μηχανοδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Χαλάστρας για τις πρώτες βοήθειες.

    Η αμαξοστοιχία μεταφέρει ηλεκτρολογικό υλικό και είχε ξεκινήσει από το Ικόνιο.

    Δεκαπέντε από τα τριάντα βαγόνια της εκτροχιάστηκαν, κλείνοντας τη γραμμή Θεσσαλονίκης- Βελιγραδίου, στο ύψος της Γέφυρας.

    Η μετακίνηση επιβατών γίνεται μέχρι την Ειδομένη με λεωφορεία.

    [03] Στο λιμάνι της Ρόδου οδηγείται το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

    Αναχώρησε στις 1:45 τα ξημερώματα από το λιμάνι της Κάσου με 163 επιβάτες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που αποκολλήθηκε χθες βράδυ με ίδια μέσα και με τη βοήθεια τουριστικού σκάφους από αμμώδη περιοχή του νησιού κοντά στο λιμενοβραχίονα όπου είχε προσαράξει.

    Στο λιμάνι της Κάσου αποβιβάστηκαν 64 επιβάτες, 9 φορτηγά και 5 οχήματα.

    Το πλοίο επιθεωρήθηκε από επιθεωρητές και ιδιώτες δύτες στην εξωτερική πλευρά της γάστρας του. Αφού καταπλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου θα αποκαταστήσει κάποιες μικροζημιές και αναμένεται να επιθεωρηθεί εκ νέου.

    [04] Σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κάσου

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 67 χλμ βορειοδυτικά της Κάσου, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [05] Ρυθμίζονται με ΠΝΠ ζητήματα της ΕΒΖ και των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες

    Το υπουργικό συμβούλιο υπέγραψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς έπρεπε να προστατευθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι και καλλιεργητές στα εργοστάσια ζάχαρης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

    Επίσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να βελτιωθεί ο νόμος και να ενταχθούν σε αυτόν χιλιάδες ακόμα πολίτες, διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 30 ημέρες.

    Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν θα έρθει στη Βουλή μετά από τρεις μήνες προς κύρωση, αλλά άμεσα, τη Δευτέρα.

    [06] Τριήμερο εξελίξεων για την οικονομία

    Συνεδριάζει αύριο στις 19:00 στη Βουλή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

    Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, όπως διαμορφώνονται μετά την οριστικοποίηση και αποστολή χθες στις Βρυξέλλες της λίστας μεταρρυθμίσεων, η οποία θα συζητηθεί σήμερα στο Brussels Group και κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα στο EuroWorking Group, ώστε Τρίτη ή Τετάρτη να συνέλθει το Eurogroup για την τελική έγκριση.

    Είναι πιθανό, το Κυβερνητικό Συμβούλιο να συζητήσει και εσωτερικά θέματα, νομοθετικές πρωτοβουλίες και την πορεία του κυβερνητικού έργου.

    [07] Ο ΟΗΕ απομακρύνει το προσωπικό του από την Υεμένη, λόγω της έκρυθμης κατάστασης

    Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν σήμερα να απομακρύνουν το διεθνές προσωπικό τους από τη Σαναά, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει στόχους των σιιτών ανταρτών Χούτι. Μια πηγή του ΟΗΕ είπε ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού, περισσότερα από 100 άτομα, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο και αναμένεται ότι θα μεταφερθούν σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιορδανία. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, ο Τζαμάλ Μπενόμαρ, αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου που διεξάγεται στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    [08] Νέες επαφές της Ομάδας 5+1 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας στη Λωζάνη της Ελβετίας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ανακοίνωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και στη συνέχεια οι δυο τους θα έχουν γεύμα εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό τους. Ο Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, τον Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, εντός της ημέρας. «Αναμένουμε τους υπόλοιπους υπουργούς της Ομάδας 5+1 αυτό το Σαββατοκύριακο, ανάλογα με το πρόγραμμά τους» πρόσθεσε.

    Η Ομάδα 5+1 περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

    Το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα ανέφερε ότι ο Κινέζος υπουργός Ουάνγκ Γι θα φτάσει την Κυριακή στην Ελβετία, όπου θα βρεθούν επίσης οι ομόλογοί του της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

    [09] «Αλλάξτε τον κόσμο, όχι το κλίμα» ένα από τα συνθήματα του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, φέτος στην Τυνησία

    «Αλλάξτε τον κόσμο, όχι το κλίμα», είναι ένα από τα ευρηματικά συνθήματα στους τοίχους του Πανεπιστημίου Αλ-Μανάρ της Τύνιδας, που φιλοξενεί για δεύτερη φορά φέτος το «Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ». Άλλα ζητάνε από τον Ομπάμα να μην απειλεί τη Βενεζουέλα και άλλα επιμένουν ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

    Ένα πολύχρωμο πλήθος αγωνιστών και διανοουμένων από τις πέντε ηπείρους ενός μαρτυρικού πλανήτη, συγκεντρώθηκαν για 14η χρoνιά στη σημαντικότερη παγκοσμίως εκδήλωση για μια «εναλλακτική παγκοσμιοποίηση», που θέλει να είναι ο αντίλογος στη διάσκεψη του Νταβός, την ετήσια μεγάλη συγκέντρωση των μειοψηφιών του πλούτου και της δύναμης. ?Όπως περιγράφει το ίδιο, σε μια διακήρυξη του 2002, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ είναι «ένας ανοιχτός τόπος συνάντησης για διαδραστική (reflective) σκέψη, δημοκρατική συζήτηση ιδεών, διατύπωση προτάσεων, ελεύθερη ανταλλαγή εμπειριών και διασύνδεσης για αποτελεσματική δράση από ομάδες και κινήματα της κοινωνίας πολιτών που αντιτίθενται στον νεοφιλελευθερισμό και την κυριαρχία του κόσμου από το κεφάλαιο και κάθε μορφή ιμπεριαλισμού και είναι αφιερωμένες στην οικοδόμηση μιας πλανητικής κοινωνίας κατευθυνόμενης προς γόνιμες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και ανάμεσα στους ανθρώπους και τη Γη».

    [10] «Κάποια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα» φέρεται να είχε πει ο Α. Λούμπιτς σε πρώην φίλη του

    Ο νεαρός πιλότος που πιστεύεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε «κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα» και ότι «όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του» υποστήριξε μια πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα BILD.

    Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα η Μαρία Β., μια αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: «Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου».

    Σύμφωνα με τη BILD, η νεαρή γυναίκα που δηλώνει «αφάνταστα σοκαρισμένη» πετούσε επί πέντε μήνες στις ίδιες πτήσεις με τον Λούμπιτς πέρσι. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

    Αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς «το έκανε αυτό επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον» να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε.

    Η Μαρία Β. υποστήριξε ότι χώρισε με τον Λούμπιτς γιατί «γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (...) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε 'Πέφτουμε' γιατί έβλεπε εφιάλτες».

    «Ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν» συνέχισε η Μαρία Β., εξηγώντας ότι «δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του, μόνο ότι εξαιτίας της ακολουθούσε ψυχιατρική αγωγή».

    Υπενθυμίζεται ότι ηεισαγγελία του Ντίσελντορφ ανακοίνωσε ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη το αεροσκάφος στις Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 150 επιβαίνοντες σ' αυτό.

    [11] Πλούσιο και φέτος το συναυλιακό πρόγραμμα, που ξεκινά στις 3 Απριλίου με την Έμα Σάπλιν

    Κάθε συναυλία έχει το κοινό της... Έτσι και φέτος το μουσικόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα εμφανιστούν στη χώρα μας, από διαφορετικά μουσικά είδη, καλύπτοντας έτσι και τους πιο απαιτητικούς.

    Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις- σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί- και τις παρουσιάζει:

    «Emma Shapplin» - 3Απριλίου Σημεία προπώλησης: On Line:www.ticketarena.gr,www.viva.gr,Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός.

    «Deitra Farr & The Soul Gift feat. Raphael Wressnig»- 3έως 6 Απριλίου Μία από τις μεγάλες κυρίες και φωνές του αυθεντικού Chicago Blues, η Deitra Farr , θα εμφανιστείστο Half Note Jazz Club για να τραγουδήσει όπως μόνο εκείνη ξέρει τις μπλουζ και σόουλ μελωδίες.

    «Kovacs»- 24Απριλίου Η Kovacs, με ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές της θα βρίσκεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά: στην Αθήνα, την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Votanikos Live Stage και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 25 Απριλίου, θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο Principal Club Theater.

    «Thurston Moore Band» - 25Απριλίου Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των«Sonic Youth»,έρχεται στη χώρα μας μαζί με τη μπάντα του για να θα εμφανιστεί το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

    «Skrillex»- 2Μαίου Ο πέντε φορές υποψήφιος και τρεις φορές νικητής βραβείου Grammy,«Skrillex» -ο κατά κόσμον Sonny John Moore- έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και στο Gazi Music Hall για μια«ηλεκτρισμένη»βραδιά.

    «The Liminanas»- 8Μαϊου Οι Liminanas,η μπάντα από το Perpignan της Γαλλίας που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το psychedelic / garage rock μετη vintage pop, έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία, στο Fuzz Live Music Club.

    «The Stranglers»- 23Μαΐου Οι Stranglers, οι θρυλικοί«Men In Black»του πανκ και ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε ποτέ η Βρετανική rock'n'roll σκηνή, επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο Fuzz Live Music Club.

    «Black Keys»- 30Μαΐου Την πρώτη μέρα του μουσικού φεστιβάλ που φέτος κλείνει τα 20 του χρόνια, το Rockwave Festival, θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι μοναδικοί Black Keys.

    «Robbie Williams»- 20Ιουνίου Ο Robbie Williams, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία συναυλία στα πλαίσια του Rockwave Festival 2015, στο Terra Vibe Park . Η συναυλία στην Αθήνα εντάσσεται στο πρόγραμμα της περιοδείας του«Let Me Entertain You Tour 2015».

    «Beth Hart»- 30Ιουνίου H Beth Hart,τραγουδίστρια/συνθέτρια, υποψήφια για Grammy, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως μία από της μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της εποχή μας, ειδικά στις ζωντανές της εμφανίσεις. Φέτος το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει σε μια μοναδική εμφάνιση, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

    «Prodigy, Judas Priest & Rotting Christ»-4Ιουλίου

    «Prodigy» Οι ανατρεπτικοί The Prodigy, ολοκληρώνουν την τρίτη μέρα του Rockwave Festival, ενώ θα εμφανιστούν στην Τerra Stage.

    «Judas Priest» Toμέταλ συγκρότημα με την 40ετή πορεία του, που μετρά εκατομμύρια σκληροπυρηνικούς fans θα εμφανιστούν στη Vibe Stage και το Rockwave Festival.

    «Rotting Christ» Με 27 χρόνια στη«συναυλιακή»τους πλάτη και πάνω από 1000 shows, οι Rotting Christ αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα συγκροτήματα της black metal σκηνής.

    «Black Label» 24Ιουλίου Οι Black Label Society επιστρέφουν στην Ελλάδα και αυτή τη φορά στο TerraVibe, έχοντας στις αποσκευές τους τον τελευταίο δίσκο τους«Catacombs of the Black Vatican».

    [12] Απόψε, 20:30 με 21:30 σβήνουμε τα φώτα, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος

    «Συνεπής» και φέτος στο «ραντεβού» του με την «Ώρα της Γης» ο πλανήτης «λαμβάνει μέρος» στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 μμ έως τις 9.30 μμ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Η Ελλάδα συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

    Φέτος, ο WWF μας καλεί τους ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα WWF ? Καλύτερη Ζωή. Έξι στους δέκα πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.

    Πολλοί είναι οι δήμοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καλέσει τους δημότες τους να λάβουν μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, ενώ για ακόμη μια χρονιά θα σβήσουν τα φώτα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

    Την παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF στηρίζουν οι Συγκοινωνίες Αθηνών, που μέσω ενός σύντομου ηχητικού μηνύματος που θα ακούγεται σε όλες τις αποβάθρες του μετρό και του τραμ, θα ενημερώνουν το επιβατικό κοινό για την «Ώρα της Γης», προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

    Στην ίδια πρωτοβουλία θα συμμετάσχει και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2015 - 10:30:26 UTC