Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 15-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν
  • [02] Ι. Πανούσης: Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση
  • [03] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας
  • [04] Αποφυλακίζονται, πιθανότητα σήμερα, Ν. Μιχαλολιάκος και Ι. Λαγός
  • [05] Εντός του 2015, κοινοτικά κονδύλια 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
  • [06] «Άμεση εφαρμογή της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν

    «Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προσπάθεις της κυβέρνησης στέφθηκαν με επιτυχία και ανέφερε: «Έχουμε όλοι ενιαία ανάγνωση την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία».

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχει πλέον η λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση και ότι οι ελληνικές Αρχές θα έχουν την ευθύνη για τη συγκρότηση και την υλοποίηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων.

    Είπε ακόμη ότι στη σύνοδο κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και ότιοι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες της χώρας, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι εξασφαλισμένες.

    Απευθυνόμενος σε όσους προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ψύχραιμοι. Προειδοποιώ όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ότι ματαιοπονούν, δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι τα υφεσιακά μέτρα τελείωσαν.

    [02] Ι. Πανούσης: Η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση

    Απαντώντας σε πρόσφατες ανακοινώσεις τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για σειρά θεμάτων, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η πλατεία των Εξαρχείων και η φρούρηση γραφείων κομμάτων και πολιτικών προσώπων, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι αυτά τα κόμματα «επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα "μηδενική ανοχή"».

    Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα θέματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικότερα τις κοινωνικές διεργασίες, ακολουθούνται διαδικασίες διαμεσολάβησης και συνεννόησης και όχι ιδεοληπτικοί δογματισμοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί.

    Στα πρόσφατα γεγονότα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση. Η στάθμιση των κινδύνων, μέσα στο κλίμα ανομίας που κληρονομήσαμε, συνιστά κρίσιμο παράγοντα επέμβασης ή μη.

    [03] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας

    Με διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που επελέγη για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις και την «επανεκκίνηση της οικονομίας», ξεκίνησε η συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αξίωσε και σήμερα να αποσυρθεί το άρθρο 24 του νομοσχεδίου, με το οποίο παύει η λειτουργία της εταιρείας Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε., η οποία οδηγείται σε εκκαθάριση ενόψει της δημιουργίας νέας εταιρείας αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων.

    Ο κ. Γεωργιάδης, παρότι διαβεβαίωσε πως δεν αμφισβητεί την εντιμότητα «κανενός μέλους του Κοινοβουλίου», άφησε εκ νέου αιχμές για εμπλοκή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Σπύρου Σαγιά σε παλαιότερη τροποποίηση μίσθωσης ενός ακινήτου του «Παρακτίου Αττικού Μετώπου» (τροποποίηση που προσβάλλεται στα δικαστήρια τον Απρίλιο ως επιβλαβής για το Δημόσιο) και αξίωσε τουλάχιστον την απόσυρση του άρθρου μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

    Με το αίτημα του κ. Γεωργιάδη συντάχθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος παρατήρησε πως «η ρύθμιση αποδείχθηκε "ύποπτη" εφόσον στην υπόθεση εμπλέκεται ο κ. Σαγιάς», ενώ και το Κομμουνιστικό Κόμμα δια του Θανάση Παφίλη, παρατήρησε πως «τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ και του Παραλιακού Μετώπου είναι σοβαρά και σε ό,τι αφορά την κατεπείγουσα διαδικασία, η καλή ημέρα απ' το πρωί φαίνεται».

    Η κ. Βαλαβάνη, αναγνωρίζοντας πως η χθεσινή της νομοθετική απόπειρα να κατοχυρωθεί η αναβολή της δίκης υπήρξε νομικά λανθασμένη, προέβη σήμερα σε τρίτη τροποποίηση του άρθρου 24, δηλώνοντας πως την ευθύνη εκπροσώπησης των συμφερόντων του Δημοσίου στη συγκεκριμένη δίκη, έχει προφανώς ο εκκαθαριστής της εταιρείας.

    [04] Αποφυλακίζονται, πιθανότητα σήμερα, Ν. Μιχαλολιάκος και Ι. Λαγός

    Βγαίνουν, πιθανότατα και εντός της ημέρας, από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Την αποφυλάκισή τους διέταξε πριν λίγο το Συμβούλιο Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης, επιβάλλοντας αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

    Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον στον κ. Μιχαλολιάκο επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Στον βουλευτή Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

    [05] Εντός του 2015, κοινοτικά κονδύλια 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε σήμερα ότι εντός του 2015 κοινοτικά κονδύλια της τάξεως των 2 δισ. ευρώ που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ μπορούν να προσανατολιστούν σε δραστηριότητες σχετικές με την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι δικαιούχοι είναι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ευθύνη για την υποβοήθηση της Ελλάδας θα τη φέρει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επισήμανε επίσης πως σε ό,τι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και την Ελλάδα έργα, το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής αναλογεί στο 5%.

    Ικανοποιημένος δήλωσε και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος ανέφερε ότι οι χθεσινές συζητήσεις ήταν χρήσιμες στον βαθμό που βοήθησαν τους πάντες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις χθεσινές διαβουλεύσεις δεν υπάρχουν παρανοήσεις ως προς το τι θα πρέπει να γίνει.

    [06] «Άμεση εφαρμογή της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου»

    Υπέρ της άμεσης εφαρμογής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου τάσσεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο που ανάρτησε στο προσωπικό ιστολόγιό του.

    «Η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Ας την εφαρμόσουμε αμέσως, όπως οι ηγέτες μας ζήτησαν στη χθεσινή άτυπη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες».

    Στο άρθρο, με τίτλο: «Έλληνες και Γερμανοί: Σκεφτόμενοι το κοινό μας μέλλον», ο υπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εργασθούμε για να τελειώσει το τοξικό "παιχνίδι των ευθυνών" και η ηθικοποίηση για το που δείχνει το δάκτυλο, που ωφελεί μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 March 2015 - 14:30:24 UTC