Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, στο Πεκίνο
  • [02] «Δεν επέστρεψε παρατύπως στο ΕΤΧΣ το 1,2 δισ. ευρώ»
  • [03] «Σε καλό κλίμα η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group»
  • [04] Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας, στο Αφγανιστάν

  • [01] Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, στο Πεκίνο

    Η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνση των ελληνοκινεζικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του κ. Wang Yi, στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στην Κίνα.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, εξετάστηκε το πλήρες φάσμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός κοινού σχεδίου δράσης για τα έτη 2015-2017, καθώς και μία σειρά προτάσεων για συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

    Επίσης, έγινε διεξοδική αναφορά στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

    Τέλος, ο κ. Yi απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Κοτζιά να πραγματοποιήσει διμερή επίσκεψη, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

    [02] «Δεν επέστρεψε παρατύπως στο ΕΤΧΣ το 1,2 δισ. ευρώ»

    Mια πρώτη συζήτηση επί του ποσού των ομολόγων που επιστράφηκαν από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα τέλη Φεβρουαρίου (σ.σ. ελληνικό αίτημα για την επιστροφή 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF)) διεξήχθη σήμερα στην ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, (EuroWorking Group) όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία ότι τα ποσά αυτά δεν επέστρεψαν παρατύπως από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΕΤΧΣ και συμφωνήθηκε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το πώς θα προχωρήσουμε εν ευθέτω χρόνο.

    Εξάλλου, πηγές της Ευρωζώνης διευκρίνιζαν ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων τότε η Ομάδα εργασίας θα τον εξετάσει και θα ενημερώσει το Eurogroup.

    Ευελπιστούμε ότι επι αυτής της βάσης οι ελληνικές αρχές μπορούν τις επόμενες βδομάδες να καταλήξουν σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

    Πρόκειται για έναν ογκώδη κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να είναι λεπτομερής και η διαδικασία προβλέπει ότι στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς.

    Μόνον εφόσον ολοκληρωθούν αυτά τα στάδια μπορεί να αρχίσει η εκταμίευση, αποσαφήνιζαν οι ίδιες πηγές.

    [03] «Σε καλό κλίμα η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group»

    Σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

    Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.

    [04] Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας, στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους. «Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά νεκρούς και 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων της αφγανικής πρωτεύουσας Σάγεντ Κάμπιρ Αμίρι.

    Το αρχηγείο της αστυνομίας που ήταν στόχος της επίθεσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου είναι το προεδρικό μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Οικονομικών. Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο τρόπος δράσης ταιριάζει με αυτόν που χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 March 2015 - 14:30:23 UTC