Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ
  • [02] Μόνιμη παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο θα επιβάλει η γερμανική ομοσπονδία των αερομεταφορών
  • [03] Κατάρρευση δύο κτιρίων στη Νέα Υόρκη από μεγάλη πυρκαγιά

  • [01] Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ

    Συνεδριάζει σήμερα (στις 10:00) το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς έδωσε χθες στη δημοσιοτητα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την υπογραφή Γ. Βαρουφάκη. Στη δήλωσή του, ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε: «Η σύμβαση είναι τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης για να πάρει παράταση τέσσερις μήνες, όπως είχε κάνει και η δική μας κυβέρνηση τον Δεκέμβριο. Και οι δύο συνδέονται άρρηκτα με το μνημόνιο. Άρα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε το μνημόνιο αλλά το συνυπέγραψε».

    Οι δήθεν αποκαλύψεις του κ. Σαμαρά δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης.

    [02] Μόνιμη παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο θα επιβάλει η γερμανική ομοσπονδία των αερομεταφορών

    Η ομοσπονδία των γερμανικών επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα, μετά τη συντριβή ενός Airbus A320 της Germanwings, της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, στις γαλλικές Άλπεις. Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδίας, που αντιπροσωπεύει τις επιχειρήσεις του τομέα των αερομεταφορών, απάντησε ότι είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει» την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος της BDL, ο Ματίας φον Ράντοβ.

    Η συντριβή του Αίρμπας, που είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και οι 150 επιβαίνοντες στο επιβατικό αεροσκάφος, σύμφωνα με Γάλλους εισαγγελείς πιθανόν οφείλεται σε εσκεμμένες ενέργειες του νεαρού συγκυβερνήτη του αεροσκάφους.

    Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320 της Germanwings Αντρέας Λούμπιτς υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και έκτοτε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση, αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία υποστηρίζει επίσης πως ο κυβερνήτης του αεροπλάνου, ο οποίος βρισκόταν έξω από το πιλοτήριο στη διάρκεια της καθοδικής πορείας του Airbus στις γαλλικές Άλπεις, επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα του πιλοτηρίου με ένα τσεκούρι.

    [03] Κατάρρευση δύο κτιρίων στη Νέα Υόρκη από μεγάλη πυρκαγιά

    Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, μετά από μια έκρηξη που πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου και η οποία προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων, τη μερική καταστροφή άλλων δυο και μια μεγάλη πυρκαγιά στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών οι δύο φέρουν εκτεταμένα εγκαύματα από την πυρκαγιά ενώ ένας τρίτος σοβαρά τραύματα από την αρχική έκρηξη.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα εξακολουθούν να αγωνίζονται να ελέγξουν την κατάσταση στην περιοχή του Ίστ Βίλατζ στο Μανχάταν. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δύο κτίρια, στους αριθμούς 121 και 123 στην Second Avenue, κατέρρευσαν εντελώς και άλλα δύο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια πυρκαγιά μεγάλης σοβαρότητας, χαρακτηρίζοντάς την "seven-alarm fire", κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι κλήθηκαν τουλάχιστον επτά σταθμοί για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο η αρχική έκρηξη προκλήθηκε από εργασίες σε αγωγούς ύδρευσης και φυσικού αερίου που περνάνε στη λεωφόρο μπροστά από τα κτίρια που κατέρρευσαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 March 2015 - 6:30:23 UTC